Din culisele lui „Brâncoveanu“, noul film al lui Dan Piţa. Va avea o muzică de excepţie compusă de rockeri legendari

Articol preluat de pe site-ul Adevărul

0
108

Coloana sonoră a producţiei cinematografice este compusă de doi muzicieni legendari din Timişoara: Ilie Stepan (Pro Musica) şi Doru Apreotesei (Sfinx, PostScriptum, Partizan, Pro Musica).

Ilie Stepan, liderul legendarei trupe timişorene Pro Musica, se află în faţa unui nou proiect inedit. El lucrează la coloana sonoră a celui mai nou film al regizorului Dan Piţa, dedicat marelui domnitor al Ţării Româneşti Constantin Brâncoveanu, cel care a preferat să fie decapitat la Constantinopol, alături de cei patru fii ai săi – Constantin, Ştefan, Radu şi Matei – şi de sfetnicul Ianache Văcărescu, decât să se lepede de religia sa creştină.

Constantin Brâncoveanu (născut la 15 august 1654 şi executat la 15 august 1714) a domnit între anii 1688 şi 1714, iar filmul care-i poartă numele este aşteptat cu înfrigurare de românii fascinaţi de personalitatea, de principialitatea şi de puterea sa de sacrificiu.

Data de lansare a producţiei cinematografice „Brâncoveanu“ este încă necunoscută, căci proiectul este încă în faza de adunare de fonduri necesare începerii filmărilor.

În acest an, Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege prin care praznicul Sfinţilor Martiri Brâncoveni de la 16 august să fie declarat „Ziua naţională pentru comemorarea Martirilor Brâncoveni şi de conştientizare a violenţelor împotriva creştinilor“. Cei şase martiri erau trecuţi în rândul sfinţilor de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, din 20 iunie 1992.

Puteți citi articolul în întregime aici:

https://adevarul.ro/locale/timisoara/din-culisele-brancoveanu-noul-film-dan-pita-muzica-exceptie-compusa-rockeri-legendari-1_5f5781035163ec4271c892d2/index.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here