TAXA RADIO-TV ESTE SAU NU O NECESITATE?

3
34

radio romania televiziunea romana taxa aAveți aici o dezbatere interesantă, cu participare de lux, montată subtil. S-a difuzat sîmbătă seara. Nu vreau să vă influențez, dar faptul că absolut nimeni n-a subliniat diferența de taxă, dar și de performanță dintre TVR și SRR nu e în regulă. Părere personală, desigur!  S-au spus multe cu sau fără legătură cu TAXA în sine. Nevoia de post public, serviciu public este evidentă. De 88 de ani Radio România a funcționat cu ajutorul publicului indiferent de regimul politic. Au fost și sugestii excesive, enervări isteroide, dar important e că acest subiect se discută. Nu e vina noastră că dezbaterea se produce DUPĂ votarea unei legi bizare, populiste. Veți avea opinii de la oameni importanți din cele două instituții, din media private, de la ONG-uri. Vă rog să ascultați și să comentați. O voi face și eu, după ce  adun opinii de la voi!
 
http://www.tvrplus.ro//editie-editie-speciala-509639

3 COMENTARII

  1. Problema majora, in toata aceasta dezbatere, este faptul ca Radioul public, cu o istorie de aproape 90 de ani, este pus in aceeasi oala cu Televiziunea publica care, pe langa faptul ca este cu peste 30 de ani mai tanara, s-a nascut sub auspicii total diferite, din punct de vedere politic si a ramas tributara acestor auspicii. In opinia mea, cele doua institutii, cu specific, structura si mod de functionare foarte diferite, avand ca numitor comun doar caracterul „public” nu au ce cauta in aceeasi paradigma a dezbaterii publice. Publicurile tinta ale celor doua institutii sunt diferite. Consumatorul de radio este mult mai fidel decat cel cu telecomanda in mana. Radioul public este axat pe informare, televiziunea, vizualul, in general, este fatalmente indreptat catre divertisment, ca de-aia e „vizual”! Aceste entitati, chiar daca ambele sunt publice, nu trebuie sa faca obiectul aceleiasi dezbateri. Taxa, in ceea ce priveste Radioul public, este absolut necesara. Statutul de bugetar va omora aceasta institutie, asa cum omoara toate organizatiile care au acest statut. Dar, faptul ca intr-un minister peste jumatate dintre angajati dorm cu capul pe birou, fac shopping on-line sase ore din opt sau sunt angajati pe pile, nu este atat de vizibil. Pentru Radio public aceste metehne, inevitabile in sistemul bugetar de la noi, ar fi o catastrofa…

  2. Problema e alta, din punctul de vedere al unui beneficiar sw radio si TV acum separate, fac sugestia incompetentilor astia din guvern care sunt la conducere de mai bine de 25 de ani, sa nu mai perceapa taxa de la noi prin intermediul facturii de electricitate, ci mai simplu, ca tot platim abonament la cablu, ca asa e normal, oricare ar fi societatea la care suntem abonati. Ce legatura are factura de la electricitate cu radio-TV? Si de ce eu ca si beneficiar de Radio-TV sa platesc de 2 ori in doua parti? Sa ramana taxa de acord, dar reglementata altfel din punc de vedere al colectarii ei, ca nu mai tine mon cher!

    • Sunt de acord cu ideea de a plăti altfel taxa RTV. Legătura cu electricitatea e simplă. Toată lumea are curent în casă, ei încasează de la toți taxa. Nu te întreabă dacă ai televizor sau aparat de radio. O decizie abuzivă. Unii sunt scutiți de taxă în baza unei declarații pe proprie răspundere. Altă idee stupidă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here