Care-i partidul atât de redus încât să-și asocieze imaginea cu TVR și Eurovision?

0
210

Prieteni, am primit un comunicat absolut fabulos din partea TVR care i-a poziție fermă față de un afiș apărut în mediul online. Nu spune care afiș, unde apare. Noi nu l-am văzut, deși petrecem destul de multe ore pe net. Poate ne-a scăpat. Dar dacă tot dai un comunicat de presă în care spui că vei face tot posibilul să „recuperezi prejudiciul”, de ce nu spui clar despre cine este vorba, despre ce imagine? Cine a făcut-o? Spune TVR-ul că pe acel afiș apar siglele Televiziuni, ale Eurovision Song Contest și ale unei formațiuni politice. O fi vorba despre un partid care-și pregătește retragerea de pe scena politică? Pur și simplu nu găsesc o altă explicație logică pentru care cineva și-ar asocia imaginea de bună voie cu un concurs internațional care nu se bucură de popularitate în rândul publicului român și cu o televiziune care prinde foarte rar Top 5 audiențe TV.

Este bine de știut că TVR-ul reacționează la orice, trimite comunicate, vrea să facă lumină, mai puțin când le sunt adresate întrebări punctuale. Am formulat atâtea întrebări în ultimii ani, dar n-am primit niciodată un răspuns. Dar iată că pentru un afiș obscur, departamentul de PR al Televiziunii Române s-a pus în mișcare.

Vă las mai jos comunicatul, să vă distrați și voi.

Televiziunea Română, în calitate de membru al European Broadcasting Union și de organizator al Selecției Naționale, face următoarele precizări cu privire la apariția, în mediul online, a unui afiș în care sunt reprezentate, în afară de logo-urile TVR, ale partenerilor săi și ale Eurovision Song Contest, elemente de identitate vizuală a unei formațiuni politice din România și mesaje care nu au legătură cu cea de-a doua semifinală a Eurovision România 2019:

• Respectivul produs grafic nu are nicio legătură cu evenimentul muzical, nu face
parte din campania de promovare a Selecției Naționale și NU este realizat sau
aprobat de reprezentanții Televiziunii Române.
• Afișul oficial al acestui eveniment muzical de prestigiu este publicat pe
site-ul eurovision.tvr.ro și pe pagina de Facebook a evenimentului.
• Cea de-a doua semifinală a Selecției Naționale, al cărei principal organizator
este Televiziunea Română, va avea loc duminică, 10 februarie, de la ora 21.00, și
se va încheia cu anunțarea pieselor care merg mai departe în Finala Națională.

Folosirea elementelor de identitate vizuală ale TVR și Eurovision fără acordul Televiziunii Române aduce grave prejudicii de imagine organizatorului evenimentului. Televiziunea Română va lua toate măsurile necesare pentru a recupera întregul prejudiciu cauzat ca urmare a utilizării fără drept a elementelor de identificare TVR și Eurovision Song Contest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here