Adam Lambert: „Este moștenirea lui Freddie Mercury. Nu ai voie să distrugi așa ceva”

0
168

queen adam lambertArticol tradus din Classic Rock Magazine (ianuarie 2013)
Nimeni nu se aștepta la o revenire a trupei Queen, cu atât mai puțin la una care să includă și un băiat de 30 de ani pe care l-au descoperit la American Idol. Mulți iubitori de muzică, dar și jurnaliști și critici muzicali, au fost sceptici și au insistat pe diferența dintre generații, iar apoi când Sonisphere a fost anulat au arătat cu degetul spre neobișnuita „reuniune” Queen. Mai târziu, în luna iulie, Adam Lambert a urcat pe scenă alături de Queen la Hammersmith Odeon și a arătat publicului o combinație unică de umilință și extravaganță. În plus, a fost prima voce masculină, după George Michael încoace, care a atins toate notele.
 
Reporter: Erai conștient că mulți fani ai trupei Queen te-au desființat chiar înainte de a începe colaborarea cu această trupă?
Adam Lambert: Când am auzit că există oameni care sunt sceptici în ceea ce privește prezența mea alături de trupa Queen, m-am gândit că oamenii au tot dreptul să privească cu suspiciune această colaborare. Ei vor să protejeze moștenirea. E vorba de Freddie Mercury! Nu te poți juca cu așa ceva. Când am primit oferta, am acceptat pe loc, apoi am închis telefonul și mi-am spus: „Dumnezeule, cum o să mă descurc? Am o mare responsabilitate”.
Reporter: Brian sau Roger ți-au dat vreun sfat pentru a trece mai ușor peste presiune?
Adam Lambert: De fapt, ei erau atât de relaxați încât m-am gândit: „Ok… e ceva ce nu-mi spun… Oare sunt la fel de sceptici ca fanii?”
Reporter: Ți se pare că ai fost o alegere ciudată?
Adam Lambert: Diferența de vârstă și diferența naționalităților noastre au fost intimidante. Dar îmi amintesc că am avut la un moment dat o discuție cu Brian care a devenit abstractă. Mi s-a părut foarte frumos că pot vorbi cu el despre astfel de lucruri. Roger este foarte amuzant, prietenos, dar este și un tip cu adevărat nostalic. Amândoi mi-au spus: „Te-ai fi înțeles foarte bine cu Freddie. Te-ar fi apreciat foarte mult”. Acela a fost momentul când m-am simțit acceptat.
Reporter: Alături de tine trupa a început să cânte piese de care nu se mai atinseseră de ani buni. Ai vreo legătură cu alegerea setlistului?
Adam Lambert: Le-am spus care sunt piesele de căpătâi pentru mine, iar Another One Bites The Dust era în fruntea topului meu. Este mai spre dance, spre R&B și îmi place foarte mult partitura de bas. Brian și Roger mi-au spus că această piesă este „copilul” lui Freddie și al lui John Deacon. Se pare că amândoi vorbeau despre chitaristul Nile Rodgers (de la Chic) la vremea respectivă. I-am spus lui Brian că tocmai colaborasem cu acesta pentru albumul meu solo. Uneori am impresia că unele lucruri sunt aranjate de cineva de sus.
Reporter: E greu să urci pe scenă și să fii Freddie?
Adam Lambert: Sincer… contează foarte mult alegerea pieselor. Sunt unele cântece pe care nu le știam deloc, cum ar fi de exemplu Dragon Attack. Primul meu concert alături de Queen a fost în Ucraina în fața a 250.000 de spectatori. Am fost foarte emoționat mai bine de jumătate din acel concert. Când am coborât de pe scenă am simțit că reutatea de pe umerii mei s-a ridicat.
Reporter: Dar tu nu-l imiți pe Freddie…
Adam Lambert: Nu, nu pentru că mi se pare că ar fi aproape… vulgar. Este o linie subțire între a aduce un omaiu cuiva și a imita pe cineva. Eu încerc să nu trec linia.
Reporter: De ce crezi că s-a schimbat atitudinea publicului față de tine?
Adam Lambert: Pentru că noi chiar am crezut că va merge. N-am permis niciunei energii sceptice să pătrundă între noi pe scenă. Sunt foarte mândru că pot apărea pe scenă alături de trupa Queen.
 
sursa: Classic Rock Magazine
 

QPe 21 iunie, trupa Queen + Adam Lambert va susține un concert în Piața Constituției din București. Bilete costă: 141; 246; 346 și 597 lei și pot fi achiziționate de aici:

http://www.eventim.ro/ro/bilete/emagic-classics-queen-adam-lambert-bucuresti-piata-constitutiei-838261/performance.html

Organizator: Emagic

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here