ANALIZA Cazurile Mona Musca si Dan Voiculescu, invocate de CNSAS in procesul in care Mugur Isarescu este acuzat ca a colaborat cu Securitatea

Articol de Ionel Stoica publicat pe site-ul Ziare.com

0
270

Consiliul National Pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) atrage atentia judecatorilor Curtii de Apel Bucuresti, in procesul in care cere constatarea calitatii de colaborator al Securitatii in cazul sefului BNR, Mugur Isarescu, asupra deciziilor definitive date in dosarele Monei Musca si ale lui Dan Voiculescu.

Ce au in comun Mugur Isarescu, Mona Musca si Dan Voiculescu? Declaratiile date de acestia priveau activitatea unor cetateni straini.

In cazul lui Mugur Isarescu, cercetatorii de la CNASAS sustin ca acesta a semnat mai multe note despre colegii de la Institutul de Economie Mondiala si diplomatii straini de la Bucuresti, in special cei americani sau britanici, cu care avea contacte constante.

(…)

Mona Musca, „Dana” Securitatii

Decizia nr. 2/2007 a Curtii de Apel Bucuresti- Sectia a III-a civila este sentinta din cazul Monei Musca, care a colaborat cu Securitatea sub nume de cod „Dana”. Este vorba despre note informative semnate in perioada in care Musca era profesor si care au vizat studentii straini de la Facultatea de Filologie – Universitatea Timisoara.

(…)

Felix, note informative despre cetatenii straini

Sentinta 671/ 5 februarie 2010 a Curtii de Apel Bucuresti si Decizia nr. 1465/10 martie 2011 a Inaltei Curti sunt hotararile date in cazul fostul senator Dan Voiculescu, care a colaborat cu Securitatea sub nume de cod „Felix” si „Mircea”.

Găsiți articolul în întregime aici: https://ziare.com/mugur-isarescu/stiri-mugur-isarescu/analiza-cazurile-mona-musca-si-dan-voiculescu-invocate-de-cnsas-in-procesul-in-care-mugur-isarescu-este-acuzat-ca-a-colaborat-cu-securitatea-1618005

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here