Cornurile și laptele rămase în școli din martie îi așteptă pe elevi la toamnă. Sau ar putea ajunge la „centrele de copii”

Articol preluat de pe site-ul Digi24

0
111

Elevii nu au mai mers la școală din martie. Cornul și laptele, da. În timpul crizei sanitare nu s-a mai gândit nimeni și la programul plătit din fonduri publice. Iar cutiile de lapte și cornurile au umplut depozitele școlilor.

Colegiul Pedagogic Carmen Sylva din Timișoara încă păstrează porțiile de corn și lapte pe care elevii trebuiau să le primească în martie.

Administrator: Ele au termen, dar undeva în luna a 7-a. Deci ar mai fi vreo lună, da.

Asta înseamnă costuri în plus pentru școli pe de-o parte. Gustările trebuie păstrate în condiții speciale.

Mihai Vălușescu, jurnalist Digi24: În această încăpere se păstrează laptele, dar și biscuiții pe care elevii trebuiau să îi primească în mod normal la școală. Aici trebuie păstrată o temperatură optimă de minimum 22 de grade și este monitorizată în permanență umiditatea. Încă sunt în garanție biscuiții, iar laptele trebuie păstrat neapărat la frigider ca să nu se altereze.

Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș: La nivelul județului Timiș avem un stoc de aproximativ 600.000 de produse care sunt în termenul deocamdată de garanție, dar în perioada următoare vor expira. Ar putea fi distribuite în mod special în centrele de copii din cadrul direcției protecției copilului.

Puteți citi articolul în întregime aici: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/educatie/cornurile-si-laptele-ramase-in-scoli-din-martie-ii-astepta-pe-elevi-la-toamna-sau-ar-putea-ajunge-la-centrele-de-copii-1333317

Video:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here