AM ZBURAT CU TAROM!

0
429

AM ZBURAT CU TAROM!Am avut două drumuri cu Tarom. Dus-întors până la Baia Mare. La câte s-au scris, spus despre faliment, despre management, despre intenții, am fost atent la toate cele. Pleci din Otopeni, deși era mai simplu din Băneasa. Poarta 52. Avantaj? Toaleta aproape. Nicio urmă de chioșc de ziare, pe tot traseul. Era stand de parfumuri și dulciuri la supra-supra-preț. Oare de ce? Știu că în zona cu zboruri externe există și șansa de a achiziona cărți, reviste. Check-in se face destul de alert, fără urme de politețe.

M-am lămurit că e aiurea să te duci cu două ore înainte. Nu văd nicio utilitate. Lăsăm apa plată înainte de controlul amănunțit, scanat, corporal și apoi cumpărăm la dublu sau triplu preț alta. Acum m-am lămurit că e bine să-ți aduci în traistă bomboane, biscuiți, pentru că în avion nu-ți mai dă nimic. Ce vremuri erau când puteai primi o cafea! Un pahar cu apă și gata. Nimic în plus. Nici bomboana tradițională și utilă pentru destupat urechile. Amabilitate relativă a personalului la dus, una nulă la întors.

La Baia Mare e un aeroport mic, cochet, curat, cu doamne blonde și amabile. Acolo chiar nu ai ce să-ți cumperi. Un automat aprovizionat ca de criză și atât. Am impresia că personalul Tarom are senzația că ne face o favoare că ne transportă. Avioanele mici, meschine, trebuie să stai aplecat când te așezi, te ridici.

Cursa e de 70-80 de minute. Ar trebui să fie superagreabilă prin grija stewardeselor, stewarzilor. Dacă pui niște acrituri arogante care au uitat să zâmbească de muuult, atunci nici de confort psihic nu ai parte. Ambele drumuri au avut toate scaunele ocupate (miercuri și duminică) de unde deduc că cerere există. Management prost și lipsă de respect față de clienții plătitori. Așa e când ai monopol sau când elimini concurența cu ajutorul guvernamental.

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here