Alessandro Safina: „Mi-ar fi plăcut să devin arhitect”

0
37

Alessandro Safina aAlessandro Safina și-a construit în timp, o bază de fani loiali în lumea întreagă. A înregistrat alături de Elton John și Ewan McGregor pe coloana sonoră „Moulin Rouge”, a susținut turnee în Asia alături de Sarah Brightman și a apărut pe scenă alături de Jose Carreras.
Pe 14 aprilie, ne reîntâlnim cu Alessandro Safina la Sala Palatului din București. Alessandro Safina va fi acompaniat de Alexander Symphony Orchestra (formată din 74 de muzicieni). Evenimentul este organizat de Premium Booking.
Biletele costă: 255 lei (Golden VIP), 225 lei (VIP), 168 lei (Categoria I), 157 lei (Categoria a II-a), 140 lei (Categoria a III-a), 112 lei (Categoria a IV-a). Acestea pot fi achiziționate online de pe www.bilete.ro și www.salapalatului.ro , precum și de la casa de bilete a Sălii Palatului, din rețeaua Bilete.ro (Oficiile Poștale, magazinele InMedio și Germanos)
 
Mai jos puteți citi un interviu din 2010, publicat revista rusească Element Magazine (ediția în limba engleză).
Reporter: Când susții concerte pop, îți lipsește partea teatrală a operei?
Alessandro Safina: Nu. Sunt două lucruri diferite, chiar dacă atunci când sunt pe scenă emoțiile sunt la fel. Trebuie să spun că este mai ușor să cânți operă: ai costume, scenografie, alți actori, cor. Este o altă lume în care oamenii stau împreună și lucrează împreună. În schimb, când cânt muzică pop sunt singur pe scenă și port întreaga responsabilitate a show-ului
 
Reporter: cu ce se diferențiază experiența rolului din „Evgheni Oneghin” (Ceaikovski) de celelalte roluri pe care le-ai interpretat?
Alessandro Safina: Marea diferență este limba. M-am simțit bine interpretând acest rol pentru că este simbolul absolut al eroului romantic. Îmi place muzica lui Ceaikovski, atât lucrările de operă cât și cele simfonice. Sper să am ocazia să interpretez din nou acest rol.
 
Reporter: Cum s-a născut duetul cu Maria Novikova pentru piesa „Nostro Tempo”?
Alessandro Safina: În primul rând datorită acestei melodii superbe care mi-a fost oferită. Apoi am cunoscut-o pe Maria, cu care m-am împrietenit repede și în prezența căreia mă simt foarte bine. Cred că vocea ei, alături de a mea, dă forță acestei piese.
 
Reporter: Dacă nu ai fi devenit muzician, ce meserie ai fi avut?
Alessandro Safina: Cel mai probabil, arhitect. Din când în când îmi pun în valoare talentul de arhitect în casele mele.
 
Reporter: Dacă ai avea puterea să schimbi lumea, care ar fi primul lucru pe care l-ai face?
Alessandro Safina: Sunt foarte multe lucruri de schimbat, dar nu vreau să nominalizez niciunul.
 
Reporter: Ai un iPod? 
Alessandro Safina: Nu am iPod și nici nu-mi doresc așa ceva.
 
Reporter: Care este piesa de dragoste preferată?
Alessandro Safina: Este o piesă veche a lui Sergio Endrigo, care se numește „Canzone Per Te”. Pentru mine are semnificații speciale. Nu știu dacă oamenii cunosc această piesă, dar le recomand să o asculte.
 

 
 

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here