Emil Grădinescu: Tupeu în grămadă

Articol preluat de pe pagina de Facebook a lui Emil Grădinescu

0
248
Emil Grădinescu: Tupeu în grămadăCu toata simpatia pe care o am fata de fascinantul rugby, fata de cei care il iubesc, vreau sa recapitulam: avem o federatie care a nenorocit rugby-ul romanesc. Care nu a fost in stare sa il gaseasca pe Google pe Faka’osilea si sa vada ca nu il poate folosi la echipa nationala, exclusa din cauza asta de la Cupa Mondiala. Dupa asa o rusine te ascunzi in casa vreo 10 ani. Apropo, stiati ca avem radacini comune cu poporul frate tongalez? Nu esti in stare sa folosesti Google, dar vrei sa administrezi discretionar o investitie de 44 de milioane de euro?
Mai departe. Nicio federatie nu a primit in istorie o asemenea suma de la buget. Daca o federatie condusa incompetent, fara niciun fel de rezultate, primeste de la bugetul de stat 44 milioane, cat ar trebui sa ceara gimnastica sau atletismul sau scrima, sau inotul, sau alte federatii care cat de cat au mai castigat medalii?
Continuam. Pe stadioane se face sport. Sport inseamna si altceva decat rugby. Un stadion construit din BANI PUBLICI trebuie sa fie folosit, contra-cost, desigur si de echipe care nu au unde sa joace. E bine pentru sport, e bine pentru suporteri, e bine pentru recuperarea investitiei. Stadioanele trebuie sa fie centre de profit si nu de pierderi, asa cum e Arena Nationala care a inghitit pana acum 13 milioane de euro.
Administrarea noilor arene trebuie incredintata, pe baza de licitatii, firmelor specializate, care sa garanteze un anumit profit. Iar profitul depinde de numarul de evenimente gazduite. Ma indoiesc ca rugby-ul poate produce acei bani care sa faca profitabil Stadionul Arcul de Triumf.
Lasa ca daca ai in concesiune o suprafata de teren asta nu te face stapanul cladirii construite din, repet, BANI PUBLICI.
Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here