CUM "OMOARĂ" VODAFONE MUZICA (25.11.2015)

0
527

vodafone aArticol de Iulia Radu
Aseara, am aflat ca am primit un cadou de la Vodafone. Un ton de apel in asteptare. Pe scurt, cine ma suna aude o piesa pana cand catadicsesc sa raspund. Ca orice cadou care se respecta prima luna e gratuit apoi costa 25 eurocenti. Daca vrei sa schimbi piesa, te costa 90 eurocenti. Prietenii mi-au spus ca piesa era naspa, n-am aflat care era, dar n-am stat cu mainile in san. Am luat masuri! Am sunat la Vodafone sa intreb daca pot schimba cu ceva ce-mi place. Sigur ca pot! „Avem toate genurile! Cele mai noi si mai indragite melodii! Avem si multe manele!”, mi-a spus o voce suava la telefon. Ei da, acum sunt linistita! Chiar ma intrebam daca e bogata colectia de manele! Fusesem sfătuită  să apelez *800# şi să aleg de acolo ce-mi doresc. Am încercat dar „categoriile” propuse de cei de la Vodafone sunt imposibile. De exemplu, există secţiunea CATEGORII PRINCIPALE, unde avem asa: 1. Romanesti, 2. Dance, 3 Pop, 4. Hip-Hop, 5. RNB, 6. Rock etc… M-am dus la Rock, fireste, şi citesc cu stupoare pe ecranul telefonului: 1. Sem Eira Nem Beira, 2. Fushigina Yoru…  Put Your Money On Me… ??!!??!! N-am inteles nimic… Sunt titluri, sunt artisti?! Ce ROCK o fi asta?! Poate era mai bine sa aleg categoria de Manele…
Dar stiti bine ca nu renunt usor. Deja o luasem personal. Am intrat pe site-ul lor hotarata sa schimb tonul. Acolo am gasit sectiunea de totnuri de apel in asteptare. Si desi categoriile sunt aceleasi, aici macar aveam posibilitatea sa caut piesele dorite de mine. Vroiam ” Hello” cu Lionel Richie. N-aveau. Am cautat Tom Jones. N-aveau (!!!???!!). Am vrut „It’s my life” cu Bon Jovi. N-aveau (imi afisa o singura pagina din 4!). E drept ca am avut un moment de „ratacire” si am cautat The Doors si Iron Maiden. Nu are rost sa va spun ca lipseau cu desavarsire. Dar, recunosc, aveam eu asteptari prea mari. Am cautat si Black Sabbath si am gasit o singura piesa „God Is Dead” (de pe albumul din 2013). Eu as fi preferat „Paranoid” (nu de alta, dar ma caracterizeaza :)) ). Era plin de Smiley, Delia, Bieber, One Direction… Muzica buna, nu gluma! Si alte minunatii de genul. Cu greu am ales ceva. Dar ce m-a revoltat cel mai mult a fost modul in care sunt tratate piesele de Vodafone. Am ascultat si m-am ingrozit. Fisierele audio suna infect! Refrenele sunt decupate prost. Deduci cu greu despre ce piesa e vorba. Ba mai mult de atat, cand esti sunat, piesa respectiva este suprapusa peste tonul de apel! Asa ca tot ce auzi este un zgomot infernal cu care reusesti sa-ti „agresezi” prietenii!
Lipsa de respect pentru MUZICA este de neacceptat pentru mine! O fi chiar atat de greu sa pui piesele la calitate audio buna, decenta, macar?! O fi chiar atat de greu sa decupezi piesele cu simt de raspundere si profesionalism, astfel incat sa nu se opreasca in mijlocul cuvantului?! O fi chiar atat de greu sa nu suprapui piesa peste tonul de apel?! Artistii sunt multumiti de modul in care le sunt macelarite piesele?! Daca tot nu pot face un lucru profi, atunci de ce mai cer bani pentru un serviciu atat de prost?! Sa le dea gratuit!
 

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here