Concerte de colecţie: Farfarello – "Solo zu 2't" în Bucureşti şi Vama Veche

0
40

Farfarello 24 iulieDupă un an de zile de la ultimul concert pe care l-au susţinut în România, renumita trupă germană farfarello va concerta din nou la noi în ţară. Mani Neumann (vioară, blockflöte) şi Ulli Brand (chitară), vor concerta în formula „Solo zu 2’tjoi, 23 iulie 2015, de la ora 22:00, în La Copac din Bucureşti şi vineri, 24 iulie 2015, de la ora 23:00, la Papa la Şoni în Vama Veche.
 
Parteneri pe scenă deja de 33 de ani, Mani şi Ulli combină folclorul est – european, cu jazz-ul, rock-ul şi muzica clasică folosind ca instrumente vioară, blockflöte şi chitări acustice cu 6 şi 12 corzi. Cu 19 albume la activ şi peste 4.000 de concerte în toată lumea, imortalizate şi pe dvd, trupa farfarello va interpreta în primă audiţie în România şi melodii care vor apărea pe următorul lor CD. Germanii vor veni la noi în ţară direct din studioul de producţie, unde lucrează deja intens de 1 luna de zile la realizarea celui de-al 20-lea album al lor
 
În formula „Solo în 2” – „Solo zu 2’t„, germanii îşi creează propriul univers, permiţându-ne şi nouă, celor din public, să luam parte la acest moment unic în care o vioară „vorbeşte” cu o chitară. Locaţiile unde vor cânta celebrii muzicieni, La Copac în Bucureşti şi Papa la Şoni în Vama Veche, permit un soi de intimitate în care reușim să ne simţim ca pe scenă şi să le înţelegem dialogul muzical.
 
Mani Neumann, neamţul cu „suflet de român“, supranumit şi Der Teufelsgeiger (Violonistul Diavolului), cunoscut în România şi ca urmare a activităţii sale de violonist în legendara formaţie Phoenix povesteşte într-un interviu despre experienţa sa cu folclorul românesc:
„Muzica românească este fantastică. Atunci când am auzit muzica românească am spus: asta e muzica mea. Dacă vrem să cântăm Ciocârlia, cântăm Ciocârlia. Dar pentru asta trebuie să vorbesc cu degetele mele. Câteodată degetele mele îmi subminează autoritatea. Eu încerc să vorbesc cu ele ca şi cu prietenii mei, dar ele spun “da” şi în concert se comportă ca nebunele. Sunt solidare. Ele cred că sunt patru contra unu.“
Modul său de a interpreta ‐ melancolic, sălbatic ori excitant ‐ este întotdeauna autentic, nonconformist şi imposibil de copiat.
 
Ulli Brand este un unicat printre chitarişti fiind considerat unul dintre cei mai buni din Europa, datorită stilului unic în care interpretează muzica la chitara acustică cu 6 şi 12 corzi. Specialitatea lui este chitara acustică pe care o combină cu diferite efecte de ecou polifonice. Prin această combinaţie, Ulli face ca sunetul farfarello să fie unic, autentic şi original, reuşind astfel prin modul în care menţine atât armonia, cât şi basul cu o singură chitară acustică, să înlocuiască o întreagă orchestră. Solo-ul lui din melodia „Durchzug” este cel mai bun exemplu în acest sens. Acesta îţi creează impresia că pe scenă se află mai mulţi chitarişti, nu doar unul. Ulli Brand mai cântă, pe lângă farfarello, şi în trupa Aerotones, un quartet de muzicuţă unde, unde pe lângă chitară, interpretează la muzicuţă şi voce.
Felix – farfarello “solo zu 2’t” ‐ interpretat în Bucureşti, România.
 

 

Informatii despre concertul din Bucuresti se pot regasi si in pagina oficiala a evenimentului (facebook): https://www.facebook.com/events/496874200461751/

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here