Credite până la 40.000 lei, fără dobândă, pentru adolescenți de 16 ani!

0
304

credit aArticol preluat din Evenimentul Zilei
Începând de ieri, tinerii cu vârsta cuprinsă între 16 și 26 ani, pot lua credite cu dobândă suportată de bugetul de stat de până în 40.000 lei, iar persoanele cu vârsta între 25 și 55 ani, pot lua astfel de credite de până în 35.000 lei, prin programul guvernamental „Investește în tine”.
Beneficiarii acestui program trebuie să îndeplinească o condiție esențială și anume, aceștia trebuie să fie cuprinși în sistemul de învățământ sau într-un sistem care efectuează cursuri de reconversie profesională. Banii pot fi folosiți pentru cheltuieli în educație, sănătate, investiţii imobiliare, cultură, sport, efectuate de oricare dintre membrii familiei beneficiarului. Se poate plăti chiria şi utilităţile, dar se pot plăti și locurile de cazare în căminele studenţeşti.
Găsiți articolul în întregime aici:
https://evz.ro/credite-pana-la-40000-lei-fara-dobanda-pentru-adolescenti.html
 

Adio, credite pentru sute de mii de familii! Șefii BNR discută, astăzi, decizia

Articol preluat din Evenimentul Zilei
Consiliul de Administrație al Băncii Naționale a României, condus de guvernatorul Mugur Isărescu (foto), va lua, astăzi, în discuție celebrul regulament care va modifica substanțial condițiile în care românii se pot împrumuta la bancă.
Potrivit unor surse apropiate discuțiilor, regulamentul are șanse foarte mari să fie și adoptat în această ședință, după ce a fost deja discutat și modificat pe parcursul a mai multe luni.
Au existat discuții atât cu băncile și Instituțiile Financiare Nebancare (IFN) specializate în credite de consum cât și cu oficiali ai Guvernului.
Regulamentul, arată mai multe surse informate, a ajuns pe agenda CA într-o formă nu atât de dură ca cea eleborată inițial, dar nici atât de permisivă cum și-ar fi dorit băncile și, mai ales, IFN-urile.
 
Credite mai mici sau chiar deloc
Concret, propunerile care vor fi luate în discuție, în CA, vizează limitarea gradului de îndatorare pentru creditele acordate populației la 45% din veniturile nete ale solicitantului. În traducere, aceasta înseamnă că rata lunară nu va putea depăși 40% din salariul net, pentru creditele imobiliare și de consum și 45% pentru clienții care iau primul credit. În prezent, potrivit datelor de pe portalurile de specialitate, rata maximă acceptată de bănci merge și până la 75% din veniturile nete cu o medie de peste 60%. Aceasta înseamnă că o parte a solicitanților nu se vor mai calfica pentru un împrumut în timp ce alții vor putea lua sume mai mici.
Găsiți articolul în întregime aici:
https://evz.ro/adio-credite-bnr-discuta.html

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here