Dave Evans şi Barock Group la Psihologul muzical (ediţia 609 – 31.05.2014)- AUDIO

0
240

Dave Evans si Nik

 
Prima parte ne-a oferit şansa de a-l cunoaşte pe primul solist vocal al grupului australian AC/DC, Dave Evans (născut pe 20.07.1953 la Carmarthen, Tara Galilor, Marea Britanie). De la 5 ani trăieşte în Australia.
 
 
 
Daniel Ignat

 
A venit împreună cu vocalul Daniel Ignat (n. 30.06.1978) de la The R.O.C.K. (The Rise Of The City King), trupă care interpretează piese AC/DC, un „tribut band” cum îi spun specialiştii. A venit şi Nik Baydin, chitaristul solo, şcolit la Moscova. Dave Evans a avut multe de povestit, dar ne-am limitat la esenţial, la venirea şi plecarea din AC/DC, apoi ne-a furnizat câteva date despre cariera sa actuală, despre numeroasele turnee, despre colaborarea din 2013 cu John Nitzinger (un valoros autor şi interpret de rock şi blues din Texas) care a generat un album, „Revenge”.Veţi auzi două selecţii. Concertul din 31 mai (Arenele Romane) a fost reuşit, dar şi „persecutat” de ploaia bucureşteană.
 
 
 
Barock

A debutat în emisiune şi  Barock Group, cu o vechime considerabilă (a pornit la drum în 1982 la Casa de Cultură „Universal Club”) ). Mihai „Croco” Manea (manager) a fost omul de legătură , pasionatul care a insistat pentru refacerea grupului bucureştean. Au venit şi au cântat fără reţineri Dan Oancea (vocal, 15.03.1958), Cristi Luca (chitară, voce, născut în 25.12.1961), Deny Crăiniceanu (chitară, voce, 24.12.1967), Viorel Pascu (bas, voce, 19.04.1961 şi Daniel Croitoru (percuţie, tobe, vocal, 5.11.1964). A fost un real concert acustic Barock, dar am difuzat şi piese înregistrate, unele compoziţii recente, altele mai vechi dar readaptate zilelor noastre. Revenirea grupului s-a produs în 2011, după 20 de ani de pauză! De atunci se bucură de difuzări şi apariţii în cluburi, concerte, evenimente.
Dave Evans, Nik, Daniel Ignat si Barock

Am avut şi o intervenţie telefonică a lui Viorel Marinache, primul chitarist al trupei, stabilit la Londra, impresionat de cum sună colegii săi la R.R.A.
 
Au fost şi piese preferate de musafiri cu Phoenix, Deep Purple, Bad English, ZZTop, Sfinx şi altele. Au cântat şi o versiune acustică a piesei „You Shook Me All Night Long” (AC/DC) şi s-au bucurat enorm să-l cunoască pe Dave Evans.
Top Sentimental a fost cu Julio Iglesias, primele locuri fiind ocupate de 1. Baila Morena, 2. Ague dulce, agua sala, 3. Manuela şi Nathalie la egalitate de voturi.
Nu puteau lipsi urările muzicale speciale cu şi pentru Nicu Alifantis!
Audio:

 
O selecţie a mesajelor:
Maria Moldovan: Imi iau si eu portia muzicală de la voi, pe soselele din New York!! Va admir elanul si va savurez muzica!!!
Raluca Hi Dave! Welcome to Romania! How was the visit to Bran Castle?
Daniela B. Mocanu Stiu ca ploua in Bucuresti acum, asa ca va trimit putin soare din California si multe salutari! La Multi Ani pentru D-l Nicu Alifantis – unul din artistii mei preferati. Va ascult cu placere ca de obicei
Emil Bedreag Prezent la datorie, ma bucur ca iarasi este o noapte frumoasa, cu AC/DC si Baroc. Doresc trupei Baroc succes si sa urce cat mai sus in muzica romaneasca, si la cat mai multe frigidere…televizoare…masini …buna noapte
Ioana Doreanu Va ascultam din nou tot de la Londra. Ascultam, suntem atenti si ne place mult. Suna foarte, foarte bine. Multumim frumos.
Tedi, Londra At the begining was it hard for an australian band to become famous all over the world? Was it difficult to get a contract with a major label?
Nik, Daniel Ignat, Andrei şi Dave Evans

Boogie Deci… l-am avut în studio pe Blaze Bayley, pe Michael Angelo Batio, pe Dave Evans… Concluzia este că la Psiholog este Raiul Rockerilor!! 🙂
Radu din Botosani Buna seara Radio Romania! in fiecare vineri noapte va ascultam cu drag. Superba emisiune. La Botosani ploua . Nu stiu in celelalte orase din tara. Va transmit toate cele bune,d-le Partos.
Valeriu, Comuna Gävojdia La multi ani Nicu Alifantis! Petrescu.
DarkAngel Foarte tare piesa Radioul! Eu nu ştiu cine este Incognito… Puteţi difuza o piesă? Nu am ascultat niciodată şi văd că nici pe youtube nu găsesc nimic…
Maria Moldovan Salutari dragului nostru Nicu Aliantis si poate ne onorează si pe noi, romanii din New York si New Jersey sa ne cânte si sa ne-ncante cu valoroasele lui piese!!
Oana De ce vă numiţi Barock? Are vreo legătură cu muzica barocă?
Amedeo Buna noapte, bun venit invitatilor, trupa Barock ! Este adevarat ca pe 21 mai 1984 piesa intitulata : Cintecul Soarelui a fost propusa pentru topul Adolescent Club si a intrat in top ? Imi aduc aminte de acest moment.. Cu deosebita stima
Adina Excelentă piesa Queen! Vă mulţumesc!
Mihăiţă Bună dimineaţa invitaţilor! Sunt pe drum şi vă ascult de la Budapesta, acum intru în ţară, iar muzica trupei Barock mi-a intrat în sânge! Vă felicit pentru emisiune şi drum bun tuturor şoferilor!
Harry Eu ar fi trebuit să invăţ pentru că sunt în sesiune, dar sunt rocker… cum să pierd eu ediţia aceasta?! Aşa că, probabil, luni voi face rezumatul emisiunii, voi vorbi despre AC/DC în loc să răspund cerinţelor de la examen… Dar nu-mi pare rău! Cel fel de student aş fi dacă nu aş avea şi eu măcar o restanţă?!
Doru Eu am o relaţie specială cu Dylan. Îmi plac piesele lui, dar e adevărat că atunci când le ascult în interpretarea altor artişti parcă îmi plac şi mai mult! :)) Nu ştiu să explic de ce, dar ăsta e adevărul: deşi ascult cu drag şi originalul, prefer, dacă se poate să ascult coveruri. :))
Nikky din Buzau Buna dimineata… Va ascult cu mare drag in timp ce ma pregatesc sa plec la bunicii iubitului meu. Emisiunea e superba.Va pup
Tudor, Făgăraş Eu cred că prinde bine schimbarea de la Artmania! E bine să atragă şi alt gen de public! Eu nu m-am mai dus de doi ani pt că mă plictiseau aceleaşi trupe invitate! Acum mă duc!
Adrian, Braşov La ArtMania invitau de obicei trupe de rock alternativ, heavy-metal, ska-punk şi altele din zona asta… Eu nu mă mai regăsesc anul acesta în muzica de acolo şi de aceea sunt trist.
 
sursa: Radio România Actualităţi

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here