Artiștii prezenți la prima ediție a festivalului Embargo Fest – Dudeștii Vechi 18 – 20 mai

0
19

Embargo 20 maiÎn perioada 18-20 mai 2018, în comuna Dudeştii-Vechi (județul Timiș),  pe Stadionul Hristo Stoichkov, va avea loc prima ediție Embargo Fest.
Festivalul se desfășoară la doar 10 kilometri de granița cu Serbia, unde  trăiește cea mai mare comunitate de bulgari din România. Punctul de trecere al frontierei dintre Serbia şi România, aflat la 10 km distanţă de comuna Dudeştii-Vechi, la Valcani, va avea un program prelungit pe perioada festivalului pentru ca cetăţenii sârbi să poată participa la aces eveniment.
 
Embargo Fest îşi va deschide porţile pentru public vineri 18 mai,  începând cu ora 16:00 când va avea loc proiecție filmului documentar „Peisaj dupa embargo”, de Florin Iepan (TVR Timişoara. Programul muzical al zilei de 18 mai este alcătuit din recitalurile Amaro Del (Serbia),  Spitalul de Urgenţă şi Mihai Mărgineanu şi Banda.
Sâmbătă, 19 mai, începând cu ora 17:00 vor urca pe scenă Ansamblu de dansuri sârbeşti Sf. Sava din Sânnicolau Mare, după care vor concerta The Weenkend Bandits, Lucky  Cash (Serbia) şi Cargo.
Duminică, 20 mai, începând cu ora 17:00, Teatrul Merlin din Timişoara îi va încânta pe copii cu un spectacol de teatru, pe numele sâu de Noua poveste a Scufiţei Roşii. Seara va continua cu OliveraPetcov, MeltingDice, iar mai apoi va avea loc mult aşteptatul concert al celor de la Bajaga i Instruktori.
În fiecare zi de la ora 24:00, Embargo Fest îi aşteaptă pe cei care doresc să continue petrecerea la Green Stage, unde vor putea asculta diferite stiluri de muzică mixate de renumiţi producători muzicali şi DJ precum K-Lu, Mr. Goju (MNE), DJ Axa, B:Hex şi Spazm şi multe alte surprize muzicale. Accesul la Green Stage va fi gratuit.
Organizatorii festivalului pun la dispoziţie, pentru cei interesaţi, un autobuz care va face 3 curse gratuite pe zi între Timişoara și  Dudeştii-Vechi.  La fața locului se poate ajunge și cu trenul sau mașina, comuna aflându-se la doar 70 de kilometri de Timişoara.
Locuri de cazare disponibile se găsesc în Sânnicolau Mare, la numai 10 km de comună sau vă puteţi suna un prieten bulgar care va putea să vă cazeze la el acasă în Dudeştii-Vechi.
Pentru cei mai comozi, Embargo Fest le-a pregătit un spaţiu de campare cu acces gratuit. La fața locului va exista și un parc de distracţii pentru copii care va fi instalat în apropierea stadionului.
Embargo Fest îşi  propune să ajute la dezvoltarea unei vieţi culturale diversificate şi competitive la nivelul judeţului Timiş şi la creșterea vitalității formelor culturale specifice minorităților naționale, în contextul în care anul acesta, comunitatea bulgarilor din Dudeştii-Vechi, sărbătoreşte 280 de ani de la venirea lor pe teritoriul României.
Biletele valabile pentru o singură zi costă 20 lei, iar abonamentul pentru toate cele 3 zile va fi 50 de lei. Biletele și abonamentele se pot achiziționa de la intrare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here