Ana Popovic: „Când sunt pe scenă, vreau să cânt cu pasiune și încerc să scot la iveală energia pe care o avea Jimi Hendrix”

0
33

Ana Popovic (600 x 410)
Interviu publicat în Guitar World Magazine (2011)
A crescut în Serbia, sub regimul Milosevic, așa că Ana Popovic a fost nevoită să lupte pentru dreptul ei de a cânta blues. O luptă pe care, în mod evident, a câștigat-o. A cântat la festivaluri de blues și jazz din lumea întreagă, urcând pe aceiași scenă alături de nume grele ale blues-ului. În 2001, promova albumul „Unconditional”, și a acordat un interviu revistei Guitar World Magazine.
Reporter: Există o scenă puternică pentru blues în Serbia?
Ana Popovic: Este ceva neobișnuit. Nu face parte din mainstrem, dar au fost întotdeauna trupe de blues, cluburi unde se cânta acest gen și bineînțeles, public pentru blues. Dar majoritatea bluesman-ilor din Serbia încearcă să copieze ceea ce se întâmplă în America. La noi, scena rock este foarte dezvoltată. Sunt foarte multe concerte rock, săptămânal sunt organizate concerte mari care umplu toate stadioanele.
Reporter: Ce anume te-a atras la blues?
Ana Popovic: Am crescut ascultând blues. Tatăl meu avea o colecție impresionantă de albume de blues. Asta am ascultat de când mă știu în casă, știam toate piesele, le cântam cu vocea, aveam și o chitară mică de lemn… Ca să fiu sinceră, singura muzică pe care mi-o amintesc este blues-ul.
Reporter: Deci blues-ul face parte din tine…
Ana Popovic: Da, mă simt ca acasă atunci când cânt blues, mai ales dacă sunt în America…
Reporter: când ai început să compui piese?
Ana Popovic: Este un întreg proces, care nu s-a încheiat încă. Am avut norocul să semnez primul conctract cu o casă de discuri când aveam 22 de ani. Atunci am semnat cu Ruf Records din Germania și lucrurile au început să devină serioase din acest punct de vedere. Având în vedere că engleza nu este limba mea maternă, mi-a fost mai greu la început. Compuneam o linie melodică, apoi foloseam replici din filmele văzute de mine, sau din cărțile citite și uite așa se năștea o poveste pusă pe muzică. Apoi, când am văzut că jurnaliștii mă întreabă cum a fost copilăria mea în Serbia, am început să scriu despre asta. Albumul Still Making History, vorbește despre copilăria mea în Serbia, am vrut să le spun oamenilor cum este să crești într-o țară din „lumea a treia”. Sper ca femeile să găsească inspirație în acest album și să facă tot posibilul să își urmeze inima.
 
Reporter: Așadar, abia atunci ai devenit o compozitoare adevărată?
Ana Popovic: Partea mea preferată în a scrie muzică este că pot să fiu cine vreau eu în piesele pe care le compun. Pentru mine, a scrie muzică este echivalent cu a fi în pielea altcuiva, a trăi într-un film.
Reporter: La ce te gândești când ești pe scenă?
Ana Popovic: Cineva mi-a spus că atunci când mă vede pe scenă, îi vine să se ducă acasă și să se apuce de învățat chitara. mi-a plăcut foarte mult această declarație! Când sunt pe scenă vreau să cânt cu pasiune! Încerc mereu să scot la iveală energia pe care o avea Hendrix. Sentimentul acela special este necondiționat. Merită orice efort ca să pot simți acest sentiment. de asta cânt. De asta cânt la chitară pentru a găsi acela sentiment. Când sunt pe scenă alături de trupa mea, cu toții de „hrănim” din acea energie. Este important să cânți cu pasiune.
 
Ana Popovic 23 maiVă reamintim că Ana Popovic va susține un concert pe 23 mai la Teatrul Naţional din Bucureşti (Sala Mare, ora 20.00). Evenimentul este organizat de VreauBilet.ro. Biletele au prețuri costă 100, 160, 190 şi 200 lei. Pot fiachiziţionate de aici: http://rezervari.vreaubilet.ro/event.php?id=6894
 
 
 
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here