ADUNATE DE PESTE TOT…

0
46

watching-TV
La gimnastică junele Andrei Muntean a obținut un frumos loc 6 la paralele!
O semifinală olimpică  Murray -Nishikori se joacă în fața unor tribune nu tocmai pline…Căldură mare…Britanicul a luat primul set, are ciocniri cu arbitrul de scaun…publicul, de data asta e liniștit, nu face galerie ca la alte jocuri din zilele trecute. Japonezii scandează doar la pauzele de joc. Nishikori a făcut greșeli cât pentru 3 jocuri la un loc…Iar Murray a făcut un joc de zile mari, câștigând cu 2-0. * Murray  a jucat apoi cu Del Potro și l-a învins, devenind iar campion olimpic.
* Despre regretata Regina Ana, despre Casa Regală am primit cursuri intensive din partea tuturor televiziunilor. Cu mici excepții. Nu mă prind care este miza acestei imense campanii de monarhizare a României. Probabil că vom afla curând. Presupun că au fost și niște costuri, pe care nu știu cine le-a suportat. Militari, ceremonii, cortegiu, mașini, preoți, coruri, jandarmi călare…toate acestea nu costă? * Altfel, am văzut imagini impresionante. Cu prima vizită a Regelui, trimis acasă de neocomuniști, apoi primit în 1992 de Paști, când se spune că ar fi fost un milion de oameni în stradă (exagerări marca CNN). Ion Caramitru a subliniat faptul că Regele a plecat după acea vizită pentru că a promis. Lui Iliescu îi tremuraru pantalonii pe el. De la fazele confuze și nefirești generate de puterea democratică în anii 90, s-a ajuns la excesele, în sens opus, de azi.* BCR a lansat o medalie aniversară, a apărut un album cu muzica agreată de Rege când a împlinit 90 de ani…în 2011*
* O semifinală latino e fost cea dintre Rafael Nadal și argentinianul Del Potro. A fost o partidă amețitoare cu multe schimbări de situație. A câștigat Del Potro cu 2-1, după un ti-ebreak foarte strâns. Public incendiar, adesea indisciplinat. Destul de clar împărțit între Spania și Argentina. * La baschet  băieți s-a jucat cu prelungiri în partida Argentina– Brazilia. Au câștigat primii!*
* ProTV a dat filme bune la concurență cu sporturile. Codul Da Vinci (2006) și Curierul (2012)
* La dublu fete finala a fost câștigată de rusoiacele Vesnina, Makarova. Regret că Hingis n-a găsit o parteneră adecvată. Bacsinszky n-a mai jucat la dublu…
* Nadal a jucat cu Nishikori pentru medalia de bronz. Public zgomotos dar puțin numeros. Japonezul s-a dus la vestiare și a lipsit foarte mult. Nadal s-a enervat justificat. Asta s-a întâmplat la 1-1, înaintea setului decisiv. S-a certat cu arbitru, cu supervisor…dar între timp a pierdut punct după punct. Nu l-am văzut așa niciodată pe Rafa!
* Am vrut să comentez separat meciul de handbal fete, dar n-o fac. Nu mai merită. Am sperat că văd un joc gândit, elaborat, nu la întâmplare, nu pe spinarea Paulei Ungureanu, pe speranța că Neagu nu ratează 50 % din aruncări, că mai joacă cineva în echipă. Am pierdut la un gol de la multipla campioană, Norvegia. Echipă clar mai bună ca a noastră…Lipsa de inteligență din jocul nostru, lipsa de solidaritate și viteză, au dus la un joc unidirecțional. Ne-au condus permanent…Am văzut cum e condusă echipa de Neagu, nu de antrenori și asta contează! Am văzut cum a stat Elisei în teren fără să facă nimic și multe altele…am văzut și faptul că lotul nu e mult diferit de cel folosit de Tadici în 2014…Și atunci?
* A mai fost și decepția de la gimnastică. Marian Drăgulescu a pierdut bronzul printr-un artificiu regulamentar. La puncte egale se luau două medalii. Dar la sărăntoci e nevoie de economii. La 35 de ani a ocupat locul 4 și nu cred că putea mult mai mult. Cătălina Ponor s-a învins singură. A executat un exercițiu ezitat care i-a adus un punctaj mai mic decât în calificări. Dacă rămânea la același nivel, avea bronz, așa a ajuns pe 7! Nu mi-a plăcut declarația ei lipsită de modestie, când acuza energiile negative din țară. Parcă a fost obligată să participe. Tot respectul pentru medaliile obținute alte ediții, dar acum nu și-a onorat clasa. Am văzut și o sportivă de 41 de ani la gimnastică, dar nu cred că ea acuza presa și publicul de ceva! În rest tăcere olimpică pentru noi!* Mi-au plăcut Sandra Izbașa și Monica Roșu, care au comentat decent, elegant la TVR1 rezultatele și sperau ponderat pentru ultimul gimnast din concurs, Andrei Munteanu.Presa sportivă a câștigat două jurnaliste capabile și frumoase!
* Cozi mari la bilete pentru Steaua Manchester City de diseară! Le-am văzut la toate știrile.
* Nemulțumirile după concertul Rihanna de la București le-am aflat holbându-mă la TVR1. Sigur că au fost și interviuri cu domnișoare extaziate, de unde se poate înțelege că părerile sunt împărțite.
* La HBO2 am văzut un film despre un câine militar, Max. Mi-a plăcut enorm!
* Accidente tot mai multe în București. Șoferi iresponsabili. O specie care se înmulțește prin nu știu ce tehnică!
* La Cireașa de pe tort (Prima TV) distribuțiile sunt tot mai confuze. Unele sunt haioase. Am nimerit la o ediție reluată, desigur, cu Ionela Prodan, Maria Buză, Mădălin Voicu, Dan Helciug. Am reținut și crema de  zahăr ars. S-a vorbit mult în argo…cu bipuri suficiente. A fost și un moment de dans de societate, total nepotrivit cu momentul de șampanie. Erau copii mici, talentați…Când producătorii nu gândesc, apar anomaliile!
* DNA a pierdut în fașa apărării Olguței Vasilescu. Primarul Craiovei e liberă să se miște, a scăpat de control judiciar. Deocamdată e nevinovată. Dacă se va dovedi că așa rămâne, atunci cine plătește daunele morale?
* Luptătorii noștri iau bătaie de la oricine, fără drept de apel. E greu de înțeles cum ajung băieții la J.O. Probabil că trebuia să avem o delegație numeroasă, s-au comandat prea multe costume..*.La handbal Olanda ne-a răzbunat. A spulberat Brazilia în sferturi. Fără drept de apel, la 9 goluri diferență!
* Radu Naum a reluat campania de atacuri la adresa Stelei. Crezi că Steaua va ajunge la minge? Crezi că Stanciu va putea să facă ceva? Crezi că e bine să atacăm? Omul vrea să demonstreze cu orice argument că jocul cu Manchester City e inutil..Adică e mai bine să nu ne prezentăm, cu alte cuvinte! Guardiola a făcut declarații foarte elegante despre Steaua, despre Hagi și alții. Crăciunescu a încercat să vorbească frumos despre meci, dar Naum, defetistul ,nu suportă așa ceva. Firește că avem 35 % șanse, dar nu jurnaliștii trebuie s-o spună, când mimează deontologia la televizor!

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here