BEATLES FLAMENCO JAZZ – un eveniment inedit, in premiera la Teatrul Nottara (31 ianuarie)

0
28

Flamenco_jazz_Beatles 31 ianuarieLucas Molina feat. Jazz Syndicate & Irina Sarbu prezinta BEATLES FLAMENCO JAZZ la Teatrul Nottara din Bucuresti, in data de 31 ianuarie 2017, de la ora 20.00.

Evenimentul este un tribut adus legendarilor The Beatles, in cadrul caruia o serie de artisti talentati vor explora intr-o maniera non-conformista de jazz si flamenco celebrele hituri ale britanicilor, invitandu-ne sa “ardem” intr-o seara plina de viata, culoare si romantism. Muzica si dansul, coardele chitarelor sau bataile cajonului ori castanetelor de Flamenco vor fuziona cu sunetele de jazz, facandu-ne sa aclamam la sfarsitul serii: Ole!

Artistii implicati in proiect au fost alesi special pentru a da viata acestui eveniment inedit, in premiera in Romania.

 

Irina Sarbu este cu siguranta una dintre cele mai fermecatoare aparitii si voci ale scenei de jazz romanesti, prezenţa vocala calda, catifelata, cu straluciri estompate si mladieri insinuante, dublate de sensibilitate sau temperament exploziv si imaginatie improvizatorica.

Irina are la active numeroase aparitii notabile: Danube Jazz & Blues Festival (Galati 2014), London Horniman Museum (Romanian Cultural Institute London, 2014) Creative Fest (Bucharest 2014), “Green Sounds” Festival (Bucharest 2014), “Campina Jazz Festival” (Campina 2014),  “Music & Tradition” CreART Festival (Bucharest 2014) sau Kennedy Center & New York Drom Club (Romanian Cultural Institute New York, 2013)

 

Irinei Sarbu i se alatura Lucas Molina, exoticul dansator nascut in anul 1985 in Buenos Aires, Argentina. Acesta a studiat dansul flamenco inca din copilarie, in paralel cu studiul intrumentelor de percutie clasice si traditionale arabesti. In Romania ajunge in anul 2010, unde incepe sa devina cunoscut publicului larg prin participarea la mari spectacole, printre care se numara deschiderea Festivalului Callatis (Mangalia 2011), Finala Cupei Uefa Champions League (2012), Eurovision (2013), Ateneul Roman (2014) sau Sala Radio (2016) si a colaborarilor cu Loredana, David Bisbal sau Andra.

Cei de mai sus for fi asistati de cativa talentati reprezentanti ai noului val de instrumentisti de jazz din Romania, reuniti sub titulatura Jazz Syndicate.

Hey Jude, Yesterday, Yellow Submarine, Eleanor Rugby, Lady Madonna si multe altel hituri sunt promisiunea unei seri memorabile cu BEATLES FLAMENCO JAZZ!

In anii ’60, muzica The Beatles era pe cat de respectata, pe atat de populara. In timp ce The Fab Four ca grup impingeau granitele muzicii rock si stabileau standardele pentru decadele ce aveau sa urmeze, fiecare membru in parte isi juca propriul rol revolutionar.

 

Pe masura ce muzica The Beatles crestea in complexitate, tot mai multi muzicieni de jazz au fost atrasi de a explora aceste compozitii extraordinare, melodii superbe, armonii parca divine, de o neconventionala complexitate armonica si metrica. Muzica The Beatles este cu adevarat fara varsta, asa cum o demonstreazainteresul pentru song book-ul lor a noi si noi generatii de muzicieni de jazz si nu numai.

Flamenco este o forma de arta pasionala si seducatoare, o cultura misterioasa si neinteleasa, care a “ars” Andalucía timp de aproape 500 ani, ajungand astazi sa aiba milioane de “aficionados” in intreaga lume.

 

Biletele pentru eveniment se pot cumpara prin Eventim.ro, Iabilet.ro si Bilete.ro.

 

Evenimentul “BEATLES FLAMENCO JAZZ” face parte din seria de concerte Jazz Syndicate Live Sessions, unde anul acesta vor mai concerta:

 

*   KENNY GARRETT – Do Your Dance – 23 Februarie 2017, Sala Radio/Bucuresti;

*   KENNY GARRETT – Do Your Dance – 25 Februarie 2017, Casa de Cultura a Studentilor/Cluj Napoca;

   * JOE LOVANO – Master of Saxophone – 25 Martie 2017, Sala Radio/Bucuresti;

Facebook Event:

https://www.facebook.com/events/1724056257923542/

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here