Dichisuri si Blues: festivalul dichis’n’Blues. La Tulcea (2-3.09.2016)

0
114

Dichis n Blues 3 septembrieIn primul week-end din septembrie, festivalul dichis’n’Blues strange la Tulcea o serie de mari muzicieni romani si straini. Aflat la a doua editie, festivalul reuseste sa propuna un line-up demn de cele mai bune manifestari muzicale de profil din Romania.
Mai intai: o legendă a blues-ului american, Billy BRANCH, va veni insotit de trupa sa, The SONS OF BLUES. Impreuna aduna trei  nominalizări la Grammy, premiile Emmy şi Addy, precum si o lunga lista de recunoasteri ale activitatii muzicale, care il recomanda pe Billy Branch drept un exemplar de manual al Chicago blues.
Leszek CICHONSKI Group este trupa celui mai important chitarist de blues din Polonia, declarat astfel in 2014. In cariera sa, Leszek a impartit scena cu renumiti muzicieni, precum Hiram Bullock, Neil Zaza, Steve Morse (Deep Purple) and Ray Wilson (ex Genesis), Carlos Johnson si maghiarii Janos Solti (Locomotive GT) si Egon Poka (Hobo Blues).
VERONICA & The Red Wine Serenaders (adică italienii Veronica Sbergia, Max Debenardi şi britanicul Bruce Stevens). Trupă de muzicieni axați pe interpretarea genului American Roots, au câştigat in 2013 locul întâi la Festivalul European de Blues. Amesteca intr-un mod de-a dreptul cuceritor blues, ragtime, vaudeville și jug-band, interpretate exclusiv cu instrumente acustice, ca ukulele, wash-bord, kazoo, tubă și chitară acustică.
MARCIAN PETRESCU – cel mai bun muzicutist roman – aduce la Tulcea Trenul de noapte şi un program cu totul special: Chicago Harmonica Blues Tribute.
Soul Serenade – un nume care s-a impus rapid in piata de blues romaneasca – vor canta alaturi de Hanno Hofer. Cei trei de la Soul Serenade sunt a doua oara pe scena festivalului dichis’n’Blues, la insistentele publicului prezent la editia intai.
In sfarsit, BluesCore – un trio de senzaţie: Raul Kusak – cel mai bun pianist de blues din Romania vine cu orga sa Hammond (unicat in România!), Liviu Pop – baterist român excepţional, care în vremurile noastre face muzica în SUA  – si acelasi chitarist mereu deschis noului,  Hanno Hofer.
 
Vali “SirBlues” Răcilă va povesti blues copiilor, in amiaza zilei de sambata, intr-un informal si memorabil atelier pentru cei mici.
 
          Serile de blues vor fi completate cu jam session (pana spre dimineata), precum si cu felurite licori cu totul aparte – bere artizanala, vin de-al locului (din podgorii mici, dar bio), bucate savarsite de minoritatile tulcene: aromane, ucrainene, lipovenesti, turcesti.
 
Pe pagina festivalului (www.deltablues.ro si mai ales pe facebook – dichis’n’Blues 2016) organizatorii propun celor sositi din alte zone modalitati diverse de petrecere a timpului dintre concertele nocturne. Printre, care, desigur, se regasesc Delta Dunarii si borsul de peste.
 
          Va fi, cu siguranta, un weekend memorabil pentru cei ce-l vor petrece la Tulcea.
 
 
 
          PROGRAMUL FESTIVALULUI „Dichis’ n ’Blues”
          Ediţia a doua, Tulcea, 2 – 3 septembrie 2016
 
 Vineri, 2.09.2016  – 19.00-00.00
Soul Serenade                                                    (ROMANIA)
Leszek Cichoński Band                                        (POLONIA)
Marcian PETRESCU & TRENUL DE NOAPTE     (ROMÂNIA)
Jam session – till late.
 
Sâmbătă, 3.09.2016
10.00 – Street Performance                     (Piaţa Civică)
17.00 – Vali „SirBlues” Răcilă –  Blues povestit copiilor
19.00-00.00
BluesCore                                                          (ROMÂNIA)
Veronica & The Red Wine Serenaders                   (ITALIA)
Billy BRANCH & The SONS OF BLUES                   (USA)
Jam session – till late.
 
 
Duminica, 4.09.2016 – BluesCruise
 
Croaziera in Delta Dunarii (muzicieni, jurnalisti, organizatori)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here