Cum s-a ajuns la marea de gunoaie de pe lacul Beliș. Berceanu: Primăriile permit oamenilor să le arunce în spatele curții, unde e pârâu

Articol preluat de pe site-ul Digi24

0
31

Berceanu despre gunoaiele de pe lacul Beliș: Primăriile sunt vinovateȘeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a declarat la Digi24 că situații cum este cea din zona lacului Beliș, care a ajuns să fie acoperit complet de gunoaie sunt peste tot în țară acolo unde nu există servicii de salubritate, deși primarii au aceste obligații, ceea ce intră în sfera ilegală a activității unor UAT-uri .

Lacul Beliș, unul dintre cele mai frumoase din Apuseni, a fost complet acoperit de gunoaie, așa că voluntarii s-au mobilizat pentru ecologizarea lui. Într-un singur week-end, muncind câte opt ore zilnic, peste 100 de persoane au adunat 3.500 de saci de gunoaie. Imaginile care au arătat cât de dificilă a fost misiunea lor au fost făcute publice de Romsilva.

În imagini se vede cum PET-urile au acoperit luciul de apă și s-au adunat în locurile greu accesibile. S-a putut interveni numai cu barca.

Puteți citi articolul în întregime aici: https://www.digi24.ro/stiri/sci-tech/natura-si-mediu/cum-s-a-ajuns-la-marea-de-gunoaie-de-pe-lacul-belis-berceanu-primariile-permit-oamenilor-sa-le-arunce-in-spatele-curtii-unde-e-parau-1564589


 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here