CUM SĂ PIERZI 5 TITLURI DE CAMPION? REALITATEA E ÎN PLUS (30.04)

0
152

CUM SĂ PIERZI 5 TITLURI DE CAMPION? REALITATEA E ÎN PLUS (30.04)MIRĂRILE MELE DE SEARĂ

Iată ce scriam cu o zi înainte de meci. Abia acum vom vedea ce războinic e GB. Istvan Kovacs va arbitra partida cu U. Craiova, deși Becali a cerut să nu mai fie delegat la meciurile FCSB-ului. Se va prezenta echipa la meci sau nu? În plus, nu înțeleg de ce nu sunt testate anti-doping cele 6 echipe din play-off? De ce numai adversarele FCSB cer așa ceva? Dacă tot îl preocupă numai banii, de ce nu se revoltă, când e lucrat la buzunar vizibil?

VORBEȘTE G.B., PIERDE ECHIPA

Iar a vorbit Becali despre Christos la Naum (Digisport2, la 22,25, pe 29.04) , după ce a pierdut cu 2-0 la Craiova. ”După ce revin Olaru și Coman spulberăm tot. E debandadă la echipă”. Tănase comentează și ia galben. Îi acuză pe toți jucătorii, îi dă în gât pe ai lui. Omul e dus rău, mimează că e senin, n-are supărare.Nici nu are de ce, odată ce tot ce se petrece la echipă e din cauza lui.  ”Dacă vrea Dumnezeu, luăm campionatul. Nu mai pot eu de fotbal!” Așa a încheiat intervenția ridicolă la telefon. Ultima lui intervenție, pe care am auzit-o, a fost înaintea celor două meciuri pierdute (6 puncte în minus) când se lăuda cu 10 puncte avans când se termină campionatul.

Sergi Lopez a făcut o analiză aprope completă pe FB

1. Ca în Avengers, penultima serie, ne dezintegrăm. Și cu toți știm cine e Thanos. Am menajat jucătorii în Cupă și în Supercupă pt a pregăti ratarea campionatului. Să mai vorbesc despre arbitraj ar fi jenant când primești gol în superioritate, dar o șopârlă bag. Penalty nedat, gol valabil Moruțan.
2. Ce se întâmplă azi la Steaua e o rușine cosmică. E o lecție de anti-management. Un club condus pe principii medievale care ratează an de an un obiectiv ușor de atins, titlul, date fiind diferențele de bani și tradiție în favoarea roș albaștrilor, doar că mereu lipsește ingredientul coagulant. Dacă centralizarea are un rost economic, când te întinzi peste partea tehnică, doar pe ideea că sunt banii tăi, rezultatul va fi mereu acesta. Ca în Ziua Cârtiței.
3. Echipa pierde trofee și calificări accesibile dintr-un motiv banal: nu are antrenor. În sensul că pe bancă e doar o curea de transmisie a comenzilor. Totul se face primitiv, prin urmare adversari ridicoli, precum Ninel la Astra, Viitorul, ridică trofeele pe toarta cărora tu puseseși o mână.
4. Ne dezintegrăm pt că Tănase a capotat în play off, tocmai acum, poate și pt că, lăsat fără Man și Coman, bașca fără Olaru, îi e pur și simplu prea greu să fie doar el, doar pe umerii lui. Nu mai are cu cine să împartă responsabilitatea ca să mai respire.
5. Ne dezintegrăm pt că Moruțan aleargă apoi se oprește ținându-se, ca o bătrână la prășit, de șold. Da, Hobane, ai reușit !
6. Ne dezintegrăm pt că ne lovesc toți, bă, dar unul de la noi n-o pune de un meleu. Am fost castrați, am fost reduși la nivelul ăla, vă amintiți, cu Coman și Pancu sărind să-l bată pe Prepeliță, într-un Steaua-Rapid, și nimeni nu venea de la Steaua să-l apere. Am revenit la momentele alea despre care se spunea că vor fi amintiri.
7. Ne dezintegrăm pt că nimeni nu joacă pt că merită. E haos. Șut l-a privit cu admirație pe Cicâldău cum finalizează. Simion s-o fi săturat să bată apropouri. Să bată mătănii, așa are o șansă.
8. Ne dezintegrăm pt că atacăm cu Oaidă și Perianu.
9. Ca să evit patetismul, închei. Știm cine e de vină. Știm cine e mucegaiul care s-a întins și a acaparat totul. Mi se agață de degete insultele cele mai groase, mai mâzgoase ?, vor să le las să zburde liber. Adrisantul îl știți. Nu o fac. La ce bun ? Se va schimba ceva ? S-a schimbat ceva când l-a sabotat pe Dică în meciul cu austriecii din preliminariile UEL ? S-a schimbat ceva când exclusiv pe mâna lui a ratat grupele UEL eliminat de o echipă de duzină din Portugalia ? S-a schimbat ceva la nivel decizional când omul a pierdut milioane de euro pe decizii absolut rușinoase ? NU. La anul va fi la fel.
Tot ce putem face e să ne pese mai puțin.

 

REALITAEA PLUS ȘI-A DEFINIT APARTENENȚA

Pe 29 seara, Madam Șoșoacă era invitata de onoare la cea mai grea moderatoare a postului și primea o icoană cu sfaturi dulci pascale. ”Să folosiți biciul la figurat dar și la propriu, dacă e nevoie contra dușmanilor noștri”. Fiica patronului Păcuraru a fost de acord, așa că ne putem aștepta la bătăi în public. Sau n-a înțeles?

*Un politruc cretin, ex PSD-ist-ul Peia, vorbește despre dr. Mengele la Realitatea Plus, iar moderatorul Muzgoci se face că nu aude. (28.04)

Ninel Peia a fost dat afară din PSD pentru afirmații teribile tot legate de viața medicală. El acuza și acum că medicii ucid cu vaccinurile. Un dement care n-ar avea voie să apară într-un studio, dar televiziunea duplicitară, îl invită cu mare drag. Fostul parlamentar se laudă cu faptele lui de vitejie. Un comunistoid arogant și zgomotos. E supărat pe Dragnea pentru că l-a dat afră din partid, l-a declarat trădător.

Bășcălia de puști needucat a lui Mujgoci mi se pare toxică, deși mimase, uneori, oarecari calități de jurnalist. S-au spulberat. El nu știe cine-i Mengele, dar e preocupat masiv de soarta PSD dacă revine Dragnea.

S-a vorbit puțin și despre muzica rock, despre cum ascultau, procurau unii rock, discuri, casete.Penibile momente. Cam ca la o bodegă sătească. Erau în studio Gr. Cartianu, Mujgoci (invitat de la distanță), R. Turcescu. Se punea problema apelării la maneliști pentru promovarea vaccinării. Firește, Mujgoci e convins că asta-i calea fericirii. Turcescu nu e convins. Tot e bine.

PICĂTURI DE CULTURĂ!

Cultura e la ea acasă pe A3. „În pomul lăudat… toată lumea dă cu pietre” – a lansat Loredana un proverb nou pe 28.04.. Este în trending și cu ăsta! Poate era mai potrivit „La pomul lăudat nici boii nu trag”?!* Încă una tot de la Lori : Aldous Huxley a făcut „apologia negativă” a muzicii oamenilor de culoare.

 

Dezbatere în Italia pe Rai 1 (29.04) o fată abuzată de la 12 la 18 ani, depune mărturie, apare pe ecran. Justiția nu consideră abuz cele petrecute după 14 ani. Revoltător. Preotul cu pricina este la pușcărie, dar are șanse să scape. Subiect care la noi e ocolit cu perseverență.

Turneul de tenis de la Madrid se poate urmări pe DigiSport pe cel puțin două canale.  Este turneul patronat de Ion Țiriac. Premiile au fost considerabil diminuate, informează presa de profil.Pe rând, fetele noastre au fost eliminate. Irina Begu după două vitorii în calificări a pierdut la Kasatkina, Sorana s-a accidentat și apoi a cedat în două seturi, Ana Bogdan a pierdut tot la o jucătoare consacrată (Sevastova), Monica Niculescu n-a trecut de primul tur la dublu. Simona a jucat cu o sportivă spaniolă, a luat primul set lejer, cu 6-0, după care a greșit enorm (23 de neforțate) și de la 5-1 a ajuns greu la 7-5. Este singura care a mers în turul următor. Alți ani aveam la Madrid 4 jucătoare în sferturi.

La handbal masculin m-am uitat cu jenă. TVR1 transmite partidele din acest sport. Cu Suedia (vicecampioană mondială) ai noștri au jucat speriați, inhibați. Repriza a doua a fost ceva mai curajoasă, dar atitudinea asta nu e o.k. pentru o națională. Antrenorul e văzduhist. A cerut T.O. (ultimul la dispoziție) la 7 minute după pauză. Dar la vestiar nu le poate vorbi, sau n-are voie? Scorul final, 23-31, nu reflectă diferența reală de valoare dintre echipe. După rușinea cu Kosovo, acum pot spune că au fost ”minunați”! G.S.P. a titrat corect, ”Carne de tun”. Din 1996 România nu s-a mai calificat la turneul final al Campionatului European. Ultima speranță e să facem un egal cu Muntenegru în deplasare!

*Gheorghe Tadici a făcut o declarație la TVR1 care confirmă cele observate și de mine. Primăriile se întrec în a da salarii uriașe unor jucătoare străine, iar handbalul nostru feminin o ia la vale. Nu e loc pentru tinerele de la noi în echipe. În opinia antrenorului de la Zalău, care a dus naționala într-o finală mondială, salarii mai mari de 2-3000 de euro n-ar trebui să existe, decât excepțional.

JE SUIS BITTMAN

Da, așa se numește un podcast promovat de Evenimentul zilei. E fără haștag. El e reporter și stă de vorbă cu Diana Iovanovici Șoșoacă despre balet, alergare, copilărie, școală, bătăi, ore de pian, cultură la greu. Am văzut doar un episod. Și așa e eroic să reziști. Periodic, Bittman își amintea de propria tinerețe și cum ambii au mame medici s-a creat o atmosferă de frăție sanitară emoționantă.

Cine se uită la un meci de fotbal din play-out joi la 14,30 în afară de pensionari și rudele jucătorilor? Mare afacere fotbalul ăsta televizat!

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here