Bogdan Gheorghiu (Ministrul Culturii) despre distanţarea socială în teatru: „Ține de alegerea repertoriului. Una e distanţa socială în Romeo şi Julieta, alta e distanţa socială în Take, Ianke şi Cadir”

Articol preluat de pe site-ul Știrile ProTV

1
248

A doua etapă, prevede redeschiderea teatrelor şi operelor pentru început cu 50 de spectatori. Numărul lor va creşte treptat, dacă răspândirea virusului este ţinută sub control.

Reporter: Chiar şi în sală mare cum este la TNB?
Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii: Da, cam astea sunt cifrele recoamandate la nivel european.
Reporter: Cum vor reuşi actorii să ţină distanţarea socială?
Bogdan Gheorghiu: Ține de alegerea repertoriului. Una e distanţa socială în Romeo şi Julieta, alta e distanţa socială în Take, Ianke şi Cadar. Bănuiesc că nu exista o apropiere atât de mare între Take, Ianke şi Cadar cum este între Romeo şi Julieta. În momentul în care alegi repertoriul trebuie să ai în vedere şi distanţarea socială intre artişti.”

Şi în privinţa purtării măştilor există multe necunoscute în funcţie de specificul fiecărui domeniu.

Bogdan Gheorghiu: ”În momentul în care poartă toţi actorii mască, e mai degrabă teatru radiofaonic, pentru că dispare expresivitatea şi atunci actul artistic are de suferit din punctul meu de vedere”.

Puteți citi articolul în întregime aici: https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/cum-se-vor-arata-terasele-la-vara-baloane-de-plastic-si-tuneluri-dezinfectante.html

1 COMENTARIU

  1. Si iata , nu-i asa Romania , reuseste sa se situeze in eternul teritoriu binecunoscut al ridicolului , unde nu-i asa , politicianul rrrrroman e la el acasa(ca si in ala al fraudei si inculturii, nesimtirii, etc).Pai daca am o sala ca T.N.B., asta in cazul in care o urma de creier ar mai fi in stare de functionare, sa fac niste norme prin care ocul 2/3 din sal maxim sau 1/2 , ca sa fiu mai sigur.Si asta e si simplu aritmetic,Sau un rand da si un rand nu , la distanta de un scaun liber, sau doua.Bun in ultimul caz am ajunge la o sesime.Tot e mai rezonabil decat nu dom-le 50.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here