Berti Barbera şi Nicu Patoi la Psihologul muzical (ediţia 666 – 4.07.2015) – AUDIO şi VIDEO

0
193

Berti Barbera si Nicu Patoi la Radio Romania
Berti Barbera si Nicu Patoi la Radio Romania

Multe evenimente într-o singură noapte. Ziua Independenţei am sărbătorit-o cu numeroase piese difuzate de-a lungul celor 5 ore.
 
Ediţia cu numărul 666 a avut parte de doi invitaţi speciali: Berti Barbera şi Nicu Patoi. Amândoi au fost la concertul grupului Toto, aşa că ne-au oferit opinii. Au subliniat că rockul nu înseamnă malefic, toxic, dacă e făcut cu talent şi trăire. Au fost piese de pe mai multe albume comune, dar şi o primă audiţie absolută: „Stejarii (din rădăcini ne ridicăm)” un imn posibil pentru naţionala de rugby. Am ascultat două variante şi ambele au plăcut. Un posibil hit cu viaţă independentă de sport. Berti a mărturist că s-a apucat să joace rugby. Au fost şi piese instrumentale propuse de Platonic Band. Viaţa concertistică a fost analizată cu atenţie şi aplicaţie. Anulărie de concerte, lipsa publicului din săli, promovarea haotică au fost câteva teme abordate. Am avut parte şi de cântări live (voce-chitară) de mare efect. De pe minilistele celor doi am ascultat şi piese cu Toto, Muse, James Taylor, Simply Red, Jeff Beck. Berti ne-a vorbit despre noi viitoare colaborări. Despre Gărâna care urmează, despre Beth Hart şi altele.
Agenda pop-rock a inclus piese cu Ray Charles, Keb’mo, Slash, David Bowie, John Waite, Black Star Riders, Pink Martini ş.a.
Pe lângă piese de Top Estival a fost şi tradiţionalul Top 5 Sentimental cu piese interpretate de Cornel Constantiniu. Primele clasate au fost 1. N-aţi văzut o fată. 2. Lasă lumea să vorbească, 3. Nu-ţi spun te iubesc.
Audio:

 
 
 
Selecţia mesajelor (au fost peste 300 de mesaje):
Berti Barbera si Nicu Patoi live la Radio Romania 2015Boogie: Ohoo!! De când aştept ediţia 666!!!! Rock on !
Cristina, metalfan: Este fără îndoială ediţia mea de suflet!
Cosmin Nicoară, Buc: Sunt foarte trist! Mi-a părut rău că sala nu a fost plină la concertul Toto! A fost cel mai bun concert pe care l-am văzut în ultimii 3 ani!
Black Eloise: Aşteptam cu mare interes această ediţie! Îmi place bannerul! Fly By Night! Rock on!
Vicky: Apropo de Toto… Eu ştiam două piese: Hold The Line şi Africa. Am aflat mai multe şi prin intermediul emisiunii dvs. Nu pot să spun că nu-mi place trupa, darau fost cel puţin două concerte pe care eu nu vroiam să le ratez: Slash şi Judas. M-aş fi dus şi la Toto, dar nu aveam bani. Şi a trebuit să aleg…
Simona, metalfan: Eu aş vrea să ştiu unde sunt toţi fanii Dream Theater, care se tot plângeau că nu vine trupa în România… ce trişti erau toţi… şi uite, când vine… nu umple un club??? Nici anul trecut sau acum doi ani nu au fost prea mulţi la Romexpo! Sunt nişte ipocriţi! Dă bine să spui: îmi place Dream Theater!
DarkAngel: Eu sunt în pragul depresiei!! Mai am puţin şi ies în stradă să protestez!! Câtă inimă poate să aibă acest organizator încât să pună: Godsmack, Slash, Judas Priest fix în săptămâna cu BAC-ul??? Chiar nu există milă pentru noi?? Nu am putut să merg nicăieri!! I-am ratat pe toţi!!  Este revoltător!
Ramona: Eu am fost la concertul lui Thomas Anders din parc. A fost gratis! Acolo puteau să vină toţi cei care nu aveau bani de bilete pentru celelalte concerte.
Cristi, Olanda: Happy Birthday, America!! Bun venit invitaţilor! Mi-a plăcut Imnul Stejarilor! Felicitări!
Elena: Mulţumesc pentru Rush! Mi-a plăcut foarte mult piesa! V-aş ruga, dacă se poate, să difuzaţi în această noapte, o altă piesă potrivită emisiunii, pe care aţi mai dat-o: Hero cu Europe. Aş vrea să îi întreb pe invitaţi dacă au fost la concertul Europe şi dacă le place trupa? Şi ce părere au despre John Norum? Mulţumesc!
Indra Dumitru: LMA pentru 666! Să fie cu noroc! LMA Anastasiei Lazariuc! Sănătate, bucurii şi împliniri!
Monica: Eu nu am auzit până acum de Carcass, de Black Star Riders şi de mulţi artişti care erau îngrămădiţi pe afişul acestui festival. Iar doar pentru Dream Theater nu aş fi dat banii pe bilet. Organizatorii nu au făcut nimic ca să facă cunoscute trupele de acolo…
Anca: Eu am bilet la Suzi Quatro. Acolo îmi doresc să merg! Mă bucur că i-aţi invitat pe Nicu şi Berti!
Teddi, Londra: Nicu, încerci câteva acorduri la chitară din piesa The Number Of The Beast?
Robby, Reşiţa: Mulţumesc pentru porţia de muzică live! S-a auzit bine.
Cristina, metalfan:Ce dor mi s-a făcut de un concert Maiden!
Robby, Reşiţa: Uite, ascult şi îmi vine să sar!! JVreau concert Maiden în România!
Zoltan Zimmer Draga Andrei, la 55 ai mei care te asculta de zeci de ani ca iubitor si implicit cunoscator in regina artelor, vreau sa-ti spun ca acum o saptamana am ramas impresionat cum a cantat Ian Anderson (68 de ani, cantat pe burta cu flautul impreuna cu chitaristul solo) cu trupa lui pe un stadion la noi la Galatzi, numai pentru vreo 1000 de oamen.Pentru mine, BERTI, este mai mult decat un om care canta coveruri intr-un stil original care misca sufletul, insa imnul pentru Stejari cred ca este excelent, dar mult prea precoce pentrui gradul de intelegere actual al romanilor.De cate ori vorbeste la radio sau tv il ascult pe dn. Barbera pentru ca este un om cultivat. RESPECT!
Cristina, metalfan: Am o întrebare pentru invitaţi: voi vă feriţi în mod intenţionat de zona comercială a muzicii, sau v-ar tenta să colaboraţi cu un nume la modă acum (Moga, Smiley şi restul vedetelor actuale)?
Mădălina, Buc: Am auzit că iar vin cei de la Pink Martini în România. Nu înţeleg cum de fac casă plină mereu… Nici măcar nu sunt difuzaţi în România, decât ocazional… Oare dacă îl va aduce cineva pe Van Morrison va fi la fel? Eu m-aş bucura mult!
Jeni Miclos minunată emisiune, minunată muzică”Mulțam fain domnului Partoș și invitaților!
Gabriel: Să mai aud eu acum pe cineva că spune că a murit rockul! Am fost la Judas Priest şi erau acolo oameni de la 3 la 70 de ani! Viitorul este sigur! Judas Priest e cea mai bună trupă de metal! Adevăraţii Kings Of Metal!Halford rules!!
Alin, Timişoara: Gândiţi-vă cum ar fi fost dacă Judas Priest veneau în România în urmă cu 10-15 ani! Atunci ar fi umplut un stadion!
Teddi, Londra: Eu pentru Delia m-aş duce să-l văd şi pe Robbie Williams!
Fabian: Mai există Manowar?? Ha! Aţi ascultat versurile lor? Ştiţi că s-a inventat o maşină de scris specială pentru Joey DeMaio: are 5 butoane pe care le foloseşte să scrie textele: „Kings”, „metal!, „fight for metal”, „Warriors”, „dragons”. Doar despre asta se vorbeşte în piesele lor!
Veronica, Cluj:Poate într-o ediţie viitoare veţi programa o piesă cu trupa Poison. Mulţumesc!
Diana, FC Bon Jovi: Ştiţi ce am observat în ultimile 3 luni? Pe posturile de radio nu s-au mai difuzat piese cu Bon Jovi…Oare de ce?
Marius, metalfan: Sună foarte bine Black Star Riders! Dacă i-ar fi promovat ca lumea, poate vindeau mai mult! Nici Rock FM nu îi difuzează, nu mai spun de celelalte radiouri private…
Adryan, Sydney: Foarte mult mi-a plăcut această ediţie! Felicitări pentru cele 666 de ediţii!
Boogie:Last Temptation este primul album Alice Cooper pe care l-am ascultat! Vă mulţumesc pentru piesă!
Ankka Iorgu: Mă bucur că nu aţi exagerat cu piesele rock în această ediţie. Aţi fi putut să renunţaţi la acea piesă cu Iron Maiden, dar e alegerea dvs. Data trecută când l-aţi difuzat pe Bowie, am sesizat că era pe lângă muzică, falsa îngrozitor… Acum a fost mai bine! Ori o fi fost ajutat în studio. Abia aştept topul cu Cornel Constantiniu!
Teddy, Londra: Ştiţi… am fost la Glastonbury doar pentru recitalul The Who. I-am văzut, dar nu i-am auzit. Nu am mai văzut aşa probleme de sonorizare de când a cântat Bryan Adams la Romaero!! Se enervase Pete Townshend!!! Mai ceva ca Nicu Covaci! Mi-a plăcut că l-au taxat pe Kanye West care a zis că e cel mai mare star rock. Ha!
Daniela: Sună bine piesa asta cu John Young…
Lidia:Felicitări pentru cifra minunată a emisiunii! Să fie cu noroc! Îmi place bannerul de pe Facebook! Vă ascult mereu chiar dacă nu vă scriu.
Doru Ungureanu „666, the number of the”…excellence !!! la cat mai multe! Insanatosire grabnica !
Maria Muresan La cat mai multe editii! Salutari din Tg.Mures!
Farmacia Muzicala La mulţi ani, la cât mai multe ediţii, de la 700 în sus ! Eu propun ca-n noaptea asta să primiţi o oră în plus de emisie: 6 + 6 = 12, miezul nopţii, începutul emisiunii. +6 dimineaţa, ora finalului de ediţie !

Valentin Toma Il salut pe Berti Barbera cu drag! Ca sa evit ploaia torentiala care s-a abatut peste Londra, am reusit sa prind ultimul metrou ca sa mai prind ceva din emisiune! Un regal cu cifra luciferica. 

 
sursa: Radio România Actualităţi
 

 

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here