Boloni, tăios. „Avem o naţională fără caracter şi un campionat de rahat! Alibec pute a lene“

0
28

ladislau boloni aArticol preluat din Adevărul
Cu peste 100 de selecţii la echipa naţională, unul dintre cei mai buni mijlocaşi din istoria fotbalului românesc a fost indignat, la fel ca milioane de suporteri, de ce au oferit tricolorii la Euro 2016. Trebuie să te străduieşti cu adevărat să-l enervezi pe Ladislau Boloni! Mereu calm şi foarte atent la cum îşi alege cuvintele, tehnicianul de 63 de ani a încercat să fie diplomat şi la 24 de ore după meciul cu Albania. Într-un final însă, a cedat! Boloni, antrenorul, a fost învins de suporterul pătimaş cu acelaşi nume. Iar suporterul a spus lucrurilor pe nume.
“Adevărul”: V-a surprins Albania?
Ladislau Boloni: Da. Dar nu în meciul cu România, ci în cele cu Elveţia şi cu Franţa. Am un respect deosebit pentru această echipă.
Ce are ea şi nu are echipa României?
Caracter!
(…)
La un turneu nereuşit pentru România, a fost vreun jucător de care v-a plăcut?
Dragoş Grigore. Pintilii s-a ridicat la un anumit nivel. Mi-au plăcut Stancu şi Andone. Chiricheş ar fi putut oferi mai mult. Săpunaru şi-a făcut datoria. Iar Tătăruşanu a avut destule intervenţii bune, ar fi putut fi jucătorul turneului pentru România, însă, din păcate, a avut cele două greşeli cu Franţa şi cu Albania, care ne-au costat scump.
De ce mai toţi remarcaţii din echipa României sunt jucători de profil defensiv? Unde s-au dus cei tehnici?
Nu s-au dus nicăieri. Îi aşteptăm. Dar îţi pun o întrebare: era un jucător tehnic acum vreo doi, trei ani, Gabi Iancu. Unde e acum acest talent? Cum l-am pedepsit şi cum l-am educat, atunci când a fugit de la cantonamentul naţionalei de tineret? Ce am făcut ca el şi alţii ca el să nu dispară?
Bun, dar în acelaşi mediu cresc jucători defensivi de calitate, ca un Chiricheş, care e totuşi la Napoli…
E mai uşor să creşti un jucător defensiv, care e responsabilizat datorită poziţiei pe care o are în teren, decât unul ofensiv. Dacă ţi-a greşit portarul, imediat îl pedepseşti. Dar dacă atacantul ţi-a greşit zece pase, zici că asta e un talent, e Dumnezeu şi să-l iertăm. Uite, mă obligi să vorbesc vulgar, deşi nu-mi place. Ne căcăm pe noi, dacă Iancu a dat o centrare bună, dar nu ştim să-l şi responsabilizăm, atunci când a greşit (urlă). Şi avem exemple şi în naţionala de acum.
La cine vă referiţi?
Băiatul asta care s-a accidentat cu Albania. Alibec. Apropo, ce are?
Entorsă de gradul 2, lipseşte aproximativ trei săptămâni…
Bun. Şi o să mai ia vreo zece kile pe el.
Vi se pare că e gras acum?
E o ruşine! E gras, lent şi pute a lene. Nu e un jucător de nivel internaţional.
A fost, totuşi, cel mai bun din campionatul intern.
Campionatul intern e un rahat! E execrabil! E o tristeţe pentru campionatul intern că Alibec a fost cel mai bun. Eu mă iau după acest campionat?! Dacă mă iau după el, Alibec poate fi bun pentru o Balcaniadă. Aşa da. Dar nu pentru un Campionat European. Păi, băiatul asta a intrat în meciul cu Franţa, a căzut de zece ori, n-a ţinut de nicio minge, s-a certat de cinci ori cu arbitru şi, într-un final, a pierdut balonul la faza dinaintea golului marcat de Payet. El a crezut că joacă, în continuare, la Astra. Dar pe mine nu mă interesează nici Alibec, nici Iancu.
Puteți citi interviul în întregime aici:
http://adevarul.ro/news/sport/corespondenta-lyon-boloni-taios-avem-nationala-caracter-campionat-rahat-alibec-pute-lene-1_5768534c5ab6550cb822eaa0/index.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here