Daniel Iancu și Vali Petcu la Psihologul muzical (ediția 803 – 17.02.2018)

0
113

O noapte de folk și umor viguros cu Daniel Iancu și Vali Petcu. Cei doi au venit de la o cântare în București, dar n-au ezitat să susțină un mini-recital în direct să povestească, să ne amuze. Veți afla amănunte despre Ilva Fest 2018, despre cartea recent lansată de Daniel Iancu, „Țânțarul”, despre CD-ul de debut al lui Vali Petcu (urmează să fie realizat), despre bucătărie, despre viața de familie, despre talentul fiicelor, prietenii profesionale și multe altele. Au fost solicitate cântece (am stabilit cu Daniel că așa e corect să le spunem melodiilor cu versuri, nu piese!) pe care le-au interpretat fără ezitare. Au fost și noutăți, dar și propuneri cu Dinu Olărașu, Louis Armstrong, Queen, Van Halen, Aerosmith ș.a. Vă asigur că vă veți bine dispune ascultând tot.
Agenda pop-rock a inclus  cântece cu Trio Grigoriu, Mariza, Gene Pitney, Bon Jovi,  noutăți cu Reșița Rocks, Muse, Ed Sheeran cu Andreea BocelliTrupa Othello (care merita să fie în finala națională Eurovision).
Cei care au propus titluri, au primit câteva cântece dorite cu Dr. Alban, Keb Mo, Manowar.
Topul Sentimental cu James Taylor a desemnat un podium valoros cu 1. You ve Got a Friend, 2. Fire and Rain 3. Handy Man
Câteva dintre mesajele nopții le veți găsi mai jos.

Audio:

Selecția mesajelor (au fost aproximativ 500!)
Boogie Salutare! Nu sărbătoresc Dragobetele! Nici Valentines Day. Eu dacă o iubesc, o iubesc în fiecare zi şi îi fac câte un cadou (un suc, o floare, o plimbare – chestii simple). Când aud de sărbătorile astea, parcă am impresia că îmi sunt smulşi banii din buzunar. Te obligă toată isteria din jur să faci ceva, să cumperi, să ieşi în evidenţă. Mi se pare o prostie.
Cristina, metalfan Bun regăsit! Sincer, nu prea îmi vine să sărbătoresc la „comandă”… Dar nici nu prea am cum să evit. Toată lumea din jurul meu intră în febra sărbătorii, toţi îşi dăruiesc inimioare, participă la party-uri de Valentines Day…. Doar dacă te izolezi şi stai în casă şi îţi alegi tu filmul la care să te uiţi, ai putea să scapi nesărbătorit…
DarkAngel Mie mi-e rău! Fizic. Serios acum, cât roz poate să suporte un om în viaţa lui? Câte inimioare? Câte dulcegării? Mi se pare fals totul. Eu cu iubitul meu nu avem nevoie de astfel de sărbători. Chiar sunt enervante.
Patricia, Sao Paolo Vă mulţumeeeesc pentru diplomă! Sunt  foarte fericită!! Apropo de tema nopţii. Eu sărbătoresc tot. Mă bucur de orice sărbătoare, ies cu prietenii şi ne distrăm. De fapt, noi ieşime mereu la suc, la film, la concerte… şi ne adaptăm pentru fiecare zi. Noi sărbătorim uneori şi zilele acelea stupide „ziua internaţională a umbrelei” de exemplu.
Teddi, Londra Nici eu nu prea sărbătoresc aceste zile. Pur şi simplu nu simt că am de ce să sărbătoresc… Nici iubitele mele nu erau mari fane de aşa ceva, aşa că pot spune că am scăpat repede!
Robby, Reşiţa Toate iubitele mele erau înnebunite după Valentines şi Dragobete…Toate aşteptau cadouri… Voi unde le-aţi găsit pe cele neinteresate?! Sunt curios!
KissArmy Eu sărbătoresc pentru că mi se pare un lucru frumos. Oricum, mie îmi place să fac cadouri, îmi place să fac surprize, sunt un romantic. Sigur că nu am nevoie de astfel de zile, le fac oricum, dar de Valentines Day şi Dragobete e parcă ceva magic în aer.  Mie aşa mi se pare! J Şi… nu e nimic rău în asta.
Simona, metalfan Mie îmi plac şi aceste sărbători. Nu mi se pare că schimbă semnificativ relaţia cu iubitul, dar e un prilej de a face încă ceva frumos împreună. Problema mea este că băieţii nu prea înţeleg partea mea romantică. Anul trecut de exemplu, am păţit una tare. Avem obiceiul să schimbăm felicitări cu mesaje personalizate. Eu am ales o felicitare care îl avea pe Eddie, mascota Maiden, care îşi scoate la propriu inima din piept şi o dăruieşte… În esenţă, este un mesaj romatic. Ideea mea era că nu contează cum arăţi, că nu trebuie să avem prejudecăţi, că un suflet pur, gata să îţi ofere inima, să îţi fie loial, să îţi fie prieten, există oriunde, trebuie doar să fii dispus să îl laşi în viaţa ta. Iubitul meu de anul trecut, a strâmbat din nas. Şi chiar m-a enervat! După o lună ne-am despărţit. Nu din cauza asta, dar reacţia lui nu mi-a plăcut de atunci şi nici nu am uitat-o.
Laura Felicitări! Cântaţi foarte frumos!
Liviu Felicitări! Cântecele voastre sunt beton!
Oana Bun venit dragilor! Îmi amintesc de Daniel când a fost în emisiune cu Dan Helciug. A fost… amuzant.
Mihaela „Ţânţarul” are şi ficţiune sau e o autobiografie reală?
Dana Am o întrebare pentru cei doi: credeţi că folkului îi stă mai bine doar om şi chitară sau simţiţi nevoia de orchestraţii elaborate?
Adela N-am cuvinte să vă mulţumesc pentru această ediţie!
Ciprian, Bistriţa Apropo de tema dvs eu vreau să văd în România pe Iggy Pop, Imagine Dragons… Bruce Springsteen. Nu sărbătoresc dragostea în zilele impuse.
Amalia Foarte buni invitaţii din această noapte! Mulţumesc!
Teddi, Londra Excelentă ediţie! N-am mai râs de mult cu atâta poftă!
Adryan, Sydney Eu nu sărbătoresc nici Valentines, nici Dragobetele, în schimb, încerc să-mi surprind soţia în fiecare zi. Nu e vorba despre cadouri scumpe, pur şi simplu gesturi simple. Nu ştiu dacă mă pot exprima eu cu privire la concertele din România, dar pot să vă doresc să aveţi şansa să îi vedeţi pe toţi cei mari!
Gabriel Fără îndoială: David Gilmour. E cea mai mare dorinţă a mea.
Ionel Pe Jeff Beck mi-aş dori să-l văd. Pe tom Waits. M-aş mai bucura şi de Rolling stones pentru că i-am ratat în 2007.
Veronica, Cluj Super top! Cât de simplu şi frumos cântă! Acum este prima dată când îl ascult cu adevărat pe James Taylor.
Magda Îmi plac piesele difuzate în această emisiune. The Cult este o trupă la care ţin foarte mult încă din vremea liceului. Nu au mai fost în România din… 2012, dacă îmi amintesc bine…. Ar fi extraordinar să îi mai văd, mai ales că albumul nou este foarte bun.
Ramona Doamne de când n-am mai ascultat piesa asta! În liceu, prin anii 90, o cântam toată ziua. De fapt, le ştiam tot repertoriul. Apoi, au trecut anii şi mi s-au părut versurile extrem de puerile. Dar acum am sărit din pat de bucurie!
Lucreţia Mulţumesc! Mie mi-au plăcut toate piesele. Chiar şi Manowar. E mereu emoţionant să auzi publicul cântând cu artiştii.
Emma Am făcut noapte albă cu voi şi tare plăcut a fost. Mă simt odihnită şi energică. Vă mulţumesc!

sursa (pentru audio): Radio România Actualități

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here