Aveți „di tăti”: Almășan, CNA, Băsescu, Naum, Pițurcă și alții

0
21

cronica tv 1 a*La TVR1 o discuție interesantă despre cum  (NU) sancționează CNA derapajele. Cu Mircea Toma, Petrișor Obae... la telefon Radu Herjeu (membru CNA).Emisiunea moderată de Radu Andrei Tudor este Pulsul Zilei... Legea Audiovizualului ar trebui schimbată… Patronii se implică editorial… sesizările se discută peste 3-6 luni de la fapte! M. Toma cere și schimbarea legii de funcționare a Televiziunii publice. A urmat culegerea florilor de cireși din Japonia… Emisiunea se vede și pe TVRHD. Un caz fericit, pentru că altfel vezi tot felul de alte programe acolo.
* În emisiunea Marinei Almășan (TVR2) am auzit povești spectaculoase, premoniții de la Elena Merișoreanu. S-a discutat puțin și despre sforăit. Soluția propusă de dr. Cristian Andrei a fost mutatul în camere separate a soților, partenerilor. De la asta până la divorț mai e un pas… 😉
* Real Madrid a învins pe Atletico cu 3-0 în semifinala CL . 3 goluri înscrise de Ronaldo. Mari șanse să ajungă în finala competiției.
* La conferința de presă a fetelor de la CSM București l-am văzut pe Alin Petrache, președintele clubului, care declara că primele financiare vor fi mai mici ca anul trecut. Cât de lipsit de tact și de creier să fii să declari așa ceva, când ești în fața unui turneu final european? De ce să nu le stimulezi pe jucătoare, sau de ce să nu taci?
*Știrile ProTV au prezentat un târg pentru iubitorii de animale. La Orange County. La noi nu se poate că n-ar fi de acord primărița.
* La Antena 1 am prins iar un moment penibil de jocuri de cabană cu Dani în prim plan, cu niște cuie… Altfel băieții continuă miștourile de fiecare invitat, cu autorironii programate (se știe că pari inteligent de apelezi la tehnica asta)… Flavia rămâne tonică și blondă, iar Vlăduț continuă să gătească zilnic!  Oana Ioniță, fosta Bebelușă de la PrimaTV, e acum profesoară de dans și aduce medalii de la concursuri internaționale!
* Tot la A1 este o altă emisiune ceva mai proaspătă, cu Diana Munteanu și Florin Ristei. Și Andreea la bucătărie. ”Prietenii de la 11,00” e la concurență cu ”Vorbește lumea” de la ProTV. Înțeleg că sunt emisiuni pentru pensionari, sau pentru cei din schimbul trei? Sau șomeri? Care o fi targetul?
* Analiștii lui Dan Filoti au păpat cu polonicul. L-au psihanalizat pe Reghe și au ajuns la concluzia că e prea nervos, că a greșit acuzând anticipat arbitrajele, că e arogant, că nu trebuia să-și exprime `scârba” față de felul în care nu și-a apărat Astra șansele cu Viitorul. Apoi l-au lăudat că s-a calmat la conferința de presă. Dacă e să ne luăm după fapte, Hațegan a fost clar abuziv. De ce să-l trimiți pe antrenor în tribună când mai erau câteva minute, secunde de joc, dacă nu ai sarcină să destabilizezi total echipa? Dai un 11 metri semnalat de tușier, tușier care, aflăm a înjurat staff-ul Stelei. Nu-s un fan al lui Reghe. Din contră. Am spus de zeci de ori că trebuia să plece imediat după sezonul regulat. N-a fost capabil să construiască o echipă stabilă și eficientă.
* A fost sunat Becali abia la Matinal. Două goluri făcute cadou, zice GB. Ce căuta De Amorim în careul propriu? Subliniază că nu era nevoie să intre De Amorim. Nu era nevoie să atace echipa, odată ce la 1-1 erai sigur de reușită. Acuză arbitrajul în cazul Alibec. GB  susține că el ia titlul. Că el are echipă valoroasă. Aroganța asta îl va costa. Se ia și el de arbitrii de la meciul cu Viitorul. A afirmat că nu va veni Șumudică, nici nu-și dorea. Nu vrea să intervină la echipă, e mulțumit de joc. Stoichiță a rămas același om-periuță pentru GB. Adică el apreciază ce a spus. Steaua nu poate lua titlul decât dacă Viitorul pierde un meci sau face un egal iar ea bate de două ori. Dinamo cu două victorii ar rămâne tot la două puncte… așa că pentru GB sunt vise matinale.
* O serie de jucători se mândresc cu faptul (foarte rar confirmat) că ar fi fost contactați de Steaua și că ei au refuzat. Niște eroi, care nu mai au performanță de ani buni!
* Lipsa de respect față de antrenor apare clar din declarația lui GB  care zice că nici nu contează dacă Reghe va lipsi două etape, pentru că echipa merge de la sine! Meseria de antrenor a devenit una egală cu cea de portar la bloc pentru mulți patroni de club.
* Filoti spune că Dinamo poate lua titlul. Da, dacă Viitorul pierde sau face egaluri, dacă Steaua pierde tot așa. Înțeleg că pentru Dinamo nu e o problemă să facă 6 puncte. Dacă mă gândesc la cele văzute în ultimele săptămâni , e posibil!
*Psiholog care dopa fetele, cică făcea teste pentru angajare, le punea să se dezbrace, apoi le abuza sexual, eventual le și filma, vânzând apoi materialele (știre la ProTV la 19,10). S-a vorbit despre sute de femei. La final am aflat că nici nu avea autorizație de liberă practică. Și atunci de ce să-i spui ”psiholog”? Ar fi fost interesant să aflăm unde a făcut facultatea și cine i-a dat diplomă!
* R. Naum l-a avut invitat pe Pițurcă. Alături de Ianis Zicu. Pițurcă a zis corect că Alibec nu joacă ce trebuie la Steaua, nu e valorificat bine de antrenor. Știu că nu-l agreează pe Reghe, dar are dreptate la acest capitol.* N-ar accepta să revină la națională cât timp e Burleanu la FRF.* FCSB are președinte-antrenor, afirmă Piți!* Naum a afirmat de câteva ori că e totul incredibil, interesant, că e ca un scenariu, meciul de pe Arenă. Folosește vorbe fără acoperire. E mult mai riguros în scris domnul jurnalist. * Nesimțitul a profitat de orice atac al lui Pițurcă la Steaua. Cum adică au căzut fizic? Păi dacă erau așa, nu era mai simplu să țină mingea în loc să atace? Nu ieșiseră Popescu și Pintilii, n-au rămas fără mijlocași ? Ambii erau foarte importanți.* Faptul că patronul a schimbat căpitanul echipei acum o lună și ceva, face schimbările, el să suporte eșecul! Și transferurile le-a făcut tot el! Pițurcă e convins că nu Reghe face echipa.* Naum `foarte interesant” vine cu știrea că Reghe ar pleca în Emirate, la care Pițurcă afirmă că exact de la echipa respectivă ar avea și el ofertă. Ce lume curată, cât fair-play…* Naum se gândește că eșecurile celor de la Steaua „pot naște o psihoză” E vital să citească o definiție a cuvântului. Nu poți vorbi ca un tembel fără să cunoști sensurile vorbelor folosite. *Duckadam e categoric și acesta e lucru foarte rar. Consideră că Bălașa nu este de Steaua. Oare i-a spus și patronului la sosire, sau antrenorului? La 19,45 e băgat telefonic Contra, care nu cunoaște zvonurile vehiculate de Naum. Omul a spus de 5 ori că nu știe. N-a semnat încă un contract. Un non-interviu mai stupid n-am auzit niciodată. E absolut normală atitudinea lui Contra de a nu spune ce nu e de spus. „Se mai spune că, s-a auzit că…” Cosmin e iritat, Naum se face că plouă… E jignitor felul în care conduce dialogul… Cutare a spus că… Cutare a afirmat că…
* T. Băsescu nu se mai oprește. E decis să se facă de băcănie în fiecare zi. Face conferințe de presă cu membrii de partid în spatele lui. Dă replici celor care-l acuză de câte ceva. Și sunt destui. E treabă de instanță, de justiție, nu de replici, de garagață la televizor. E neplăcut să-l vezi aproape zilnic, fără să spună nimic util! Ba spune. Vrea să grațieze corupții! Adică oamenii au ieșit degeaba în stradă? Vor ieși din nou?
* Supărare mare la Costinești de 1 Mai. Totul e închis. Se face trimitere la verile dinainte de 1989, dar A3 ar trebui să știe că au mai fost deschideri de sezon și după 1990 cu multă lume. Faptul că acum nu a funcționat nimic (n-au auzit de Vox Maris, desigur) arată ce fel de edil conduce comuna, ce fel de comercianți activează în zonă. Odată ce nimeni n-a promovat deschiderea Stațiunii, înseamnă că nu aveai motive să te duci acolo și să te miri! S-a dat și o secvență cu un cetățean care cânta la acordeon. Un fost salvamar, un localnic simpatic.
* Tare de tot plagiatul doamnei Le Pen după fostul candidat Fillon! Au dat toate televiziunile! Măcar în Franța se plagiază la vedere!
* Kanal D a făcut un frumos și emoționant portret Mihai Coman, care ne-a părăsit ieri! R.I.P.
* La Telejurnalul de la TVR2 am văzut culisele de la Cirque du Soleil și un interviu cu Andreea Andreescu  (s-a ocupat de promovarea acestui eveniment spectaculos). Este a 4-a prezență în România și va fi până pe 7 mai inclusiv la Romexpo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here