DEZILUZII ȘI ENERVĂRI DINSPRE HANDBAL ȘI FOTBAL. 8.12

0
84

Trebuie să laud televiziunile care au decis să investească în preluarea C.M. de handbal fete!

Am urmărit partidele din main-round în paralel. Am văzut Germania, Olanda, Japonia, Muntenegru…alt handbal decât al nostru!

HANDBALUL M-A TREZIT DUMINICA LA 8,00

După un succes dramatic în fața Ungariei, iată că am jucat cu Rusia și după o repriză relativ bună, am picat în cap. Greșeli de pase, de abordare, de atitudine. Echipa a părut resemnată în repriza a doua și am pierdut la 9 goluri diferență. Unii au afirmat că echipa se gândea deja la jocurile cu Suedia și Japonia. Total aiurea, acest mod de a gândi. Neagu a fost păzită strâns, a tras rar și destul de slab, n-a fost ajutată de colege, extremele n-au primit mingi, Pintea n-a avut cum să mai scoată lovituri de la  7 metri. A fost rulat tot lotul, dar fără nicio eficiență. Nicio minge pe contraatac, nicio fază lucrată. Să pleci la drum cu ideea că orice faci, tot pierzi, e toxic pentru psihicul oricărei jucătoare. Selecția greșită, scandalul de la Corona, folosirea în exces a unei jucătoare ca Perianu, lipsa unei strategii coerente, a unor scheme de joc clare ș.a.m.d. ne-au adus aici. Dacă prindem locul 8 trebuie să fim fericiți! Eu aș fi mulțumit dacă Al Dedu ar demisiona!* Suedia a făcut egal cu Spania, așa că se cam duce și speranța de locul 8!

Prezența doctorului Cristian Andrei în emisiunea lui Viorel Grigoroiu putea fi bună și utilă, dacă avea cu cine discuta. Măcar la subiectul dependenței de pariuri a spus multe vorbe utile. Agresivul V.G. n-a fost capabil să valorifice prezența invitatului.

 

FOTBALUL GENEREAZĂ CONFLICTE ȘI FĂRĂ JOC

Hagi pierde acasă, dar se supără global. Echipa lui a atacat, dar n-a dat gol.  Are 11 jucători la naționale. Vecinii ne iau jucătorii. Nu atacă frontal FRF, dar e supărat că n-a fost invitat la marea reuniune UEFA de la Romexpo. Hagi a scris și publicat o carte tehnică. N-a primit niciun semn de la Comisia de profil. L-a amintit pe Apolzan. A decis că nu se mai duce nicăieri. Acasă la Constanța sau afară! Niciodată la Națională! Generația de aur e eliminată de peste tot, a exclamat el cu năduf.

Naum se face că nu înțelege că alegerile de la F.R.F. nu sunt sfinte, că politrucii care conduc acolo nu pot înlocui profesioniștii. Nu i-au invitat pe Jenei, Lucescu, Dinu, Hagi, Chivu și mulți alții. Alexandru Boc a observat că au fost niște no-name, care fac parte din comitetul executiv al FRF. Naum e mizerabil, vrea scandal cu orice preț, dar se lovește de Crăciunescu. Omul îl respectă pe Hagi, îl admiră. Și Ionel Dănciulescu vede altfel decât decât șarpele de Naum.

Dinamo a pierdut cu 4-1 la Sibiu, motiv de enervare a oamenilor din studioul de la DigiSport. FCSB a bătut acasă cu 2-0 pe GazMetan Mediaș. Dinamo riscă să rateze iar play-off-ul! * Botoșani- CFR …ce gol a dat Mihai Roman în minutul 71! A fost 2-1 pentru gazde. *Dan Petrescu a refuzat să vină la interviu, l-a trimis pe secundul Minteuan. Urmează meciul din Europa League, unde componența va fi diferită.

REALITATEA PLUS ARE EMISIUNE DE SPORT

Invitații Victor Becali și Costin Știucan (jurnalist) s-au contrat delicat pe teme majore. Politicul în fotbal? Se bagă sau nu? UEFA nu vrea imixtiunea politicului, dar se întâlnește cu premieri, președinți? Stadioanele le construiește cine? Burleanu este o dezamăgire pentru Știucan și-l înțeleg. Dar nu mă prind de ce stă cu privirea în jos, de ce se ferește de telespectatori, de partenerii din studio. Negoiță nu vrea să vândă Dinamo, se alintă, zice Știucan. Ba vrea să vândă, zice Becali. V. Becali nu are plăceri majore să discute cu Știucan care l-a atacat în Gazetă, dar dezbaterea s-a menținut decentă. Multe s-au spus cu subînțeles, cu trimiteri fără explicații. S-a vorbit ca între mafioți, deși nu era cazul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here