AG Weinberger la Teatrelli (21 noiembrie)

0
12

AG Weinberger 21 noiembrie (420 x 600)AG Weinberger vă așteaptă la Teatrelli pe 21 noiembrie (ora 19.00, Piața Alexandru Lahovari, Nr. 7 ). Concertul este prilejuit de lansarea celui de-al 9-lea album al artistului, „Mighty Business”/
Albumul Mighty Business, editat de Casa de discuri a artistului, Big Foot Records,  are o valoare intrinsecă de document. Înregistrat  într-unul din momentele de vârf ale activităţii artistice a celei mai bune formaţii de blues din România, AG Weinberger Band, albumul concertului Mighty Business redă sunetul crud, sincer şi direct  al notelor muzicale care surprind în cel mai autentic mod, poveştile de viaţă ale artistului.
 
Un eveniment muzical de neratat pentru orice pasionat de blues şi jazz.
Un concert de colecţie în care, pe lângă câteva dintre piesele reunite pe albumul Mighty Business, pot fi ascultate şi cele din repertoriul actual
: de la Lionel Hampton, T-Bone Walker, The Fabulous Thunderbirds, Benny Golson, Charlie Parker până la selecţia din compoziţiile proprii, redimensionate şi filtrate muzical de către AG Weinberger în cel mai firesc spirit al libertăţii de creaţie.
Accesul în sală se poate face cu o oră înainte de începerea spectacolului.
Biletele pot fi achiziționate la sediul Creart-Sala Teatrelli din Piața Alexandru Lahovari, Nr. 7 (Tel: 0735 560 692) sau prin rețeaua de bilete Eventim. 
 
Portret AG Weinberger – Mr Blues
Cel mai bun interpret de blues pe care l-a dat România vreodată, AG Weinberger, s-a născut la Oradea în anul 1965. Chitarist de excepţie, vocalist, interpret la muzicuţă, producător şi realizator de emisiuni radio şi TV, producător de albume, l-au definit ca fiind „întâiul misionar al muzicii Blues”,  fiind supranumit de cǎtre critica de specialiate Mr. Blues al României.
În 1998 este invitat la Festivalul Bluestock, fiind singurul artist nonamerican acceptat să participe la celebra manifestare
În mai 2000, pleacă “în exil cultural” în Statele Unite”, intrând astfel în marea competiţie a pieţei muzicale din America.
”Nashville Calling”, întîiul album american semnat AG Weinberger a fost înregistrat între noiembrie 2004 şi aprilie 2005, la Nashville, iar în 2006 este propus pentru nominalizare la Premiile Grammy, pentru 7 categorii, fiindsingurul artist de blues din Romania care a atins o astfel de performanta artistica la nivel mondial.
B.B. King l-a considerat “un chitarist foarte bun, un chitarist carismatic de cea mai înaltă clasă”. Are 9 albume discografice, a scris muzica pentru 18 spectacole de teatru, între 2011 şi 2012 a fost realizatorul şi gazda emisiunii „Acadeaua – cea mai dulce emisiune” difuzata in fiecare duminica seara pe TVR2. În 2011 a fost decorat cu „Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler” de cǎtre Preşedinţia României, ca apreciere pentru cariera muzicală deosebită şi pentru eforturile constante de a descoperi şi de a promova noi talente. Despre AG Weinberger s-a scris mult atât în presa din România dar şi în publicaţii din S.U.A, precum “Big City Blues Magazine”, Cotidianul “Las Vegas Review Journal”,  The Jonesboro Sun”. După întoarcerea din Statele Unite, el  şi-a  continuat misiunea sa cu acelaşi zel, cu aceeaşi pasiune şi credintă  pentru a impune muzica bună în viaţa culturală din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here