Antract la Psihologul muzical (ediția 728 – 10.09.2016)

0
723

Antract la Radio Romania 2016Niciodată nu e târziu să debutezi în emisiune! Deși există de peste 30 de ani, Antract a ajuns abia acum în Studioul 31 al RRA. Trupa din Râmnicu Vâlcea a făcut o escală specială pentru întâlnirea cu ascultătorii noștri, în drum spre un concert de la Sibiu. Paul „Bobiță” Cătușanu(fondator, basist), Paul Radu „Paur” (vocal, compozitor și textier venit în grup în 1994) și Iulian Andrei  (27 de ani, fost component al grupului, actual sunetist de concert și de studio) au lăsat instrumentele într-o mașină, așa că ne-am rezumat la povestiri, comentarii despre teme lansate de ascultători, piese din trecut, dar și de pe un viitor album programat să apară în această toamnă. Se va intitula, probabil, „Lucid”. Antract are până acum 8 albume, primul fiind lansat în 1994. Veți auzi câteva piese de pe CD-ul „Amintiri” (2001), dar și multe prime audiții. Au fost și preferințe cu Beth Hart, Faith No More, The Rasmus, Stereophonics, Myrath ș.a. dar și multe amintiri povestite cu umor. Am avut și câteva momente de live-streaming. Unele pe pagina grupului, oferite chiar de invitați, altele pe pagina emisiunii.
 
Agenda pop-rock a inclus piese cu Mihai Pocorschi (compozitor pentru Narcisa Suciu),Florin Apostol, Jose Feliciano, Cristian Pațurcă, Joe Perry, Bee Gees, Dolly Parton, Blink 182, Isabel Nedely, Twenty One Pilots, Pussycat ș.a.
 
Top Sentimental a fost cu Laura Pausini și a generat un podium cu piesele 1. Strani amori, 2. La solitudine, 3. E ritorno da te.
 
Audio:

 
Selecția mesajelor (au fost peste 300!)
Constantin Ionel Sunt pe recepţie! Vă îmbrăţişez!
Vicky Îmi place pop-ul schizofrenic!

KissArmy Bun venit Antract!
Simona, metalfan Îl iubesc pe Paur! 🙂 Ce mă bucur că e Antract în studio!
Maria Claudia Datorita lui Bobita, va si vedem live!
Mihai Mai ţineţi minte care a fost primul concert la care aţi mers? Ce anume v-a impresionat la trupa sau artistul respectiv?
Gabriel Ce mă bucur că vă place Valeriu Sterian! Aş vrea să vă întreb: de ce credeţi că nu a mai „apărut” un alt Vali Sterian al generaţiei tinere? Ce-i opreşte pe adolescenţi să scrie versuri ca Sterian sau Andrieş? Ce-i împiedică să aibă şi atitudine socială?
Cristina Ina Numai bine, tuturor! Îndrăgostiții au aripi, minunat!
Patricia, Sao Paolo Bun venit trupei Antract! Îmi plac piesele lor! Au un sound „foarte britanic”. Le place britpop/britrock?
Lavinia Ban Îmi plac toate piesele! Şi povestirile! Şi atmosfera din studio!
Harry Ce părere aveţi că revine vinilul pe piaţă? În România merită efortul de a scoate o ediţie pe vinil a unui album?
Mihnea Antract rocks!
Vlady Cnejevici  Salutari tie si baietilor!
Simona, metalfan Bobiţă… dar… de ce îţi place Myrath? 🙂 Eu i-am văzut la Metalhead Meeting în vară… nu pot să spun că m-au dat pe spate…
Teddi, Londra Felicitări băieţi! Sună bine de tot piesele! Mă miră că radiourile comerciale nu difuzează muzica voastră! E peste puterile mele de înţelegere, dar vă doresc succes şi mă bucur că vă aud în această noapte!
Cătălin Gheorghe Bună noapte, Spre rusinea mea nu prea știam multe despre aceasta trupa. Sigur de acum înainte vot fi în target-ul meu. Va salut ,cu respect. Cătălin, șofer tir , Anglia
Codrut Capsa Cum a aparut numele formatiei? Mai tineti minte?
Oana Pentru Paur: când a primit prima chitară? Astăzi ce fel de chitare folosiţi?
Cătălin Crişan Andrei, te salut. Îmi impun să te ascult în fiecare vineri. nu reuşesc de fiecare dată, dar atunci când îmi iese este o bucurie. Salută-i pe invitaţi!
Jeni Vă mulţumesc pentru această ediţie deosebită!
Doiniţa Este o noapte de vis! Mulţumesc pentru muzica difuzată! M-aş bucura dacă aţi difuza o piesă cu Kylie Minogue! Vă mulţumesc anticipat!
Valentin Wow! e prima dată când aud Light My Fire în variantă acustică!
George, Los Angeles Între timp s-a încheiat programul meu la muncă, aşa că plec spre casă şi vă ascult în continuare. 🙂
Black Eloise Eu am sculptat banca… să nu mai poată fi curăţată!
Teddi, Londra :)))) Hai că e tare! Eu ţin minte că atunci când vroiam să chiulesc de la şcoală foloseam creta… Şi pentru că făceam febră, părinţii mă lăsau acasă. :)) Aşa am scăpat de câteva lucrări de control la care nu eram pregătit. :)))
Patricia, Sao Paolo Nu m-am gândit niciodată la soluţia cu creta… Cred că voi „revoluţiona” şcoala în Sao Paolo! :))) Staţi numai să le spun colegilor mei! :))))
Mirela, Milano Vă mulţumesc pentru un asemenea regal! O ador pe Laura Pausini!
Magdalena, Norvegia Ce bucurie mi-aţi făcut cu Laura Pausini! Nu mai ascultasem piesele ei din liceu! 🙂
Martha, Germania Vă mulţumesc pentru Laura Pausini!
Mihaela  Visez la un festival cu Depeche Mode, Pet Shop Boys, The Cure, Editors! Poate cei de la Summer Well ne vor face o bucurie la anul! Ar fi un vis devenit realitate.
Yannis, Grecia Excelentă ediţie! Felicitări!
Emil V-am ascultat cu multă plăcere! Sunt şofer de tir şi mă îndrept spre Suedia.
Nelu A fost o noapte de neuitat! Jos pălăria în faţa dvs, dle Partoş!
 
sursa (pentru audio): Radio România Actualități

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here