Concertul organizat de Institutul Revoluției Române contestat. Trupa Vunk a anunțat că nu participă

0
336

 

Radio Europa Liberă România a postat pe Facebook următorul mesaj:

Mai multe grupuri civice contestă concertul organizat de Institutul Revoluției Române pe 22 decembrie în București. Mai multe organizații civice protestează față de organizarea evenimentului și atrag atenția că acesta reprezintă o jignire adusă memoriei eroilor martiri ai Revoluției din 1989 și urmașilor acestora.
Grupurile civice solicită de urgență remedierea acestei situații rușinoase, de natură a afecta un moment crucial pentru cinstirea memoriei celor care și-au dat viața în lupta pentru democrație.

1. Cerem Primăriei Generale a Municipiului București să ia măsurile ce se impun pentru ca evenimentul organizat în Piața Revoluției de către grupurile civice să se desfășoare în bune condiții

2. Cerem Institutului Revoluției Române să anuleze această farsă și să-și ceară public scuze pentru inițiativa de organizare a unei chermeze unde au murit românii în 1989.

3. Cerem tuturor artiștilor participanți să-și anuleze participarea la eveniment.

4. Cerem tuturor instituțiilor statului să nu gireze prin parteneriat sau și participare acest spectacol grotesc, ce întinează memoria celor uciși în decembrie 1989

5. Cerem Senatului României, în subordinea căruia se află Institutul Revoluției Române să-i demită cu efect imediat pe inculpații Ion Iliescu și Gelu Voican-Voiculescu de la conducerea acestuia și să prezinte public un angajament de reformare reală a instituției, în așa fel încât să reflecte scopul și misiunea acesteia, în acord cu respectul datorat momentului decembrie 1989 și importanța acestuia în parcursul democratic al României.

Vunk se retrage de la party-ul organizat de Institutul Revoluţiei Române în urma criticilor dure

Trupa şi-a explicat decizia pe pagina oficială de Facebook Vunk.

„Duminică, 22 dec, VUNK ar fi trebuit să cânte în Piaţa George Enescu la evenimentul «30 de ani de libertate», concert pe care îl consideram un omagiu adus victimelor Revoluţiei din ‘89. În urma detaliilor despre eveniment care au ajuns la noi în ultimele ore am constatat că scopul acestuia e mai puţin clar decât credeam noi. Anunţăm pe această cale retragerea VUNK de la evenimentul organizat de Institutul Revoluţiei Române“, au scris reprezentanţii trupei Vunk pe Facebook.

Pe lângă Vunk, printre artiştii anunţaţi la petrecerea organizată de Institutul Revoluţiei Române, care costă 100.000 de euro potrivit ordinului de achiziţie de pe site-ul SEAP, se numără Holograf, Andra, Jean Gavril, Corina Chiriac, Gabriel Dorobanţu, Irina Loghin, Gelu Voicu, Monica Anghel şi Horia Moculescu, iar prezentator va fi Cosmin Seleşi.

Puteți citi mai multe în Adevărul: https://adevarul.ro/entertainment/muzica/vunk-retrage-party-ul-organizat-institutul-revolutiei-romane-urma-criticilor-dure-motivatia-trupei-1_5dfcec6d5163ec42713669b8/index.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here