CU SANREMO dar FĂRĂ SIMONA…

0
273

VEDEM SANREMO 2020 ȘI PE TVR1

N-a existat comunicat până azi, 30 dimineața, când a sosit, dar în programul TVR era trecut  de ceva timp festivalul italian. Se vor da toate serile, începând cu 4 februarie până pe 8.02 inclusiv. Pe TVR1, de la 22,00. Mă bucur pentru cei care nu prind Rai Uno. Este ediția a 70-a, prezintă Amadeus, tot el este și directorul artistic, deja contestat de presă și de unii profesioniști.

STOICHIȚĂ VISEAZĂ

Pe 29.01. l-am auzit cum lăuda echipa U19, care va fi foarte bună, în opinia lui. Un autentic purtător de cuvânt al FRF. Ne-a informat că Mutu a început munca la U21. Nu știu în ce constă, dar aștept cu nerăbdare prima convocare, primul joc oficial.  Dan ”Șușotilă” Filoti nu evoluează, refuză ideea că trebuie să se audă ce spune. Vina este și a celor de la butoane, desigur.

MELBOURNE CU MULTE INEDITE ȘI UNIBET LA KILOGRAM

Mulți favoriți eliminați. Partide foarte spectaculoase. Noul val nu s-a impus încă, vechiul val nu pleacă ușor. Wavrinka a trecut de Medvedev în 5 seturi, Federer a tot pierdut set-uri, dar s-a decurcat la final. Nadal a muncit serios cu Kyrgios (3-1), iar Simona a trecut de Mertens cu 6-4,6-4.* La știri s-a tot spus că a fost ”superb” jocul Simonei. Am văzut meciul abia azi. Mertens a câștigat mai toate raliurile tari, tot ea a dat în fileu sau afară. Simona nu atacă, iar numai din apărare e ceva mai greu. Continuă să alerge după scurte imposibile. Ciudat că o fată inteligentă ca ea nu renunță la aceste curse obositoare și perfect inutile. În setul doi a avut 3-0 și a ajuns la 4-4. Apoi s-a impus cu 6-4 cu o servă mult mai bună!* Simona a defilat cu domnișoara din Estonia. 6-1, 6-1 sub o oră de efort.

Vivi Răchită (fost fotbalist, vorbitor la ProX) nu știe că nu trebuie să fi hater pentru a observa că Simona Halep n-a progresat destul pentru a câștiga semifinala de azi, 30.01. Muguruza este mai înaltă? Pe bune? Până acum nu era? Barty are 1,66. Muguruza a fost mai bună, a atacat, a servit, a venit la fileu. A câștigat cu 7-6, 7-5. Simona a avut minge de set. Se invocă temperatura ridicată de la Melbourne. Dacă ar fi câștigat (și n-a lipsit mult) nu mai era prea cald? De ce nu se discută despre joc?

CTP, acest guru al presei de tenis, afirmă pe Digi24: Muguruza este o mare jucătoare, care atunci când reușește să se concentreze, să se adune bate pe oricine. Să ne amintim finala de la Roland Garros, când a bătut-o pe Serena Williams. A controlat-o, nu i-a dat nicio șansă. Nu avem de ce să fim triști, Simona a făcut un turneu foarte bun aici, a făcut semifinală la Australian Open. După cum arată jocul și starea ei, are perspective foarte bune alături de Darren Cahill în acest an”,

Simona a jucat foarte bine, sunt puține lucruri pe care i le-aș putea reproșa, poate doar serviciul doi. A fost ceva mai moale decât în meciurile anterioare, ceea ce i-a permis Muguruzei să i le atace de multe ori cu returul. Tactic a jucat foarte bine, așa cum a stabilit cu Darren Cahill. A atacat, și-a asumat atacuri, are acea componentă ofensivă așa cum a avut acum doi ani”.

Recunosc, n-am văzut același joc. Diagonalele alea speciale stil Halep au lipsit, lung de linie a avut de câteva ori cu succes, scurte n-au fost decât rar și cel mult una i-a ieșit favorabil. N-am observat când a atacat decisiv. Iau de la Prosport.ro statisticile. Poate le citește și CTP:

Statistici meci Halep vs. Muguruza 6-7, 5-7, 2 ore si 5 minute de joc: asi 2-10, duble greseli 1-2, procentaj primul serviciu 72-59, procentaj puncte castigate pe prima serva 62-71, procentaj puncte castigate la fileu 40-67, lovituri direct castigatoare 20-39, greseli nefortate 23-44, total puncte castigate 87-90, viteza medie primul serviciu km/h 152-164.

Federer părea că abandonează, a cerut pauză medicală, a plecat, a revenit, cu capul în pământ cu zeci de greșeli. Americanul Sandgren a luat avans, era 2-1 la seturi. Apoi un tie-break i-a adus egalarea. În decisiv, care părea neverosimil, Federer a ajuns la 5-3 și a avut serva. Tot timpul aveam senzația că omul are o suferință și se chinuie să se mențină pe teren de dragul publicului, banilor, familiei, sau altceva. Și astfel a ajuns la victorie, tot mergând încet, fără vlagă. Dramatic, dar nu foarte plăcut acest joc. (la 9,50 pe 28.01). A salvat 7 mingi de meci! Roger spune la final că nu crede că merită această victorie. A avut crampe în zona inghinală, nu e 100% fizic, crede în miracole. Declarația lui de la final e dezarmantă. Mult mai volubil decât a fost în timpul orelor de joc.

Semifinala Federer- Djokovic a fost joi, 30.01. Ieri Nadal a fost eliminat de D. Thiem. Federer a pornit cu 4-1 după care s-a stins, a pierdut setul și în final a fost 3-0 pentru Nole. Cealaltă semifinală e cu Thiem- Zverev. Dispar artiștii?

Rareș Bogdan la A3 cu Răzvan Dumitrescu, apoi la B1TV cu Silviu Mănăstire. Repetitiv, nu ascultă întrebările, nu răspunde, monologuri lungi. Lozinci. Nu poți moderniza, peste noapte. Îi dai afară sau nu pe cei rămași de la PSD? Dă și la B1Tv exemplu cu Franța…La tema justiției n-a avut răspuns clar. Mai ales că e un subiect acut. Mă bucur că susține contributivitatea la magistrați sau la oricine pe tema pesniilor.Nu e normal să nu-ți faci meseria, cu grevă de tip muncitoresc, sindicalist când e vorba de Justiție. Mănăstire a punctat corect. Ne împrumutăm. Și ce?

La Garantat 100% (TVR1) s-a vorbit despre diferențe, despre țigani, despre rasism.Cătălin Ștefănescu a făcut-o cu mult tact. E și Mădălin Voicu Jr. . De ce romi și nu țigani? Am ratat explicația. Delia Grigore e lector universitar. Nu există școală cu limba de predare romani. E și managerul care se ocupă de Centrul Național Cultural al Romilor, e și actrița Elena Duminică…Sunt mulți romi care nu-și asumă etnia afirmă invitații…”Informează-te mai bine!” ar fi soluția să nu mai fim confundați. Istoria de 500 de ani, sclavia…Stereotipiile explicate oarecum valabil

KOBE BRYANT, PERSONALITATE MONDIALĂ, NU DOAR UN MARE SPORTIV

A3 are ediție specială despre Kobe Bryant (26.01) decedat într-un accident. * La DigiSport, Andrei Niculescu n-a fost capabil să spună ceva inteligent. De fapt n-a găsit tonul adecvat. Nu era un meci de comentat. ”Trebuie să mergem înainte!” (Niculescu dixit). Radu Paraschivescu (răcit) a fost decent și ponderat. Și mai ales bine informat în ale baschetului. * În presă și pe net au apărut și articole bolnave care erau preocupate de trecutul lui Kobe, de niște acuze de viol, neconfirmate de justiție. Omul a murit, alături de fiica sa într-un accident. De ce să murdărești memoria cuiva astfel?

MIRONICĂ, BORCANUL CU VENIN

Nu mi-a plăcut niciodată băiatul de la ProX, dar când nu am alt post de știri sportive, zăbovesc nițel acolo. Numai despre presupuse țepe, îmbârligături, numai strâmbe, insinuări. Atacuri murdare la Chipciu, la tranzacțiile privindu-l pe Manea , aluzii la kilogram. Ora Exactă este plină de semi-știri, sferturi de interviuri, declarații tăiate cu toporul, ca să pară totul alert. Dan Petrescu afirmă că pentru el prioritatea este campionatul, deși are o dublă cu Sevilla pentru Europa. Ar fi mai simplu să nu se prezinte. Cheltuieli mai puține și păstrează jucătorii pentru campionat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here