Andrei Oisteanu despre narcotice la Garantat 100% (TVR)

0
59

 

Cătălin Ștefănescu și Andrei Oișteanu
Cătălin Ștefănescu și Andrei Oișteanu

La Garantat 100%, Cătălin Ştefănescu stă de vorbă cu cercetătorul Institutului de Istorie a Religiilor de la Academia Română duminică, 29 martie, de la 23.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

 
Care este dimensiunea în care narcoticele însoţesc religia, istoria, arta, de la bun început, de când se ştie lumea? Ce duce la folosirea narcoticelor în ritualul religios, în bătălii, în farmacologie, în geneza actului artistic? Care este definiţia narcoticelor şi care este istoria folosirii lor atât de extinse în cultură de-a lungul timpului? Aceste întrebări constituie tema care va fi abordată în discuţia cu Andrei Oişteanu, mai ales că invitatul lui Cătălin Ştefănescu la Garantat 100% este autorul volumului „Narcotice în cultura română – istorie, religie şi literatură”, publicat de Polirom într-o a treia ediţie.
 
„În niciun caz nu este o pledoarie pentru narcotice, ci o discuţie despre o foarte consistentă şi cuprinzătoare cercetare ştiinţifică”, ne asigură Cătălin Ştefănescu, realizatorul emisiunii Garantat 100% de la TVR. Şi evident, aşa cum o spune şi titlul cărţii, cei doi vorbesc laGarantat 100% de duminică, 29 martie, despre narcotice în cultura română. Ediţia poate fi urmărită la TVR 1, TVR HD şi TVR+, de la ora 23.00.

Andrei Oisteanu
Andrei Oisteanu

Invitatul Garantat 100% s-a născut în 1948. Este cercetător la Institutul de Istorie a Religiilor de la Academia Română, conferenţiar la Centrul de Studii Ebraice al Universităţii din Bucureşti şi preşedinte al Asociaţiei Române de Istorie a Religiilor. Este doctor în ştiinţe umaniste şi membru al Uniunii Scriitorilor din România. Domeniile sale de interes în cercetare sunt etnologia, antropologia culturală, istoria religiilor şi a mentalităţilor.
A scris cărţi importante care s-au bucurat nu doar de succes, ci şi de ocuparea unor locuri binemeritate în istoria disciplinelor pe care le abordează. Lucrările sale au fost traduse în mai multe limbi, iar activitatea sa excepţională a fost recunoscută prin premii şi distincţii importante. După ani buni Andrei Oişteanu revine la Garantat 100%.
http://www.infoziare.ro/stire.read.php?newz_id=2149406

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here