Control Club presents: LAIBACH live performance – "SPECTRE Tour"

0
15

Joi 22 mai, Laibach – emblematicul grup industrial/dark wave/avangarde & experimental, de origine slovenă -, revine la Bucureşti pe 22 mai, într-un turneu de promovare a celui mai recent album, “SPECTRE”, apărut în luna martie a acestui an. Evenimentul este organizat de club Control cu sprijinul The Silver Church Club.
Intrare: 65 lei.
Biletele se pot achiziționa în avans din club Control ( Str. C-tin Mille, nr. 4) sau online, în sistem „print at home” de pe easytickets.ro.
Concertul are loc in The Silver Church Club (Str. Calea Plevnei, nr. 61).
 
 
 
Despre Laibach
Cu o activitate ce a imbinat controversa cu forta inovatiei, jongland cu arta, politica si filosofia, Laibach se bucură de o reputație interesantă și mare recunoaștere la nivel internațional.
Deși au început în iunie 1980 ca un colectiv muzical și artistic în Slovenia, Laibach s-au făcut remarcați la nivel mondial în primul rând prin muzică, discografia lor numărând peste 30 de albume lansate în diferite formate (CD, vinil, casete audio, etc). Grupul a avut o implicare multi-disciplinară, vizând multe domenii, de la cultura populară la cross-media și arta performativă (colaje, fotocopii, postere, grafica, pictura, video, instalații, concerte și spectacole). Membră și reprezentantă a mișcării culturale Neue Slowenische Kunst, Laibach s-a confruntat cu multe problematici, stârnind reacții puternice din partea autorităților politice din fosta Iugoslavie și mai ales în Republica Socialistă Slovenia natală.
În 1983 au inventat și definit termenul istoric de retro-avangarda și au chestionat în mod constant, din punct de vedere artistic, termeni precumcitat, însușire, re-contextualizare, drepturi de autor și copiere. Laibach pune în practică conceptul de operă colectivă, demontând latura individuală a artistului și stabilind principiul hiper-identificării.
 
Elementele specifice Laibach regăsite în toate formele lor de manifestare artistică sunt: referințele puternice la istoria artei avangardiste și la realismul socialist pentru producția lor de artă vizuală, de-individualizarea prin aparitiile pe scena sub forma unui cvartet anonim, îmbrăcat în uniforme depersonalizante, proclamațiile conceptuale și performance-urile cu un sound puternic încadrat intr-o zonă muzicală (pop) industrială.
★ ★ ★
Lansat la Mute Records, SPECTRE este primul album de studio Laibach în 8 ani, un adevărat manifest în formă poetică. Magnific și grav, dar în mod formal vesel, proaspăt și provocator, SPECTRE iese din umbră și aduce la lumină o serie de piese și idei noi cu care Laibach își restabilește poziția grandioasă pe scena muzicală internațională.
Cu SPECTRE, Laibach s-au „reinventat” pe sine într-o forma plină de prospețime, dar în același timp cizelată și solidă. Trupa pune în discuție toate interpretările rigide, precum și prejudecățile despre ea însăși, despre muzica și intențiile sale, despre propria filozofie și ideologie.
Versiunea extinsă a albumului include patru piese bonus, inclusiv Love On The Beat, o adaptare Laibach a celebrei piese a lui Gainsbourg și adaptarea unui vechi blues al lui Blind Lemon Jefferson – See That My Grave Is Kept Clean, piesa pe care Laibach a înregistrat-o inițial pentru producția de teatru Die Macht der Finsternis (Puterea Intunericului), de Lev Tolstoi.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here