Adrian Cioroianu la Psihologul Muzical (ediția 882 – 24.08.2019)

0
438

A fost o noapte cu un record greu de depășit. Peste 15.000 de mesaje de tot felul, un feedback dificil de realizat la astfel de ore. Adrian Cioroianu este un diplomat (Ambasadorul Româniai la UNESCO), este profesor de istorie, este un mare iubitor de muzică, de sport, de radio. A explicat, a răspuns numeroaselor întrebări, a propus cântece și le-a argumentat. În secvențele audio-video de aici nu veți avea piese, dar le veți găsi separat. Au fost Holograf, Adrian Daminescu, Def  Leppard, Dida Drăgan, Depeche Mode, Journey, Pierre Bachelet, George Nicolescu, Semnal M ș.a.

Am avut, la deschidere, un moment In Memoriam pentru Vasile Lică Dolga, bateristul grupului Pro Musica care ne-a părăsit cu o zi înainte..

Topul Nonconformist  amplu a avut ca temă Trenul. Fără ierarhie. Clint Eastwood General Saint, Albert Hammond, ABBA, Maria Tănase, Metallica, Toto Cutugno, Rod Stewart, Compact B, Mircea Baniciu și alții vor fi găsiți într-un playlist pe care-l atașăm acestei postări.

 

Mesaje și video din emisiune (click pe numărul de mesaje de la fiecare video pentru a citi postările ascultătorilor):

Boogie Nicu Covaci a zis că a scris AnteMioriţa, o baladă în care ciobanul căruia i se pusese gând rău, a luat atitudine şi i-a dat cap în cap pe ceilalţi doi. Mie îmi place mai mult varianta aceasta!

Teddi, Londra Privind scena politică mondială, crede că mai există o delimitare clară între doctrina de stânga şi cea de dreapta? Mai putem vorbi astăzi despre ideologii?

Cristina, metalfan Dar cum a reuşit România să îşi păstreze identitatea, limba, deşi Rusia ne sufla în ceafă şi suntem înconjuraţi de ţări care scriu în alfabet chirilic, de ţări în care influenţa Rusiei s-a simţit din plin?

Robby, Reşiţa Aoleu! Nu-mi amintiţi! Am coşmaruri când mă gândesc la Letopiseţ. N-am înţeles nimic.

Dan, fan The Cure Eu aş vrea să vă spun că sunt foarte invidios… Sunt hotărât să vă trimit un tricou cu The Cure ca să îl purtaţi la emisiune.

Pe Youtube, găsiți înregistrarea aici:

 

Cântecele propuse de Adrian Cioroianu:

Trenurile muzicale (playlist):

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here