Clotilde Armand vs consilierii PSD: Rămân, cu adevărat, cele patru spitale din sectorul 1 fără finanțare?

Articol preluat de pe site-ul HotNews

0
65
Clotilde Armand vs consilierii PSD: Rămân, cu adevărat, cele patru spitale din sectorul 1 fără finanțare?Scandalul a început în timpul ședinței de Consiliu Local din 3 februarie, când pe ordinea de zi a ședinței a apărut proiectul de hotărâre privind transferul clădirilor și terenurilor din administrarea Primăriei Sector 1 în administrarea spitalelor. Atât consilieri PSD, cât și cei ai PNL au întrebat care este urgența acestui transfer și dacă entitățile către care se transferă știu despre ce este vorba și au posibilitatea de a finanța spitalelele.

”Care e urgența? (…) Pentru acest transfer este nevoie de un act simetric, o hotărâre de Guvern sau o hotărâre de Consiliu General. Implementarea acestei măsuri o poate face doar Municipiul București sau Ministerul Sănătății. Sectorul 1 a făcut investiții în spitale, tocmai de aceasta s-a și prelungit decizia Curții de Conturi. Care este motivul, să scăpați de oameni, este o responsabilitate prea mare?

Este clar pentru toată lumea că Ministerul Sănătății nu face față crizei sanitare. Cum dați dreptul de administrare unei instituții superioare nouă? Propun constituirea unei comisii mixte de analiză și întâlniri cu managerii celor 4 spitale, reprezentanți ai CGMB și reprezentanți ai MS”, a declarat Daniela Popa, consilier local PSD.

Primarul Clotilde Armand a explicat situația: ”Chiar avem o urgență legată de predarea acestor spitale. Cine se interesează de aceste spitale, știe situația, trebuie să le predăm către PMB, sunt niște demolări care trebuie făcute, este o investiție a Băncii Mondiale care trebuie dusă la capăt, este o urgență. Ne-a luat un pic de timp să ne pregătim, nu este un lucru care se face în două zile.

Imediat ce a fost gata, acum că suntem gata, trebuie predate imediat. Cine nu înțelege asta poate să se ducă acolo, să discute cu domnul director, este urgență să predăm aceste spitale. Sunt mai multe investiții acolo care trebuie făcute și noi nu puteam să le facem, dar PMB-ul le va face”, a explicat primarul în timpul ședinței. Aceasta însă a făcut o confuzie, că terenurile și clădirile spitalelor nu merg în administrarea Primăriei Capitalei, ci a unităților spitalicești, iar primarul a rectificat.

Totodată, Clotilde Armand a declarat că în viitor s-ar putea renunța la a asigura finanțarea, ceea ce a creat iar confuzie.
”Obiectivul astăzi este să mergem mai departe cu investițiile necesare ca aceste spitale să poată duce mai departe toate investițiile prevăzute. Pe partea funcțională, probabil vă gândiți la plata cheltuielilor cu utilitățile. Este un aspect care nu este neglijat, este secundar, față de obiectivul acestei predări.
Până acum noi am asigurat mai mult sau mai puțin paza și anumite utilități, în viitor ar trebui să nu le mai asigurăm. Dacă este nevoie, mereu vom fi alături de aceste spitale, mereu le vom asigura că vor avea mijloacele necesare pentru a funcționa în mod corect. Îmi declar public sprijinul pentru aceste spitale. Într-adevăr, aceste cheltuieli ar trebui să fie asumate de Administrația Unităților Sanitare”, a mai spus Clotilde Armand.
Dar primarul a revenit și a precizat clar că cheltuielile de funcționare vor fi asigurate în continuare de Primăria Sectorului 1.

”Interesul nostru este să avem niște spitale performante. Nu va schimba cu absolut nimic această hotărâre asigurarea costurilor de funcționare”, a explicat primarul Clotilde Armand.

”Spitalele primesc cheltuielile de investiții de la Ministerul Sănătății, ceea ce s-a asigurat și se asigură în continuare de către Sector este paza și parțial plata facturilor de utilități. Acest proiect nu impactează în niciun fel investițiile fiindcă ele sunt deja în finanțarea Ministerului Sănătăți”, au explicat și reprezentanți ai Primăriei Sectorului 1.

 

Puteți citi articolul în întregime aici: https://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-24592474-raman-adevarat-cele-patru-spitale-din-sectorul-1-fara-finantare-totul-despre-scandalul-dintre-clotilde-armand-consilierii-psd.htm

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here