Dan Chebac la Psihologul muzical (ediția 769 – 24.06.2017)

2
141

Dan Chebac la Radio Romania 2017E o ediție eveniment, având în vedere faptul că un artist plecat în 1981 din țară a revenit și în lumea muzicală. Dan Chebac renunțase la viața de scenă, de studio, dar conjuncturile, prietenii, facebook-ul l-au determinat să revină. A a vut mai multe întâlniri cu foștii prieteni în diverse cluburi bucureștene, dar cea mai spectaculoasă confruntare cu marele public, a fost cea de la Radio România Actualități. Dan Chebac (născut pe 3 ianuarie 1952) a povestit despre viață, carieră, legăturile sale cu muzica, despre familie, despre prieteni, despre trecerea prin Cenaclul Flacăra, despre  colaborarea cu Gianluca D‘Alessio, muzicianul italian care i-a reorchestrat piesele din trecut, care l-a însoțit în primele zile ale vizitei în România. Pe lângă piesele anilor 70 compuse de Dan Chebac (difuzate în haine noi) au fost și numeroase recomandări cu Steppenwolf, Canned Heat, Franco Battiato, Guns N’ Roses, America, Jeff Beck (îl veți auzi chiar în deschidere, pentru că era și ziua marelui chitarist), Yusuf Islam, Steve Vai, Paolo Conte, Negramarro ș.a. Era normal să discutăm și despre Italia, despre Sanremo, despre echipa favorită, Roma ș.a.m.d. Din reacțiile venite prin sutele de mesaje am înțeles că descoperirea unei voci adevărate a folk-ului românesc a generat bucurie și satisfacție în casele oamenilor.
Agenda pop rock a inclus piese cu Angela Similea, Garou, Krokus, Cheap Trick, Corina Chiriac, șlăgărele estivale din trecut cu A la Carte sau Eyes On Fire.
Topul Sentimental a fost tot al folk-ului. Piesele cele mai votate din repertoriul Joan Baez au fost: 1. We Shall Overcome, 2 Forever Young, 3. Diamonds And Rust.
 
 
Audio

Selecția mesajelor
Cristina, metalfan E vineri din nou! Când aud imnul emisiunii ştiu sigur că a venit weekendul!
Vicky Da… chiar e mică vacanţa mare… Mulţumesc pentru piesă!
Magda Ce bucurie! Bun venit Dan Chebac!
Emil Duran, sat Aliceni Salut!
Corina Mare bucurie mi-aţi făcut invitându-l pe Dan Chebac!
Viorica Tantagoi Într-adevăr poate fi considerat sosia PREŞEDINTELUI!
Adriana Batyanyi · Ce bine suna melodiile lui Dan reorchestrate!
Amalia, Spania Este adevărat că în Italia există o competiţie între Ligabue şi Vasco Rossi? Este adevărat că fanii celor doi nu se înghit între ei?
Maria Gheorghiu · Andrei…eu nu am avut ocazia să-l cunosc pe Dan …am cantat în perioade diferite în Cenaclu și ..eu fiind la Reșița pană în 2000, nu am avut pană acum ocazia să ne intersectăm…am pus însă la cale lucruri frumoase ! Nu dezvăluim mai mult….
Geos Stefanita · Ma bucur ca promovati mereu valori nationale ….oameni adevarati….aratati super ok d-le Dan….
Mihnea Dimoftache BUNA SEARA Si bun revenit , Dan Chebac! stiam de aseară ca este invitat azi la Psihologul Muzical ( mi-a marturisit chiar invitatul) si sunt foarte bucuros! Insa nu mi-am permis sa public informația pe pagina mea desi făceam fericiti pe mai multi si poate i-am fi castigat de ascultători…
Codrut Dumitru Beleaua Vă salut! Mulțumesc d.lui Dan Chebac încă o dată pentru momentele unice trăite la concert. La bună revedere!
Niko, Milano Când aţi ajuns prima dată în Italia, v-a fost uşor să vă acomodaţi? Era mare diferenţă de mentalitate întreitalieni şi români la vremea aceea?
Raducan Ion Frumoasă surpriză , frumoasă voce ! Multă sănătate !
Lavinia Ban Îl ador pe Paolo Conte! Mulţumesc!
Paula Pe Mircea Vintilă cum l-aţi cunoscut şi cum a luat naştere trioul DoMiDa?
Mona Era greu să intri în Cenaclu?
Gabriela Impresionante poveşti! Mă bucur că este alături de noi în această noapte! Despre prietenia cu Doru Stănculescu vreau să-l întreb ceva: dintre ei doi, care era mai cu capul pe umeri?
Raducan Ion · O adevărată lecție de istorie muzicală românească ! Nu mă mai satur să ascult , noroc că sunt de serviciu !
Mariana Vocea lui Dan Chebac este neschimbată! Felicitări pentru piese!
Yannis, Grecia Îl cunoaşte invitatul pe Evandro Rossetti?
Cornelia Mi-ar plăcea să-l văd pe Dan Chebac la Folk You în acest an! 🙂 Sau în alt concert. Am vreo şansă?
Miruna LMA Garou! Sper să-l mai văd în România!
Raluca Dar dacă Joan Baez l-a lansat pe Dylan, de ce nu este ea mai populară decât el? Nu aşa ar trebui să fie?
Boogie Prima dată am ascultat piesa aceasta în interpretarea trupei Judas Priest. Trebuie, totuşi, să spun că prefer originalul. Mulţumesc pentru acest top!
Nicolae, Viena Mulţumiri dle Partoş pentru această noapte!
Cristina, metalfan Krokus e o super trupă!
Virgil, Braşov Această ediţie a emisiunii m-a întinerit cu 20 de ani. Mulţumesc!

sursa (pentru audio): Radio România Actualități

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here