Corectitudinea politică lovește din nou: Disney scoate pisicile siameze din noua versiune a filmului „Doamna și vagabondul”

0
506

Disney a decis să renunțe la pisicile siameze din noua versiunea a filmului „Doamna și vagabondul” și vor reface cântecul original „We Are Siamese (If You Please)” (click pentru a-l asculta). Decizia vine după ce site-ul de streaming Disney Plus a decis să scoată din playlist cântecele rasiste din filmul Song of the South (1946). Nici scena cu Jim Crow din filmul „Dumbo” (1941) nu este disponibilă pe site-ul de streaming Disney Plus.

Potrivit site-ului Variety, lui Janelle Monáe i s-au cerut încă două cântece pentru coloana sonoră a noii versiuni a filmului „Doamna și vagabondul”, precum și o variantă nouă a cântecului „The Siamese Cat Song”, deoarece în textul vechi asiaticii erau prezentați ca fiind duplicitari. Problema este la refren (“We are Siamese if you please / We are Siamese if you don’t please”) care, potrivit, unora reprezintă o insultă la adresa culturii asiatice.

Astfel, Wondaland Arts Society lucrează la o abordare diferită a celor două personaje din desene. Si și Am, personajele originale, nu vor mai fi pisici siameze în versiunea nouă care va fi lansată spre finalul anului.

Puteți citi mai multe aici (click).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here