CE SCRIE PRESA DESPRE CONCERTUL LUI ROBBIE WILLIAMS

0
50

ROBBIE WILLIAMSSe întâmplă din ce în ce mai rar ca jurnaliștii să scrie cronici după un concert. Majoritatea se acreditează și apoi uită să mai povestească despre eveniment. De cele mai multe ori, cei care o fac închid ochii dacă organizarea e proastă. Sunt oameni și jurnaliștii, vor să vadă și alte concerte, așa că încearcă să păstreze o relație bună cu organizatorii. Dar uite că mai sunt unele evenimente despre care scriu absolut toate ziarele, site-urile, blogurile. După seria Andre Rieu, a poposit în România, tot pentru prima dată, și Robbie Williams. Și jurnaliștii au scris din nou. Am adunat pentru voi câteva cronici.
 
1. Textul de mai jos îi aparție lui Cristian Stan și este preluat de pe site-ul cristian-stan.com

Ne cerem scuze că ne-am deshidratat la Robbie.

Contextul concertului Robbie Williams este așa: au luat parte aproximativ 60.000 de oameni în Piața Constituției din București. Din cauza numărului extrem de mic de puncte de vănzare, procurarea unei băuturi de orice fel dura aproximativ 2 ore (unii au scăpat într-o oră și ceva, alții au reclamat 3 ore și jumătate). Erau aproximativ 33 de grade la ora 20. La punctele de prim ajutor era de asemenea coadă, iar personalul paramedical susținea că așa ceva “nu s-a mai văzut niciodată”. Nu o să ghiciți, nu o să credeți, dar nici acolo nu era APĂ. După concert, sute de postări pe facebook au exprimat indignarea oamenilor față de situația “apa”, care este menționată de absolut toată lumea.
Nu a trecut mult timp și a venit și contra-curentul. “Le-a fost setică“, “au venit la concert ca să bea“, “nu puteau să rabde 2 ore” toate sub superba umbrelă a lui “așa sunt românii, știu doar să se plângă“. Ei bine, e adevărat că în toată situația asta a fost ceva specific românesc: ura față de cel care protestează, indiferența față de o problemă care nu te afectează direct și imediat, dispoziția de a te lăsa călcat în picioare ca monedă de schimb pentru ceva firesc, instinctul de a ascunde sub preș totul ca să rămâna poza frumoasă.
Eu mă bucur mult și sincer pentru toți cei care au reușit să se bucure de concert, care au depășit “setica” și pentru cei care nu au fost afectați de această problemă. Din păcate, eu nu am reușit să fac asta pentru un motiv simplu: Sabinei (iubita mea) i s-a făcut rău. Și timp de jumătate de concert cât a insistat ea să stăm (căci eu am zis de la prima piesă și prima amețeală “hai să mergem acasă și o să îl vedem în altă parte“) am căutat apă. Un concert cere o conexiune, cere să intrii într-o atmosferă… Să caute Exarhu cu disperare apă și să intre în atmosferă. Eu nu știu să fac asta, așa că am ratat concertul. Am plecat acasă, undeva după “Better Man”, nu înainte de o vizită la ambulanță, unde, ghici ce, erau încă mulți ca noi. Oameni cel puțin pe jumătate leșinați. La ghișeele Băncii Transilvania, alți oameni urlau la casiere, cumva pe nedrept, dar de înțeles din moment ce niciun vinovat nu era de găsit.
Acela a fost momentul de revoltă în care am simțit nevoia să scriu pe facebook că e prea mult. Că unii nu empatizează cu cei aflați în situația mea pot înțelege. Că alții acceptă, de asemenea pot înțelege. Ce nu reușesc să înțeleg este de ce dracului simt oamenii ăștia nevoia să ne înjure. “Snobi”, “au venit să își dea check-in”, “n-aveau canapele ca-n Loft”. Din fericire, de data asta nu a murit nimeni. Dar o să se întâmple, inevitabil, și asta până la urmă și tot corul aplaudacilor oricui plătește va fi cel mai vocal, cerând să se facă dreptate…
Nu cred că e nevoie să explic încă o dată de ce revolta împotriva organizării de acolo este un gest de bun simț elementar. D&D Entertainment a interzis apa în Piața Constituției pentru 3 ore, exact ca-n filmul Idiocracy. Iar, după părerea mea, pentru asta cineva ar trebui să facă niște închisoare, nu pentru evaziune fiscală.
Spre deosebire de mulți comentatori atotștiutori, am niște sute de evenimente organizate sau produse la activ. Sigur, niciunul cu 60.000 de plătitori, dar principiile sunt aceleași, doar numerele din excel se schimbă. Iar principiul de bază este “siguranța și confortul spectatorului sunt pe primul plan” pentru un motiv simplu: concertele nu se fac pentru ca niște habarniști să primească invitație, nici pentru ca promoterul să facă bani, nici măcar pentru ca filmarea să iasă (la noi, sunt legendare scandalurile mele cu echipa de filmare care obstrucționează vizibilitatea spectatorilor cu macaraua…). Nu, concertele se fac pentru spectatori. 
 
Puteți citi continuarea aici:
http://cristian-stan.com/2015/07/20/ne-cerem-scuze-ca-ne-am-deshidratat-la-robbie/
 
 
2. Articol scris de Alexandra Constanda, publicat în Adevărul

La concert, ca în deşert – fanii lui Robbie Williams, chinuiţi de sete. Explicaţia organizatorilor: „S-a pus problema anulării evenimentului“

Pe cât de grandios a fost show-ul făcut de artistul britanic Robbie Williams (41 de ani) în Piaţa Constituţiei, vineri, 17 iulie, pe atât de dezastruoasă a fost organizarea evenimentului, de care se fac responsabile companiile East European Production şi D&D East Entertainment, reprezentate de Marcel Avram şi Lenţi Chiriac.

Principala problemă şi cel mai criticat aspect a fost metoda prin care spectatorii îşi puteau procura răcoritoare, având în vedere căldura copleşitoare din ziua evenimentului şi faptul că, la fel ca la orice alt eveniment de acest gen, a fost interzis accesul cu băuturi răcoritoare din afara zonei de concert. Mai mult, organizatorii au renunţat la clasicele jetoane în favoarea cardurilor de la Banca Transilvania. Aşadar, fiecare spectator s-a văzut nevoit să aştepte minute bune pentru a pune bani pe suportul magnetic. După ce obţineau râvnitul card, cei mai mulţi se îndreptau către alte cozi kilometrice, pentru a-şi cumpăra apă, suc sau bere, după preferinţă. Aici, oamenii au aşteptat chiar şi câteva ore doar pentru a ajunge în faţa vânzătorului şi pentru a afla cu stupoare că P.O.S.-ul nu mai funcţionează. Alţii, nu au mai ajuns niciodată, renunţând pentru a se putea bucura de spectacol.
Au mai fost şi cei care, din cauza căldurii şi a deshidratării, au leşinat, fiind necesară intervenţia medicilor. Dar şi aici a fost problematic, pentru că în zona de concert era o singură ambulanţă, care, după ora 19.00, s-a pierdut în mulţimea de oameni, ceea ce a făcut extrem de dificil accesul cadrelor medicale la cei care aveau nevoie de ajutor.
Puteți citi articolul în întregime aici:
http://adevarul.ro/entertainment/muzica/fanii-robbie-williams-chinuiti-sete-concert-desert-explicatia-organizatorilor-s-a-pus-problema-anularii-evenimentului-1_55abf93ff5eaafab2cb66aa3/index.html
 
3. Alt articol publicat în Adevărul

Scuze în lanţ după concertul lui Robbie Williams la Bucureşti: ce spun reprezentanţii Coca-Cola

Coca-Cola a fost unul dintre furnizorii concertului Robbie Williams din 17 iulie 2015, dorind să fie alături de fani la acest eveniment unic. Ne pare rău pentru dificultăţile întâmpinate de participanţii la concert, atunci când au încercat să achiziţioneze apă sau orice alt produs, pentru a se hidrata. Coca-Cola a respectat condiţiile impuse de organizatorii evenimentului, atât în ceea ce priveşte numărul de puncte de servire, cât şi amplasarea acestora sau modalităţile de plată puse la dispoziţia spectatorilor. Vremea caniculară, numărul mare de participanţi şi aspecte care au ţinut de organizarea evenimentului au generat această situaţie neplăcută. Ne dorim ca asemenea momente să nu se mai repete şi vom căuta soluţii pentru viitor.
Concert Robbie Williams la Bucureşti: Organizatorii prezintă scuze, publicul poate recupera banii
Duminică seară, 19 iulie, organizatorii au prezentat scuze publicului, precizând că s-a pus în discuţie chiar anularea concertului, după ce firma de public catering a renunţat la contractul semnat cu doar trei zile înainte de marele eveniment.   De asemenea, aceştia anunţă publicul participant de posibilitatea de rambursare a banilor rămaşi pe cardurile de la eveniment, în perioada 21-23 iulie, interval orar 11.00 – 17.00, din următoarele puncte ale Bancii Transilvania: Sucursala Unirii, Piata Alba Iulia nr. 2, Sucursala Militari, Bd. Iuliu Maniu nr. 22 şi Sucursala Obor, Bd. Mihai Bravu nr. 10
Articolul poate fi citit în întregime aici:
http://adevarul.ro/entertainment/muzica/scuze-lant-concertul-robbie-williams-bucuresti-spun-reprezentantii-coca-cola-1_55acb241f5eaafab2cbaa841/index.html
 
4. Victor Arvunescu a scris un reportaj în Adevărul

REPORTAJ Concert Robbie Williams la Bucureşti. Artistul a venit în România fără să ştie cât de cunoscut este

Robbie Williams a concertat la Bucureşti în cadrul celui mai important eveniment muzical al anului 2015. Nu e vorba de organizare, de orele petrecute în picioare de fani şi de căldura insuportabilă sau de „urmele“ de după concert, ci despre energia unui om care s-a dedicat total pasiunii pentru muzică.
Robbie „Fucking“ Williams a venit în România fără să ştie cât de cunoscut şi de apreciat este. A păşit pe scena din Piaţa Constituţiei cu energie, iar atunci când a observat că românii îi cunosc versurile melodiile pe care le interpreta a rămas cu adevărat uimit. „Fucking hell! I’m famous here!/La naiba, nu ştiam că sunt faimos aici (n.r. – în România)“.
Dar, până la show-ul propriu-zis, au avut loc mai multe evenimente. Surprinzător, românii au venit din timp la concert. Încă de la ora 16:00, de când porţile de acces s-au deschis, fanii au intrat în rând, cuminţi, dar entuziasmaţi, şi fără să comenteze că trebuie să lase la intrare sticlele de apă şi alte alimente. Cei care au vrut să îl vadă pe Robbie în toată splendoarea nu s-au mişcat din locul lor, în timp ce alţii au apucat cozi la răcoritoare şi la casele în care se încărcau cardurile cu care se puteau cumpăra băuturi. Alţii s-au adăpostit sub tribunele de sub peluza Casei Poporului şi au evitat temperatura ridicată. În aproximativ două ore, Piaţa Constituţiei s-a umplut şi cei mai nefericiţi au rămas alte două ore la cozi pentru băuturi sau carduri.
Delia a avut ceva probleme cu sunetul în actul de deschidere. A trecut cu bine peste moment şi chiar a glumit improvizând pe piesa „Cine iubeşte şi lasă“ următorul vers: „Cui a ars boxa, Dumnezeu să-i dea pedeapsă“. Din nefericire, românii nu au reacţionat, dar artista, cu un spectacol orientat spre rock, a continuat şi a cântat parodia piesei „Vino la mine“ realizată de Viţa de Vie. Lemar a pregătit terenul pentru Robbie Williams şi a plecat de pe scenă cu steagul României de gât.
Britanicul şi-a început concertul pe acordurile piesei „Let Me Entertain You“, valul de entuziasm şi de energie generat de prezenţa acestuia pe scenă făcându-se simţit până în ultimele rânduri. Românii chiar l-au aşteptat cu sufletul la gură pe Robbie, l-au aplaudat îndelung şi au strigat pentru el. Se vedeau chipuri cu ochi lucind, zâmbete largi şi telefoane care clipoceau necontenit pentru a imortaliza clipele în care acesta cânta. Nici măcar oboseala generată de aşteptarea acestuia nu a mai contat în momentul în care muzica live, de o calitate excelentă, a răsunat prin boxe. În Piaţa Constituţiei, puţin după ora 21:00, într-o zi de 17 iulie a anului 2015, o mare de oameni dornici de entertainment l-a lăsat mască pe marele Robbie Williams atunci când, la unison, s-au cântat versuri din „Feel“, „She’s the One“, „Wonderwall“ şi „Supreme“.
Puteți citi articolul în întregime aici:
http://adevarul.ro/entertainment/muzica/reportaj-robbiewilliams-venit-romania-stie-cunoscut-este-1_55aa39c6f5eaafab2caf1463/index.html
 
5. Articol de Anca Simionescu, publicat în Evenimentul Zilei
Show incendiar în Piaţa Constituţiei. A venit să ne distreze, dar peste 60.000 de oameni l-au acompaniat pe Robbie Williams care are o aniversarea specială luna aceasta. Cântăreţul ne-a dedicat o melodie: Angels. Organizare a creat cele mai mari probleme.
Show-ul a fost deschis de Delia, care a urcat pe scenă la ora 18:30, conform programului, şi a încins atmosfera la cel mai mare eveniment al anului, deşi termometrele arătau 47 de grade (pe telefon). Solista a întâmpinat dificultăți din cauza sonorizării. Astfel, după primele două melodii, artista a fost obligată să ia o pauză din motive tehnice. Ținuta Deliei, pantaloni scurți cu imprimeul drapelului Marii Britanii, a stârnit controverse pe rețelele de socializare.
Robbie Williams a urcat pe scenă în jurul orei 21 şi a salutat publicul din Piaţa Constituţiei. „Sunt foarte faimos aici, permiteţi-mi să mă prezint: numele meu e Robbie fucking Williams, aceasta este trupa mea şi, pentru următoarele două ore, ne vom distra împreună”. Și ca să fie bine înțeles că este decis să facă un show de zile mari a spus în mod repetat „Fuck you!”
Concertul a început în jurul orei 21:30, cu piesa „Let me entertain you”, apoi artistul căruia nu-i venea să creadă că românii îi cunosc atât de bine melodiile a coborât de pe scenă și a dat mâna cu fanii din primul rând. Cel mai emoţionant moment al serii a fost acela în care Robbie Williams a cântat împreună cu tatăl său  piesa „Better Man”. Tatăl artistului, Peter Williams, mai cunoscut ca Pete Conway, este un entertainer de succes în Marea Britanie. La final, Robbie Williams şi-a sărutat tatăl.
 
Puteți citi articolul în întregime aici:
http://www.evz.ro/totul-despre-concertul-anului-robbie-williams.html
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here