Angela Gheorghiu şi Orchestra Naţională Radio dirijată de Tiberiu Soare vă aduc Crăciunul acasă, printr-un concert transmis radio şi tv!

0
24

Crăciunul înseamnă magie, colinde, Moşul încărcat de daruri, parfum de cozonac copt şi brad împodobit. Anul acesta atmosfera caldă şi festivă a sărbătorilor ajunge în casele tuturor românilor care iubesc muzica bună printr-un concert extraordinar înregistrat la Sala Radio, cu celebra soprană Angela Gheorghiu, alături de Orchestra Naţională Radio, condusă de dirijorul ei principal, Tiberiu Soare. Evenimentul se va bucura şi de participarea a două apreciate coruri din România: Corul Naţional de Cameră Madrigal – dirijor Voicu Popescu şi Corul Accoustic – dirijor Daniel Jinga. Concertul este organizat de Primăria sectorului 3 şi Centrul cultural Casa artelor în parteneriat cu Radio România şi Fundaţia Angela Gheorghiu.
Publicul român se va putea bucura de acest frumos concert de sărbători ce va fi transmis în Ajun de Crăciun – 24 decembrie, ora 19:00 – de Radio România Cultural şi Radio România Muzical (on-line şi on-air), dar şi prin difuzarea lui pe postul de televiziune Antena 3, în aceeaşi zi, de la ora 23:00.
Evenimentul este o urmare firească a succesului deosebit rezultat prin lansarea recentă a albumului O, ce veste minunată!, înregistrat de soprana Angela Gheorghiu alături de Orchestra Naţională Radio, condusă de Tiberiu Soare. Una dintre cele mai importante reviste de muzică clasică din lume – The Gramophone, a elogiat apariţia materialului discografic ce cuprinde o parte dintre cele mai îndrăgite colinde tradiţionale româneşti, caracterizândinterpretarea Orchestrei Naţionale Radio ca fiind una splendidă, alături de cea emoţionantă şi inegalabilă a Angelei Gheorghiu.
Magia sărbătorilor va pătrunde aşadar de la Sala Radio în casele dvs. prin îndrăgite colinde şi cântece internaţionale de Crăciun, ca Domnuleţ şi Domn din cer, Noi umblăm şi colindăm, Steaua sus răsare, O, ce veste minunată, Trei crai de la Răsărit, Cantique de Noël (O, Holy Night) ş.a.
Şi pentru că sărbătoarea Naşterii înseamnă în primul rând poveste şi invitaţie la visare, pe lângă tradiţionalele colinde, seara va fi completată şi de o călătorie imaginară în tărâmul fermecat al Spărgătorului de nuci. Pe muzica nemuritoare a celui mai popular şi drag balet al tuturor timpurilor, semnat de P. I. Ceaikovski, veţi păşi alături de Spărgătorul de nuci transformat în prinţ şi de micuţa Clara în lumea dulciurilor, prin suita din actul II-lea – Dans spaniol, Dans arab, Dans chinez, Valsul florilor ş.a. – cea mai cunoscută şi apreciată parte a baletului.
Concertul de Crăciun de la Sala Radio transmis în casele românilor de sărbători reprezintă o închidere festivă a unei serii de evenimente extraordinare oferite de Orchestrele şi Corurile Radio România în luna decembrie, de la concertul alături de celebrul tenor José Carreras, la Gala Cele trei dive, de la Christmas Fantasy prezentat de Corul de Copii Radio, la Concertul Paulei Seling cu Big Band-ul Radio ş.a.

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here