CE VĂD EU, NU DĂ BINE!

0
28

sursă foto: urbology.ro
sursă foto: urbology.ro

Încep cu fotbalul. Am văzut arbitraje slabe și foarte slabe în ultima vreme. Iar se afirmă, când nu se insinuează, că Steaua beneficiază de avantaje de la arbitri. După meciul cu Pandurii am asistat la o sarabandă de comentarii scrise și vorbite. Preludiul celor doi antrenori a fost și el cam lung și adesea penibil. Să-l aud acum pe Porumboiu afirmând ferm că n-a fost 11 metri în careul gorjenilor, când tot acolo a mai fost un 11 metri neacordat în min 23, mi se pare de prost gust. Și mai nefiresc e faptul că un arbitru cu o carieră frumoasă și un fiu regizor talentat, poate afirma că mingea a venit de la doi metri, fiind lovită cu capul de un stelist, adică asta ar însemna că nu e nimic voluntar…Dacă i-a schimbat traiectoria, nu contează?  Gazeta sporturilor a făcut același lucru. A întrebat câțiva arbitri. Unul singur a spus că a fost și acesta e Crăciunescu. Dar nici unicul cotidian de sport nu scrie despre faza clară din min 23.  Dinu Gheorghe a spus azi că era 11 clar la Săpunaru în min 23. Apoi gesturile golănești ale unor jucători, mai ales ale gazdelor, au rămas nesancționate, atât de arbitri cât și de presă.* A revenit Mihai Stoica și intervine în emisiuni. Vor fi scântei, mult dorite de realizatorii leșinați, neinspirați (nu-s puțini). Steaua nu e pe primul loc, odată ce Astra are un joc mai puțin, așa că titlurile și strigăturile n-au acoperire. Și încă ceva. După ce l-au lăudat 10 zile pe Nicușor Stanciu, fără să respire, după ce unii considerau că nu e bine să fie atât de lăudat că i se suie la cap, acum Stanciu e vânat de televiziuni, pentru orice gest, chiar și după terminarea jocului. Găinărie jurnalistică…
G. Becali are iar scurte recitaluri în fața jurnaliștilor care-i sorb vorbele. S-a luat iar de Băsescu, deși a recunoscut că e deștept. L-a făcut și mincinos. A avut ceva și cu Udrea. Curajos cavalerul Gheorghe, se ia mereu de cei căzuți. Acum era la DNA pentru declarații în dosarul altcuiva. Greu găsim un personaj mai toxic pentru  oricare telespectator de bun simț! Ce liniște era când era ușor închis!
Discursul lui Sebastian Ghiță din parlament mi s-a părut unul de atac, nu de apărare. Paradoxal, n-a primit replici de la instituțiile vizate, de la persoanele vizate. În schimb colegii au votat împotriva cererilor DNA, așa că nu va fi reținut, arestat. Anormal, dar formula devine regulă. Vosganian, Rizea și alții au rămas pe loc tot datorită colegilor.
Am observat că materialul postat de noi pe site și FB, privind cazul Colectiv, n-a mai avut impactul firesc nici măcar la oamenii rock-ului (click aici pentru a citi!). Chiar așa ușor uităm, chiar atât de falși am fost? Au ieșit în stradă cei 30-40.000 de oameni doar pentru o plimbare? Au vrut doar să-l vadă pe Ponta plecat? Nu conta cine venea în locul lui, nu contau  cei 64 de decedați nici prea numeroșii răniți, nici soluțiile lor de supraviețuire, de reintegrare socială. Din 30 octombrie 2015 până azi nu știm cine răspunde pentru cele întâmplate. Arafat se laudă cu sistemul perfect pe care l-a creat. Alții sunt lăsați acasă, după ce au fost arestați de ochii lumii.
Lia Olguța Vasilescu a avut parte și ea de o mică porție de cătușe. Fapt care l-a emoționat profund pe Liviu Dragnea. Problema e, dacă existau motive sau nu, dacă avea sens să expui o femeie într-o astfel de ipostază sau nu! Justiția e corijentă la acest capitol!* Firește că la TVR1, la Dragoș Pătraru, tot Udrea e vinovată și pentru asta. Dar băiatul e un implant antenist care nu va pleca prea curând. Se mai ia gingaș și de prietenii casei, dar fiecare ediție a monologului său are clienți permanenți. Faptul că CNA e de acord cu limbajul lui, nu mă mai miră.
Din nou l-am nimerit pe Liviu Mihaiu moderând (așa zice el) o dezbatere delicată despre Legea anti-fumat. Câtă aroganță, câtă obrăznicie, cât narcisism. Și asta la TVR. Legea poate fi excesivă, nu neg, der felul în care s-a discutat la postul public e rușinos.
Udrea speră să scape azi de control judiciar, în timp ce Olguța Vasilescu s-a ales cu arest la domiciliu. Are vreo 8 capete de acuzare. Avem femei puternice.
Se redeschide Național Arena! Nu e păcăleală. Nu s-a făcut nimic, nu s-a reparat nimic, nici măcar cele necesare. S-au scos hârtii. Cine plătește pierderile din cele 5 luni?
 

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here