CE DIVERTISMENT NEDIVERSIFICAT AVEM… 17.06.

0
213

CE DIVERTISMENT NEDIVERSIFICAT AVEM... 17.06.S-a aglomerat rău la Vorbește lumea. A plecat Adela, care era chiar agreabilă, a plecat Lora, care risca să devină plăcută și ne-am ales cu ”gașca” de fete care-l ajută pe Cove. Exact ca la A1, acum e aglomerat și zgomotos. Sore și Theo nu mai au de cântat? Au adus și doi oameni de radio, Veve și Coțofană. Ca să ce?

La ProTV vin femei însărcinate, vin imediat după naștere cu bebelușii în brațe. Când n-au, vin cu câini din dotare. Dacă n-au, aduc pisici. Cine e Alina Tanasă? Nu știu, dar are un copil de neținut pe loc. Leon nu e încă de adus în emisiuni, deși e frumușel.Am pierdut o emisiune.

Focus de la PrimaTV te bine dispune de la 8,00 cu o crimă asupra unei tinere de 23 de ani, urmată de un suicid al făptașului. Prea multă veselie, prea mult studiu al pieții, prea mare preocupare privind interesul general, al publicului.

La TVR1, matinalul e pe mâna anticarismaticului Dorin Chioțea

La TVR1, matinalul e pe mâna anticarismaticului Dorin Chioțea, care e deja obosit (și răcit și scapă glumițe politice precizând că n-a vrut), cu o colegă pe care n-o știu, cu o doamnă la bucătărie (una care e din Italia). Am urmărit recomandările unui specialist (cum altfel?) să cumpăr oțet bun la sticlă din acela de 800 de lei. Ne-a atras atenția că multe sticle de oțet conțin aditivi alimentari periculoși. Nu înțeleg obsesia tuturor producătorilor de emisiuni pentru a avea cel puțin un bucătar (și la A1 e unul, iar la ProTV e mereu altul) în paralel cu câte un nutriționist.*

La A1 am văzut tot o echipă numeroasă. Uneori prezintă în picioare. Nu prea știu de ce. Dani și colegul specializat pe sport, Cătălin, se bâțâie ca băieții în fața toaletei ocupate. Sau dacă stăteai să-i vezi mai mult aveai senzația că-s pe un vaporaș, iar marea e nervoasă. Nu e mai simplu să stai pe scaun? Știi ce zic? (e ticul preluat de toată lumea). A venit și un numerolog care ne-a dat sfaturi cum să ne raportăm la copii în funcția de vibrația interioară. Oare la ce facultate se predă această știință?  Corina Stratulat vorbește articulat și argumentează aparent științific. Măcar a fost un moment în care nu se balansa nimeni.

Puterea dragostei. Ceva sinistru.

Mai e o emisiune pe la 11,00 și ceva. O reluare zilnică. Puterea dragostei. Ceva sinistru. Femei tinere cu sânii gonflați, botoxate, băieții tatuați, cu steroizii la zi, urlă, se jignesc, se vopsesc periodic la păr, se înjură, se mai și amenință cu bătaia sau mimează că sar la bătaie. Un format de succes, se pare.

Periodic pleacă cineva, apare altcineva. Se fac și desfac relații. Sunt fete și băieți care nu ajung, nici formal, într-o relație și totuși stau pe acolo. Sunt solicitări de acasă? E o vitrină? Vin comenzi?  De fapt nu știm dacă e un bordel organizat, pe echipe, sau la hazard. Urme vagi de regie se văd, dar scenariul e infect.

Naiba știe care-s regulile. Multă ură, niciun moment de bucurie, de dragoste, de umor, de firesc. CNA sigur nu are timp de așa ceva deși, repet, programul de pe Kanal D apare la toate orele, dimineața, după 17,00, noaptea…oricând riști să dai de zgomotul infernal produs de tinereii insipizi (prea puțini sunt cei care respectă limba română), isterizați, manelizați, unii cu serioase accente patogene.

La Mireasa (A1) se bagă mamele, alese pe sprânceană

Ceva mai eficentă e Simona Gh. cu Mireasa de la A1. Acolo se bagă mamele, alese pe sprânceană. Se ajunge la nunți, la logodne, vedem și momente de tandrețe extremă, lacrimi în valuri, iubiri neînțelese.  Băiatul ar vrea, dar mama nu-l lasă. Măcar există o finalitate, nu ca la Kanal D.

Are și Prima TV o emisiune reluată dimineața (se termină la 11,00). Hai cu fetele. Divertisment destul de vesel cu 4 moderatoare care abia încap în cadru. Trebuie să-mi iau un televizor mai mare. Jocuri de cabană, încercări simpatice, agitație adesea artificială. Sunt fetele casei, cu sau fără emisiuni actuale în trust.

La Aleph News o doamnă a vorbit despre ”concediul spontan” dintr-o țară nordică. Adică îți iei fără nicio dovadă că ai probleme, o zi liberă. N-am aflat câte zile de acest gen sunt permise pe lună, de ce te-ar plăti un patron pentru confortul tău psihic? Confuză știrea și tendențios plasată! Dar de ce să mă mir de la acest canal sârbo-caracalean.

*La DunaTV am prins un reportaj foarte plăcut și instructiv despre o familie care a reabilitat teatre de vară pe malul Balatonului (abandonate de stat, așa cum sunt și cele de pe litoralul nostru), făcând programe de vizionări de filme, de relaxare. Servicii impecabile atrag diferite categorii de vârstă. Nu e vorba de drive-in, ci de condiții comode de vizionare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here