Constelații Rock – Gala “Trecut şi Viitor” (9-10 Septembrie)

0
82

Constelații Rock - Gala “Trecut şi Viitor” (9-10 Septembrie)„Constelații Rock” nu a fost doar un festival. A reprezentat, ȋntre 1983 şi 1996, un stil de viață. A fost o manifestare, o dispozitie si o comunitate. Decizia reȋnvierii fenomenului „Constelații” a venit dintr-o furtună de idei, bazate ȋn special pe idealul de a construi un cadru actual care să reunească publicul, atât cu tinere valori, cât şi cu artişti consacrați. Gala „Trecut şi Viitor”, din 9-10 septemrbie 2022, este un eveniment de amploare mai mică, dar cu o puternică încărcătură simbolică, un arc peste timp și o rampă de lansare pentru revenirea în forță a Festivalului-concurs în 2023.

Noul „Constelații Rock” este un omagiu, un semn de recunoștință față de inițiatori, inclusiv – sau mai ales – față de cei care nu mai sunt printre noi, dar al căror spirit dăinuie, inclusiv ȋn visul reluării acestei poveşti. De ce avem ȋncredere ȋn şansa ca noul format să fie unul de succes? Pentru că este un cumul de semnificații, pentru că este răspunsul la o nevoie.

Cele două seri de concerte, cu un line-up aparent eclectic, ȋnsă coerent, sunt oferite publicului ȋn mod gratuit, ca preview pentru formatul actualizat al festivalului-concurs, ce debuteaza ȋn 2023.

Programul include şi mini-sesiuni de comunicare, pe model round table, ȋn care depănăm amintiri şi adunăm atu-uri pentru viitor. Ediția re-inaugurală 2023 e o bornă ȋn călătoria rock-ului ȋnapoi către Râmnic. Râmnicul fără rock este doar un loc. Râmnicul post-Constelații nu a reuşit să-şi genereze o identitate culturală de sine stătătoare.

Recuperarea brand-ului e o responsabilitate colosală, mai ales că noi, cei ce am ȋnființat noua Asociație „Constelații Rock” nu am fost implicați ȋn organizarea edițiilor istorice. Însă ne asumăm această răspundere pe deplin, pentru că altfel s-ar fi pierdut totul.
Deja s-a pierdut mult, deja devine dificil să recuperăm materiale text, foto, audio şi video de la şi despre Constelații, să adunăm testimoniale de la participanți… Marele nostru noroc e să avem oameni extrem de avizați ȋn tot ce ȋnseamnă istoria rock-ului românesc şi care ne sprijină necondiționat.

Noi ȋncercăm să alcătuim o arhivă cât mai completă, să facem şi un documentar… Ne bazăm pe faptul că suntem toți pe deplin dedicați, pasionați şi eficienți ȋn munca noastră de zi-cu-zi, chiar dacă pentru mulți dintre noi profesia de bază e total ȋn afara sferei muzicale sau culturale. Avem ȋnsă ȋncredere pentru că ne cunoaştem bine motivația cu care ne-am asumat această sarcină şi ştim că o facem dezinteresat.

Adică da, interesul este ca la finalul, care sperăm să nu vină niciodată, dar la finalul fiecărei ediții, să ne putem simți mândri că am oferit satisfacție tuturor celor cărora nu le e egal dacă mai există sau nu „Constelații”. Ştacheta e super sus. Vă aşteptăm ȋn Râmnicu Vâlcea, la Arenele Romane, pe 9 şi 10 septembrie, să ne spuneți dacă am reuşit cel puțin să o menținem.

Până atunci, suntem recunoscători pentru orice pastile de ȋnțelepciune ne-ați putea trimite.😊 Pe lângă faptul că suntem rockeri, probabil ce ne aduce cel mai mult laolaltă este că transformăm de multe ori riscurile ȋn oportunități şi oferim un produs mai mult decât „gustabil”.😊 Fingers crossed şi headbang-uim ȋmpreună curând!
#eScrisInSteleCaRamniculSaFieROCK!

Vineri, 9 Septembrie:

ANTRACT
TRANS-EXPRESS
COMA
Alex Calancea
Hteththemeth

Sâmbătă, 10 Septembrie:

CARGO
Gothic
Bucium
CiviC RebelS
Overlord

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here