Cristiano Ronaldo refuză Coca Cola, Paul Pogba refuză Heineken – VIDEO

0
441

Cristiano Ronaldo refuză Coca Cola, Paul Pogba refuză Heineken - VIDEOAcțiunile Coca-Cola au scăzut cu 4 miliarde de dolari după ce Cristiano Ronaldo a îndepărtat două sticle din fața sa 

Vedeta portugheză s-a așezat, a văzut cele două sticle de băutură carbogazoasă și le-a îndepărtat de la locul lor. A luat imediat o sticlă de apă și a spus camerelor: „Apă și Coca-Cola …”, referindu-se că ceea ce trebuie să faci este să bei apă.

Ei bine, acel gest a avut un impact negativ important asupra mărcii. Observând evoluția acțiunilor companiei înainte și după, „momentul Cristiano” a însemnat o pierdere de miliarde de dolari pentru Coca-Cola, scrie Marca.

(…)

Gestul de a îndepărta sticlele a provocat o scădere rapidă de 1,6% pentru companie pe bursă. Și din punct de vedere economic, Coca-Cola a trecut de la o valoare de 242 miliarde dolari la 238 miliarde dolari, adică o pierdere de 4 miliarde de dolari.
Compania Coca-Cola este unul dintre cei mai importanți sponsori ai Euro 2020.

Paul Pogba a îndepărtat sticla de Heineken la conferința de presă

Desemnat de UEFA omul meciului, jucătorul lui Manchester United a fost prezent la conferința de presă de după partidă, unde a făcut un gest asemănător cu al lui Cristiano Ronaldo.

Astfel, înainte de a răspunde întrebărilor primite de jurnaliști, Pogba a dat la o parte de pe masă o sticlă de bere Heineken, unul dintre sponsorii competiției, al cărei nume se află pe trofeul acordat celui mai bun jucător.

Puteți citi articolul aici: https://www.gsp.ro/international/euro-2020/paul-pogba-bere-conferinta-de-presa-franta-germania-sponsor-634397.html

Aveți mai jos și o altă opinie, postată pe Facebook de Sergi Lopez. Eu cred că aceste gesturi, ar fi putut fi evitate de către organizator. Era mult mai simplu să nu le pună în față acele sticle. Nu m-aș grăbi să-i numesc ipocriți pe cei doi. Dacă ar fi avut ei contracte directe cu Coca Cola sau Heineken și acum ar făcut nazuri, ar fi fost ipocriți. Dar ei au contracte cu cluburile. Televiziunile cumpără drepturi de difuzare pentru că oamenii vor să îi vadă pe unii ca Ronaldo și Pogba. Sponsorii bagă bani pentru că știu că vor scoate mult mai mult decât au investit. E un cerc vicios.
După ce CR7 a prăbușit acțiunile Coca Cola îndepărtând o sticlă din fața sa la conferința de presă, a venit rândul lui Pogba să facă asta cu o sticlă de bere Heineken. Ipocrizia băieților ăștia dă pe afară. Toate milioanele ce le intră în cont, le intră pentru că mari firme (și) de băuturi cu zahăr prea mult sau cu alcool, își leagă brandul de competițiile la care acești gladiatori moderni participă. Premiile astea indecente pe care le primesc, le primesc DOAR pentru că televiziunile cumpără drepturile de difuzare a spectacolului în care ei joacă, apoi vând acel spațiu, ghici cui ? Lu Coca, lu Heineken, care dau bani cu sacul, iar din sac UEFA, FIFA, clubul împarte cu vedeta. Uneori împarte cu atâta generozitate încât, vezi Barcelona, cluburile ajung pe buza prăpastiei.
Când CR7 și Pogba vor zice, „ia, dragă UEFA, dragă Juve, dragă Man Utd, cât din bugetul vostru e asigurat de băuturi ce dau diabet, jocuri care creează dependență, dulciuri care dezvoltă obezitate, echipament sportiv la fabricarea căruia lucrează copii de prin țări din lumea a treia, angajați plătiți cu sume rușinoase raportat la profitul firmelor, companii aeriene care poluează, șeici care nu respectă drepturile femeilor ? De acum, gata, nu mai acceptăm să primim bani de la acestea.
-Păi, domnu CR7, venitul dvs anual ar scădea cu 75 la sută.
– Da ? Ah…..nevermind then !”

Articole pe aceiași temă:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here