Blaze Bayley: "Fanii Maiden mă urau când eram în trupă, dar acum redescoperă albumele mele cu Iron Maiden"

0
44

blaze bayleyBlaze Bayley a declarat că fanii Iron Maiden l-au urât atunci când l-a înlocuit pe Bruce Dickinson.

 
În 1994, Blaze Bayley a devenit noul vocalist al formaţiei Iron Maiden alături de care a înregistrat două albume: The X Factor (1995) şi Virtual XI (1998). Dar Blaze a declarat că o parte dintre fanii Maiden au fost împotriva lui de la bun început. „Când am intrat în trupă, mulţi fani pur şi simplu mă urau pentru că eram noul vocalist. Dădeau vina pe mine pentru plecarea lui Bruce. Era ca şi când ai da vina pe prietenul tău cel mai bun pentru că te-a părăsit iubita. Dar mulţi nici nu au vrut să asculte ce aveam de spus. Erau vremuri grele atât pentru Maiden… Industria era în schimbare, MP3-urile erau din ce în ce mai populare, vânzările de CD-uri erau în scădere pentru toată lumea. Era o perioadă în care nucleul dur al trupei Iron Maiden nu-l vroia pe noul solist Blaze”, a declarat el pentru Metal Hammer.
 
Deşi era primit cu ostilitate, Blaze Bayley era convins că îi poate cuceri pe fani cu al treilea album, dar a fost dat afară din trupă, o decizie care a venit din senin. „Pentru mine a fost un şoc. Aveam idei de piese şi versuri pentru un al treilea album. Dar nu. În decembrie 1998 a susţinut ultimul concert în Brazilia, iar în ianuarie 1999 am fost dat afară. Eu aveam idei pentru versuri, aveam şi câteva melodii în minte, şi în naivitatea mea chiar credeam că fanii mă vor accepta după ce le vor auzi. Dar nu am mai avut această şansă”.
 
Dar, după 20 de ani de la colaborarea lui cu Iron Maiden, fanii au început să fie interesaţi de cele două albume cu el. „Astăzi, oamenii au început să fie mai atenţi la acele două albume şi să le vadă ca pe o perioadă aparte a trupei Maiden. Iar în afara Marii Britanii, cele două albume sunt din ce în ce în mai populare”.
 
sursa: Metal Hammer
 
Vă reamintim că pe 13 decembrie, Blaze Bayley revine în România şi va susţine un concert alături de Trooper în Club Colectiv din Bucureşti. Găsiţi detalii aici:
http://andreipartos.ro/se-suplimenteaza-biletele-vip-pentru-an-iron-tribute-cu-trooper-si-blaze-bayley/

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here