SPORT ȘI ALTELE

0
15

sport (600 x 300)Am văzut meciul Ferencvaros- Baia Mare la handbal fete. La reluare. Ce diferență de atitudine, de abordare. Nu înțeleg care e cauza pentru care fetele noastre, majoritatea cu experiență mondială și europeană joacă atât de prost. Cu greșeli copilărești de pasare. Din primele minute era deja 4-1… Orice șut pe poartă a fost gol. Era acolo Paula Ungureanu…Dacă Pineau nu face tot,restul e jenant. Elisei nu are soluții, la 9 metri nu sare nimeni, în timp ce adversarele ne execută din 9-10 metri…Cred că buba este și la antrenorul Roșca, nu doar la fete, doamne…5-3 la un moment dat…Perianu e lentă, Vizitiu nu știe cu mingea și adesea e penibilă…Pineau trage și înscrie și de pe picioare…Perianu a pătruns o singură dată ca lumea și a înscris…8-5… unguroaicele au jucat dur în apărare, dar ale noastre n-au profitat de superiorități… Pineau ratează 9-5…a dat gol Elisei de pe extremă abia în min 17…Pierdem o minge fără șut, fără nicio încercare de a da gol…10-6…arbitrele ne fentează și luăm iar gol…11-6…Costi Prună tocmai le lăuda, dar au greșit de multe ori în ambele direcții…uneori e bine să te abții să ai păreri despre arbitrii în timpul jocului…se dă 7 metri la un fault la 8 metri! 12-6…Luciana Marin e ținută pe bancă, iar când intră după 20 de minute nu e eficientă…e pusă pe inter dreapta…E clar că Roșca nu controlează psihic vestiarul…Marin trage disperată și o face prost…13-6 când avem om în plus iar…cine să le învețe cum se joacă în astfel de situații? Iar avem doi oameni în plus și nu înscriem!…min 27…Ajunge o repriză povestită. Poți cheltui oricât pe jucătoare străine, dacă nu ești cpabil să generezi un joc de echipă, cu scheme clare de atac și apărare, totul e inutil. ”Hai să băgăm mingea în poartă” le spune Roșca fetelor! Asta e indicația…nu luat om la om cea care ne dă gol la orice șut…13-7…Pineau scapă mingea, trage peste…14-7 și mă opresc aici!* Scorul final a fost 21-18, iar ale noastre au ratat în repriza a doua peste 5-7 situații clare de gol.
 
Corona Brașov joacă în Cupa EHF cu Odense din Danemarca…după 15 minute e 6-6…joc destul slab calitativ…Apoi 10-10 în min 36…Ai senzația că nu-ți doresc victoria…Publicul e amabil și cooperant…Le-am bătut pe daneze cu 8 goluri acasă la ele, de ce să ne chinuim…Mentalitate de looserițe! Comentatorul , mereu alături de faze laudă portarul danezelor când ale noastre trag în ea, fără să se uite la poartă…14-14 în min 46..
* Sporting Gijon-Espanyol 2-4 și Costel Gâlcă respiră din nou normal!  Între timp Real a pierdut acasă de la Athletico Madrid cu 1-0.
Tot la handbal fete am ajuns și duminică de la 16,00. La Polivalentă CSM București putea juca onorabil contra Gyor. Cu jucătoarele noastre de peste 30 de ani contra unora de vârstă apropiată de la adversare. Locke, superjucătoarea din Norvegia face ce vrea, Amorim nu e ținută de nimeni, iar noi dăm chinuit câteva goluri prin Manea de pe pivot și tot greu câteva de la 9 metri. La pauză este 8-14. Din nou mă întreb la ce folosesc investițiile fabuloase, aducerea de antrenori străini, de campioane, foste campioane mondiale, europene, odată ce jocul e atât de slab? Ar fi mult mai eficient să creștem geberație nouă de fete de la noi și sigur ar pune mai mult suflet.  Ce să mai facă Mica Brădeanu, Cr. Vărzaru sau Manea? Celelalte fete sunt de afară. Gulden a aruncat des la poartă, dar puține au ajuns în plasă…Arbitrele gemene au fost confuze permanent…11-15…în min 35…Manea a mai dat un gol 12-15…dar am luat două…12-17…apărare subțire, atacuri neorganizate…ratăm 7 metri…facem de toate ca să pierdem bine…13-17…ratăm iar 7 metri! inadmisibil!  De câți ani de joc are nevoie cineva să bată bine așa o lovitură?…Avem om în plus…dă și Vărzaru gol…greu de tot…14-17…ale noastre se mișcă teribil de încet în timp ce adversarele au viteză…Brădeanu se decide să tragă și ajungem la 15-17…de ce atâta reținere la o jucătoare de 35 de ani nu pot înțelege…16-19…Gyor dă gol când vrea…Cred că dacă am cumpăra toate jucătoarele de vârf ale lumii și tot n-ar merge echipa la noi!  Brădeanu strică un atac, Gulden trage afară din 6 metri…Rodriguez face figurație…la fault de 7 metri primim 9 m…nu-s capabile să dea gol de nicăieri, deși s-au oferit ocazii…antrenor confuz, joc exact ca atare… Nu există o coordonatoare lucidă…ratări uluitoare ale tuturor fetelor…Martin e ca o începătoare…18-21…Ne-au lăsat, dar cât? 19-21…7 metri și 19-22… Manea dă un gol perfect 21-22...apoi tăcere…21-24…22-24…nu prea avem ce căuta în Final Four! Nu cu acest joc!
Dinamo-Astra, un prilej mare de bucurie și comentarii relaxate la două posturi dominate de dinamoviști: Sport.ro și DigiSport 1. Printre ei sunt și prieteni de-ai lui Șumudică…care sugerează că va fi furat de arbitri…strategie murdară de a pune presiune pe nenorocitul delegat să arbitreze. Sunt două echipe neînvinse de multă vreme, așa că va fi o partidă echilibrată, se spune! Și a fost 1-1 și a fost eliminat un dinamovist. Corect. Și galeria dinamovistă a făcut urât, Șumudică i-a provocat simulând că e lovit la cap de o brichetă, deși s-a văzut clar că n-a fost așa.
 
Nicolae Păun coetnic cu Mădălin Voicu se minunează că el e certatat în arest în timp ce Voicu e în libertate!
* Iar se discută despre Cioacă la RTV. Lipsa cadavrului e problema unora. Dar ce, un cadavru e lego? Dacă a fost dezasamblat, cum să-l găsească? Fostul polițist este la penitenciar, condamnat definitiv.
* Film cu George Clooney la ProTv și nu țipă nimeni pe FB? N-aș fi crezut!  În rol de soț înșelat. Cine s-ar fi gândit la așa ceva?

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here