Cătălin „Ha, Ha, Ha” Măruță

1
224

catalin maruta aArticol de Iulia Radu
Sunt zile în care pur și simplu n-ai cum să eviți. Oricât de mult ai vrea, universul e împotriva ta și tot ce poți să faci este să aștepți resemnat să se termine mai repede și să speri că o să uiți. Azi a fost una dintre acele zile când, fiind prinsă într-o activitate casnică, iar telecomanda nu era în raza mea vizuală, am asistat la o mostră de antiteleviziune cum n-am mai văzut de mult. În platoul emisiunii „La Măruță” își face apariția Ansamblul Doina Cârcinovului. Numele însuși s-a dovedit a fi o piatră mare de încercare pentru prezentator, care l-a pocit în repetate rânduri. Măruță vorbește tare, repede, cu „avânt muncitoresc”, uneori răstit, cam ca un maistru din perioada comunistă care își prezenta realizările în fața șefului. După ce a stat de vorbă cu câțiva dintre copiii din ansamblu (9, 10, 12, 14 ani, etc), Măruță a ținut să ne dovedească faptul că obiceiurile rele mor greu. Am rămas blocată când l-am auzit glăsuind:

Am văzut că în ansamblu există frați, există surori, dar iubiți există în ansamblu? Ia să vedem… cine cu cine? (n.r. – copiii râd). Mă rog, am înțeles că e un punct sensibil, părinții nu știu și nu trebuie chiar să spunem totul la televizor. (n.r. – se întoarce spre directorul ansamblului): Se mai pupă între ei în mașină? (…) Nu în fața dvs, că sunteți șoferul… în spate…

Omul, pus într-o situație jenantă răspunde simplu: „Nu știu ce să spun… N-am oglindă retrovizoare”. El, săracul, n-o avea oglindă retrovizoare, dar o fi atât de greu pentru Cătălin Măruță să adreseze măcar o întrebare inteligentă în emisiune? Divertismentul și inteligența nu se exclud. De fapt, ce dorea să afle Măruță, din punct de vedere jurnalistic? Dacă afla că X se pupă cu Y în mașină, era un moment amuzant pentru țară, creștea audiența sau ce?! Parcă se lăuda cu faptul că a dat o nouă față emisiunii și că renunță la subiectele mondene? Întreb pentru un prieten.
După acest moment penibil, lait motivul serii a fost „ha, ha, ha, ha”, un râs enervant, zgomotos, aproape isteric pe care Măruță părea că-l inserează după fiecare 3 cuvinte pe care le scotea pe gură. Astfel, l-am auzit hăhăind de 12 ori în 15 minute. Poate o fi fost o reclamă mascată la Ha Ha Ha Production, firma prietenului Smiley?!
Așezat pe un scaun, în fața unei măsuțe, Măruță cere să i se aducă darurile (bucate gustoase). Zici că n-a mâncat de-o lună cel puțin. Printre altele, primește o sticlă de țuică din producția proprie a domnului primar. „Păi ce, are țuicăria lui?”, întreabă nevinovat Măruță. În fața unei astfel de întrebări ești dezarmat. Măruță stă pe scaun, în timp ce majoritatea invitaților stau în picioare. Rar mi-a fost dat să văd un moderator care adresează aceeași întrebare în mai puțin de un minut, sau repetă obsesiv unele cuvinte, ba chiar de data aceasta a reușit performanța să-l întrebe de două ori cum îl cheamă pe același puști. Măruță gustă slănina, iar directorul de ansamblu, grijuliu, îi spune unei fete să vină lângă masă cu pâinea. Doar nu era să mănânce șefu slănina goală… N-am mai văzut, în nicio altă emisiune să dai pe post imagini din pauza publicitară. Din punctul meu de vedere este o impolitețe fără margini. De ce să-ți pui invitații într-o astfel de situație? De ce trebuia să știm noi, telespectatorii, că au gustat din mâncare și copiii?! După ce a gustat și din cârnați, Cătălin Măruță a ținut să le explice invitaților și, implicit, telespectatorilor, că e o emisiune de divertisment și „mai glumim și noi”. Ah, deci asta era? Divertisment? Că eu am privit totul cu groază, indignare și cu stomacul făcut ghem.
P.S. Totul s-a încheiat cu un moment artistic prezentat de Ansamblul Doina Cârcinovului. Măcar cu atât s-au ales și ei.
Pe link-ul de mai jos aveți înregistrarea:
http://lamaruta.protv.ro/video/batalia-ansamblurilor-populare-se-inteteste.html
 
Update – 22 noiembrie. Ce văd „La Măruță” este sub orice critică. Prezentatorul se îndoapă cu bucate, vorbește cu gura plină, râde isteric, urlă (oare o avea probleme cu auzul?!). Cârnați, caltaboș, piftie, carne, plăcintă cu brânză, cozonaci, coșuri pline cu fel de fel de mâncăruri… Măruță gustă din toate câte puțin și pune la loc bucățile mușcate.  La ProTV nu contează că a început Postul Crăciunului pe 15 noiembrie, important este stomacul lui Cătălin „oameni buni” Măruță și depozitul de alimente pentru salariați, musafiri și colaboratori. Având în vedere că românul este foarte sensibil când vine vorba de „cele sfinte”, mă aștept la un val de reacții.  Aveți mai jos și câteva imagini de astăzi.
La Maruta 1a La Maruta 2

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here