Billy Idol anunţă apariţia unui nou album de studio la sfârşitul anului

0
17

Billy Idol vorbește despre noul său album care va fi lansat la final de an, discul fiind primul după o pauză de opt ani („Happy Holidays” a fost lansat în 2006). Tot în acest an, starul britanic plănuiește să-și lanseze autobiografia, ”Dancing With Myself”.
Pe 29 iunie, Idol revine la București, în cel mai ”supărat” show al verii.  O zi mai târziu, pe 30 iunie, el cântă în premieră la Cluj, pe stadionul Cluj Arena.
”Am început deja să punem piesele pentru album cap la cap”, a declarat veteranul punk rock pentru Billboard.com. ”Câteva dintre ele sunt mai mult balade, dar se echilibrează cu restul de piese alerte în stilul conscrat, sound-ul Idol pe care oamenii îl știu și-l așteaptă. Este la fel de ușor și la fel de dificil cum a fost întodeauna. O piesă nouă seamănă cu o țară necunoscută… visezi la o lume care se concretizează la un moment dat. E în forma piesei. Încă găsesc acest lucru foarte interesant”. Idol a început să strecoare deja piese de pe noul album, precum „Ghosts In My Guitar” sau „Love and Glory„, în aparițiile live din ultima vreme.
 
Autobiografia sa, planificată să apară tot în acest an, pare a se afla într-un stadiu incipient. ”Am parcurs trei sferturi din proces”, spune starul britanic, ”acum suntem la momentul în care edităm. Sunt amintirile mele (asta e, de fapt, o sursă de amuzament continuu pentru mine… pentru că eu în realitate nu prea mi-amintesc nimic!)…  Așa că fragmentele pe care le-am ținut totuși minte povestesc despre  cariera mea, despre iubri, despre muzică, despre drumul meu în viață, posibil câteva gânduri despre ce-am făcut bine și ce-am făcut greșit în trecut…”.
 
Superstarul britanic a fost unul dintre primele staruri lansate de MTV și e pe locul 55 în topul VH1 al celor mai sexy 100 de artiști din întreaga lume. A fost dat afară de la cercetași la vârsta de 10 ani. S-a lăsat de studii  – a abandonat cursurile Universătății Sussex după numai un an. E vegetarian, și, se pare, predispus accidentelor. În timpul filmărilor la videoclipul ”Eyes without a Face”, a fost temporar fără vedere, din cauza supraîncălzirii lentilelor sale de contact de la lumina refectoarelor din studio. Similar, la filmările pentru ”Craddle of Love”, era paralizat de la brâu în jos ca urmare a unui accident serios de motocicletă. ”Rebel Yell”, cea mai cunoscută piesă a sa, i-a fost inspirată de o petrecere dată de colegii de la Rolling Stones (Mick Jagger în casa lui Ronnie Wood). A fost vocalul popularei trupe britanice de punk Generation X din 1976 până la destrămarea trupei, în 1981 (trupă în care au activat și Susan Dallion – Siouxsie Sioux, ulterior vocea  Siouxsie & the Banshees, și John Simon Richie, ulterior Sid Vicious de la The Sex Pistols). Apoi a decis să își încerce norocul în America. Moment în care s-a cuplat cu Steve Stevens, un parteneriat muzical important. De aici încolo, Billy a turnat hit după hit, printre care “Rebel Yell,” “White Wedding,” “Dancing With Myself,” „Flesh For Fantasy,” “Hot In the City,” „Eyes Without A Face,” şi „Cradle of Love” și multe altele.
 
Până în preziua concertului de la București, biletele sunt disponibile la prețurile de 160,5 lei (Regular) și 214 lei (Golden Ring). Pe 29 iunie, la intrare, biletele Regular vor fi disponibile la prețul de 181,9 lei, iar biletele Golden Ring la prețul de 235,4 lei. Biletele se pot cumpăra online pe eventim.ro, sau prin rețeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librariile Humanitas, librariile Cărturești). Biletele pot fi achizitionate si in doua rate lunare, doar prin CardAvantaj, la sediul Eventim din str. Polonă nr. 15.

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here