Discursul prin care Ion Iliescu e responsabil de moartea a 1100 de oameni nevinovaţi în decembrie 1989

0
96

Blogul lui Ion Cristoiu
Discutînd cu Dan Voinea, procurorul Dosarului zis şi al Teroriştilor, l-am întrebat dacă Ion Iliescu i-a spus de unde a aflat despre Terorişti.
Nu mai știu ce mi-a răspuns Dan Voinea.
Știu însă că Ion Iliescu e responsabil de moartea a 1.100 de oameni nevinovați prin Discursul despre existența și acțiunea Teroriștilor la TVR în 23 decembrie 1989, seara.
Reprodus în presa de a doua zi – fosta presă comunistă, năpîrlită democratic – discursul dezvăluie un şef al Statului (asta însemna în 23 decembrie 1989, preşedintele CFSN) lansat în convingerea românilor de existenţa Teroriştilor.
De la început, însuşindu-şi ipostaza Celui tocmai întors de pe Cîmpul de bătălie, Ion Iliescu defineşte ziua de 23 decembrie 1989 drept una de război cu Teroriştii:
Dragi cetăţeni,
Am avut o zi plină şi grea. Venim chiar de la Comandamentul militar al Frontului Salvării Naţionale. Datorită acţiunilor criminale ale unor bande de terorişti instruiţi special pentru lupta împotriva maselor populare şi apărarea dictatorului, activitatea noastră normală nu s-a putut desfăşura normal în cursul acestei zile. Am fost nevoiţi să dăm prioritate acţiunilor coordonate de luptă împotriva teroriştilor. Existenţa acestor grupe de terorişti, a unor indivizi fanatizaţi, care acţionează cu o cruzime fără precedent, trăgînd în locuinţe, în cetăţeni, provocînd victime în rîndul militarilor, este încă o expresie elocventă a caracterului antipoular al dictaturii Ceauşescu, care a făcut enorm de mult rău poporului şi care nu a economisit mijloace enorme şi acţiuni gîndite, ordonate pentru constituirea unor asemenea unităţi de represiune.
Vrem să vă spunem că toate unităţile militare şi marea majoritate a unităţilor de miliţie şi de interne acţionează unitar împotriva teroriştilor. De fapt există un consens naţional împotriva dictaturii.
Acţiunile diversioniste, teroriste, criminale ale grupelor de terorişti, care vor să împiedice funcţionarea noii puteri şi să destabilizeze societatea noastră este o ultimă zvîrcolire a acestei creaţii monstruoase a dictaturii antipopulare“.
Ce ne spune simpla analiză de text?
Că potrivit noului şef al statului, Teroriştii fac pare din „unităţi de represiune”, a căror constituire a fost ordonată de Nicolae Ceauşescu. Pentru asta, fostul Conducător „nu a economisit mijloace enorme şi acţiuni gîndite“.
Mai mult, teroriştii nu sînt simpli executanţi ai unor ordine, ci „indivizi fanatizaţi“, care „acţionează cu o cruzime fără precedent“ numai și numai de dragul lui Nicolae Ceauşescu.
Istoria României moderne dovedeşte cu fală inexistenţa unor astfel de apărători în cazul celor căzuţi. Alexandru Ioan Cuza, Regele Carol al II-lea, Ion Antonescu au fost alungaţi din fruntea ţării fără ca de dragul lor sau măcar de dragul amintirii lor să se tragă un singur foc de armă.
Dacă ar fi să-l credem pe Ion Iliescu, Nicolae Ceauşescu aducea o premieră în Istoria României:
Un Conducător răsturnat se bucurase de o iubire formidabilă, atît de mare, încît, după răsturnare, inşi fanatizaţi erau în stare să-şi rişte viaţa pentru a-l aduce înapoi sau măcar pentru a-l răzbuna.
Nicolae Ceauşescu apărea într-un fel unic în Istoria Romîniei, dacă reuşise să-şi facă adepţi atît de devotaţi.
 
Puteți citi textul în întregime aici:
http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-duminica-2-august-2015/

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here