Dan Negru, al 17-lea Revelion la TV: „Sunt un imitator al marilor prezentatori italieni şi nu mi-e jenă să recunosc asta. N-am inventat programul“

0
21

Dan Negru aArticol de Victor Arvunescu publicat în Adevărul
Dan Negru (45 de ani) a vorbit într-un interviu pentru „Adevărul“ despre Revelionul Starurilor 2017, de la Antena 1, program devenit tradiţie, de ce se uită românii la emisiunile lui şi de unde îşi ia inspiraţia.
Ştiţi de ce Dan Negru e atât de hulit, dar şi de adulat? Pentru că ştie să speculeze! Şi o face cu mare stil! Dar şi pentru că e sincer. Programul special de Revelion, pe care îl prezintă pentru al 17-lea an la rând la Antena 1, a devenit o tradiţie. Aproape un brand sinonim cu Dan Negru, deşi el neagă acest lucru, şi cu audienţe de top. Negru nu are aşteptări, ştie că programul va performa, şi nici nu s-a plictisit. Culmea! Simt că şi-ar dori să fie mai aproape de show-urile cu dichis din „lumea civilizată a televiziunii“ despre care tot pomeneşte. Dar prin ceea ce face oricum scrie istoria televiziunii româneşti.
„Adevărul“: Încă un Revelion la TV, acelaşi Dan Negru. Nu te-ai plictisit?
Dan Negru: E o vorbă faimoasă, a zis-o la un moment dat Louis Armstrong: „Când te realizezi te plictiseşti“. Dacă stai să te gândeşti, nenea Armstrong are dreptate. Nu m-am plictisit, deocamdată nu m-am plictisit. Probabil că atunci când o să mă plictisesc mă las. Dar e mereu altă provocare. Sună bine, sună interesant. E ca şi cum l-ai întreba pe Hagi dacă s-a plictisit de fotbal. Cred că nu s-a plictisit! Dar vine o vreme, şi cunosc oameni din breasla mea, în care te plictiseşti. Cunosc televiziuni care le dau târcoale la greu şi ei nu mai vor.
Pentru că nu mai au o provocare?
Habar nu am. Am vorbit de câteva ori cu oameni din generaţia grea de televiziune. Ca şi sportul, televiziunea are generaţia ei de aur şi, după aia, foarte, foarte mulţi. Cunosc oameni din generaţia asta de aur a televiziunii care s-au plictisit. Nu mai au chef. Deşi sunt curtaţi de televiziuni nu mai vor. Nu înţeleg resortul. N-am intrat încă în etapa asta. Mă enervează, în schimb, faptul că nu e o ştire acest al 17-lea show de Revelion prezentat de mine. Am o prietenă la ziar, un tabloid, care mi-a zis că ea nu dă ştirea că Negru e lider (n.r. – în audienţe, cu programul de Revelion). „Eu o să dau ştirea când or să te «rupă» ceilalţi!“.
Când o să se întâmple asta?
Nu ştiu! Dar, în mod clar, o să se întâmple! „Nu mă interesează ştirea că eşti lider, am dat-o o dată, de două ori, de patru ori, de zece ori, de 16 ori. Dar abia aştept să pun pe prima pagină momentul când or să te «rupă» ceilalţi. Atunci, da, îmi place ştirea“. Corect!
Ce poţi să îmi spui despre acest program special de Revelion pe care îl prezinţi?
Or să fie multe, multe vedete, un decor ca de Revelion. Dar, mi-e dor de genul de programe varietăţi. Ştii ce e paradoxal? Că în lumea civilizată a televiziunii, de care noi suntem departe, cale lungă, în Anglia, mai ales în Italia, s-a întors această modă a show-urilor de varietăţi. Show-uri de varietăţi pur şi simplu! Să apară un show de varietăţi la TV îl face pe telespectator să se simtă bine, fără să fie o miză. Să vezi dacă unul câştigă, altul pierde, dacă unul ia bani, dacă altul se califică. Noi trăim din mize, tot divertismentul e făcut din miză. Nu există altceva decât miză. „Băi! La sfârşit cine câştigă? Te pui cu blondele, bucătarii (n.r. – Chefi la cuţite), Te cunosc de undeva, acolo unul e eliminat, precis câştigă ăla! X Factor! Bă, dacă nu ia ăla 100.000 de euro?“. Trăim din miză, tot divertismentul românesc e format din miză. Varietăţile alea clasice nu au miză. Singura miză e buna dispoziţie.
Puteți citi articolul în întregime aici:
http://adevarul.ro/entertainment/tv/interviu-dan-negru-17-lea-revelion-tv-sunt-imitator-marilor-prezentatori-italieni-nu-mi-e-jena-recunosc-asta-n-am-inventat-programul-1_5863ee0b5ab6550cb8dba43a/index.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here