Cristi Minculescu nu va cânta, de fapt, in IRIS

0
122

Articol preluat din ZiuaNews.ro
IRISAsa zisa revenire a lui Cristi Minculescu la Iris, dupa ce Rafael si-a anuntat plecarea pe Facebook, continua sa faca valuri ce se sparg de mal. Nelu Dumitrescu a facut un turneu pe la televiziuni, profitand de o stire „bombă”. Minculescu reincepe colaborarea cu Iris. Corect spus.
Multa lume n-a fost atenta la nuante. Colaborare nu inseamna ca Minculescu e in Iris, ca in urma cu trei ani, cand a lăsat balta trupa pentru un proiect international, iar Nelu Dumitrescu nu mai contenea cu injuriile. De fapt, si Minculescu, la acea vreme si-a batut joc de public, de fani, i-a ocărât, a declarat ca ei, fanii, nu-l merita si că e satul de România.
Adevarul e că trupa se va numi in cântări „Cristi Minculescu si Iris”, iar fostul vocal, acum cu vocea in piuneze, va cere 30% din incasari, suma neta, urmând ca Iris, adica  ceilalti patru (Nelu, Boro, Walter si Relu) să imparta cu tehnicienii ceilalti 70% din care se vor scadea, fireste cheltuielile. Numai că Minculescu nu o sa cante tot concertul, ca nu mai poate, asa că i se vor aduce inlocuitori, se vorbesste de Tudor Turcu, iar din când in când va mai presta si Felicia Filip, diva cantoului fiind si ea in mari nevoi.
Ca atare e vorba despre o afacere ce leaga personaje motivate financiar, pe rapacele Nelu Dumitrescu, alaturi de foste glorii ale muzicii, acum aflate pe o panta descendenta. Iris nu va mai fi nici pe departe ceea ce a fost. Din surse apropiate trupei aflam ca acesta este si motivul pentru care Rafael a parasit formatia. El ar fi trebuit sa ramana alaturi de Minculescu, sa cante cu schimbul, Rafael sa apara când Minculescu nu mai putea, adica dupa vreo patru-cinci piese. Rafael, fireste, a refuzat si a plecat din trupa, mai ales ca in ultima vreme se simtea si inselat din punct de vedere financiar de liderul trupei, care lua partea leului, lasandu-i pe ceilalti componenti la limita subzistentei, dupa „modelul Nicu Covaci”, mai cunoscut publicului.
Pe acest fond, cu un Minculescu si un Dumitrescu aflati in mari strâmtori pecuniare, se spera pe renasterea Irisului, dar de fapt vom asista la apusul acestei formatii care, ca si Phoenix, redevine un soi de struto-camila. Minculescu are nevoie mare de fonduri pentru tratamentul bolii sale, dupa transplantul de ficat, chisturile respective se pare ca recidiveaza, sau in orice caz pun in pericol si alte organe, in special rinichii. El trebuie supravegheat continuu in Germania, la Regensburg, acesta fiind, de fapt, si motivul pentru care a parasit trupa in urma cu trei ani.
Ca atare, Minculescu nu va canta de fapt „in Iris”, ci „cu Iris”, iar asta se va intampla mai mult „cand se va putea, cand va fi disponibil”, cu alte cuvinte, daca se vor organiza concerte pe bani grei. In urma cu cinci ani, Iris canta pentru sume cuprinse intre 5-7000 de euro, in vreme ce Holograf, de pilda, presta pentru 10.000 de euro si Voltaj pentru 12.000 de euro. Acum Holograf canta pentru 7-9.000 de euro, in vreme ce Iris ajunsese sa cante si pentru 1000 de euro, daca nu si mai putin, in multe cazuri si pe bilete. Asa ca Nelu Dumitrescu a marit numarul de concerte, care au devenit obositoare pentru tot lotul, care odinioara se lauda cu apelativul Nationala de Rock a României.
Acum vedem un soi de cântec de lebadă, sperandu-se ca noua colaborare cu Cristi Minculescu va mai ridica gajul trupei, macar la 2000-3000 de euro, din care, de data asta, partea leului ii va reveni fostei glorii a trupei. Cât despre alde Tudor Turcu, acesta spera ca va rupe norii muzicii rock, dupa ce ani de zile a stat pe bara si a colaborat cu trupe penibile din underground.
 
sursa: ZiuaNews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here