Bogdan Mirică şi filmul său „Câini“, marii câştigători ai TIFF de la Cluj

0
74

sophia-loren-tiff„As fi vrut să fie aici cu noi şi Marcello Mastroianni, cel cu care am lucrat timp de 24 de ani şi fiecare film pe care l-am făcut împreună a fost un mare succes“, a rostit diva italiană, într-un moment emoţional al conferinţei de presă pe care-a susţinut-o vineri, de la ora 12.00, în faţa unei săli înţesate de jurnalişti români, dar şi străini.
O formă fizică şi psihică de zile mari dovedeşte celebra actriţă italiană, la cei 81 de ani împliniţi, care s-a prezentat, cu doar 10 minute întârziere, ca orice diva care se respectă, în faţa sălii de jurnalişti nerăbdătoare s-o aibă în faţă. Graţie şi distincţie, dar şi o frumuseţe rece, puţin nepăsătoare şi superioară, este ceea ce emană Sophia Loren, îmbrăcată simplu, fără podoabe extravagante, dar cu gust, şi purtând nişte ochelarii fumurii care-i ascundeau şi mai bine sentimentele reale.
Actriţa a trecut după cum a avut chef de la limbă engleză, în care se anunţase că va avea loc conferinţa, la limba italiană, în care clar îi plăcea mai mult să vorbească, dar şi la limba franceză, atunci când a fost întrebată în franceză despre secretul lungului ei mariaj cu Carlo Ponti. „M-am măritat de foarte tânără, la 16 ani, dar a fost omul pe care l-am iubit şi de care încă îmi mai este dor”, a mărturisit Sophia Loren.
Puteți citi articolul în întregime aici:
http://adevarul.ro/cultura/arte/sophia-loren-plina-forma-81-ani-tiff-cluj-napoca-ma-simt-voi-1_5751573d5ab6550cb8975156/index.html
 

Bogdan Mirică şi filmul său „Câini“, marii câştigători ai TIFF de la Cluj

bogdan mirica tiff aSucces monstru pentru filmul „Caini„, premiat si de FIPRESCI la Festivalul de la Cannes, debutul in lungmetraj al regizorului Bogdan Mirica, la Festivalul de Film Transilvania de la Cluj-Napoca. Filmul a primit, in cadrul Galei de inchidere desfasurata sambata seara la Teatrul National, Trofeul Transilvania al acestei editii. Un alt film romanesc excelent, „Ultima zi” al lui Gabriel Achim, a fost distins cu Premiul Zilelor Filmului Romanesc.
Redam in continuare lista principalelor premii acordate sambata seara in cadrul Galei de inchidere a TIFF 2016 care-a avut loc la Teatrul National din Cluj-Napoca:
Trofeul Transilvania – Caini, regia Bogdan Mirica (în valoare de 15.000 de euro)
Premiul Special – Trofeul Transilvania 15 se acordă regizorului Cristi Puiu.
Premiul pentru Cea mai bună regie – Avishai Sivan, pentru Tikkun (în valoare de 5.000 de euro)
Premiul pentru Întreaga Carieră actriţei Sophia Loren si actriţei Orosz Lujza
Premiul Special pentru Contribuţia adusă Cinematografiei Mondiale, producătorului Iain Smith.
Premiul Special al Juriului – Vrăbii / Sparrows, regia Rúnar Rúnarsson (în valoare de 1.500 de euro, oferit de HBO)
Premiul pentru Cea mai bună interpretare – David D’Ingeo, Un loc la umbră / De l’ombre il y a (1.000 euro)
Menţiunea Specială a Juriului – Monika Naydenova şi Alexander Benev, pentru interpretarea din Sete/ Thirst
Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru secţiunea Lungmetraj – Ultima zi, regia Gabriel Achim (foto dreapta) (în valoare de 6.000 de euro (servicii de post-producţie), oferit de Cinelabs România)
Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru Debut – Discordia, regia Ion Indolean (în valoare de 1.000 de euro)
Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru secţiunea Scurtmetraj – O noapte în Tokoriki, regia Roxana Stroe (în valoare de 1.500 de euro)
Menţiunea specială a juriului pentru scurtmetraj în Zilele Filmului Românesc – Mă cheamă Costin, regia Radu Potcoavă
Premiul Publicului – Uşa deschisă / La Puerta Abierta, regia Marina Seresesky
Premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj din secţiunea Umbre – Saint Frankenstein, regia Scooter McCrae (în valoare de 500 de euro)
Premiul Let’s Go Digital!, pentru cel mai bun film realizat în cadrul atelierului de film pentru adolescenţi: Azi vin, regia Calin Boto
Transilvania Pitch Stop Development Award – Scor alb/ Tie, de Marius Olteanu (în valoare de 2000 euro (numerar), oferit de TIFF)
Transilvania Pitch Stop CoCo Award – Viaţa în Moscova/ Alive in Moscow, de Grigore Becket
Premiul Juriului Tinerilor Francofoni – Mor să-ţi spun, regia Xavier Seron
Premiul FIPRESCI: Taurul de neon, regia Gabriel Mascaro
Găsiți articolul în întregime aici:
http://adevarul.ro/cultura/arte/bogdan-mirica-sifilmul-caini-marii-castigatori-tiff-2016-cluj-napoca-1_57534df75ab6550cb8a472e2/index.html
 
sursa: Adevărul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here